به گزارش خبرگزاری شبستان/خراسان شمالی
کانون فرهنگی، هنری نسیم رحمت مسجد حاج قنبر شهر بجنورد در سال 1382 افتتاح و تاکنون به فعالیتهای فرهنگی، هنری، آموزشی و ورزشی خود ادامه داده است. به مناسبت 18 اسفند سالروز تشکیل ستادعالی کانونهای فرهنگی، هنری مساجد، گفتگویی با آقای "میثم سلیمانی" مدیر مسئول کانون نسیم رحمت و کانون تخصصی ورزش مساجد خراسان شمالی انجام داده ایم.
*آقای سلیمانی، کانون نسیم رحمت با چه اهدافی تاسیس شد؟
ایجاد کانونها به منظور احیای نقش فرهنگی و هنری مساجد و جذب نیروهای نوجوان و جوان به مسجد انجام شده است. در حقیقت ایفا و نقش جدیتر در حوزه مدیریت فرهنگی کشور توسط نهاد مسجد، هدف تأسیس کانون های مساجد است که کانون نسیم رحمت هم با تلاشها و پیگیریهای امام جماعت و هیئت امنا بر این مبنا تاسیس شد.
* کانون نسیم رحمت در چند سال گذشته چه فعالیتهایی انجام داده است؟
مهمترین اقدامی که در بدو تاسیس، مدیر مسئول وقت کانون انجام دادند تشکیل اتاق فکر بوده که تا هم اکنون نیز ادامه دارد، چون معتقدیم هیچ کاری بدون فکر و خرد جمعی و تخص قابلیت اجرا را ندارد و اثر بخش هم نخواهد بود. اهم فعالیتهایی که تا کنون انجام شده برگزاری کلاسهای متنوع آموزشی، فرهنگی، هنری و ورزشی و همچنین اردوهای سیاحتی، زیارتی است که با هماهنگی ارگانهای ذیصلاح صورت گرفته و خدارو شکر تا کنون خروجی خوبی هم داشته است.
*منظورتون از خروجی خوب چیست؟
هدف از برگزاری کلاسها به علاوه بر پرکردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان، تربیت نسلی متعهد و متخصص است. از دل این کلاسها مربیان توانمندی وارد جامعه می شوند که فکری مسجدی دارند، با بصیرت و پر تلاش اند در حال حاضر اکثر مربیان و استادان کلاسهای ما جوانانی هستند که در همین مساجد تجربه و علم آموخته اند و هم اکنون ما از توانائی های این عزیزان استفاده می کنیم.
*گفتید که با ارگانهای مختلف در ارتباط هستید در این باره بیشتر توضیح بدهید
بله ما با ادارات و ارگانهای مختلف تعامل خوبی داریم. البته در ابتدای کار چون مسئولین محترم شناخت کاملی از کانونهای مساجد و توانائی های جوانان مسجدی نداشتند به سختی می شد کاری رو مشترک انجام داد ولی در حال حاضر ما تعامل خوبی با مسئولین داریم به عنوان مثال مسابقه استانی نقاشی با موضوع صرفه جوئی در مصرف آب را با همکاری صمیمانه شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی برگزار کردیم و یا جشنواره فرهنگی، ادبی، "ولادت تا شهادت کوثر قرآن"، همچنین چاپ 4 شماره ای ویژه نامه محرم با عنوان ارزشهای فراموش شده که با همکاری معاونت اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی خراسان شمالی، شرکت آبفای خراسان شمالی، ثبت و احوال خراسان شمالی، سازمان ملی جوانان، معاونت فرهنگی شهرداری، روزنامه های خراسان شمالی و اتفاقیه، انجام شد.
*آیا فعالیت ابتکاری و جدیدی هم داشته اید؟
بله! با توجه به اینکه جوانان ما برای شرکت در امتحانات کنکور اضطراب خاصی دارند، هر ساله مراسمی را تحت عنوان ( تطمئن القلوب) برگزار می کنیم و با برگزاری دعای توسل و مناجات با حضرت دوست، اضطراب کاذب جوان از بین میره و جالب اینجاست که طبق آماری که ما داریم 90 درصد جوانانی که در این مراسم شرکت کردند در دانشگاه های دولتی قبول شدن و موفق بودن.
* لطفا راجع به کارهای ورزشی بیشتر توضیح بدهید؟
جوانی یعنی شور و نشاط و تحرک همه اینها در ورزش جمع شدن و شعار ما در کانون تخصصی اینه که با ورزش جسمتان و با نماز روحتان را تقویت کنید و به این سخن از امام خمینی (ره) که فرمودند: "ورزش نوعی تمرین است برای زندگی بهتر"، ایمان و اعتقاد داریم. از سال 1383 تا کنون، فعالیت های ورزشی زیادی در سطح شهر انجام دادیم مثل دوچرخه سواری، کوهنوردی، فوتسال، دارت، طناب کشی، شنا و غیره.
*مسابقات ورزشی هم برگزار می کنید؟
بله! از سال 83 تا الان به مناسبت گرامی داشت 30 مرداد روز جهانی مسجد مسابقات مختلفی را با عنوان جام مساجد به خصوص فوتسال برگزار کرده ایم همچنین به عنوان کانون تخصصی ورزش مساجد خراسان شمالی اولین جشنواراه فرهنگی، ورزشی کانونهای مساجد استان را در اردوگاه تفریحی بابلسر برگزار کردیم.
*نقش کانون تخصصی ورزش مساجد خراسان شمالی چیست؟
کانون تخصصی به کانونی اطلاق میشود که در کنار فعالیتهای عمومی خود در یکی از موضوعات تخصصی فعالیت می کند و در کنار برنامهها و فعالیتهای خود میتواند نیازهای کانونهای شهر، منطقه و استان خود را در مورد آن فعالیت پاسخگو باشد. کانونهای تخصصی با تنوعبخشی به برنامهها و فعالیتها و تعمیق ریشههای نظری و عملی آن در حوزههای تخصصی و در تمام زمینههای دینی، اعتقادی، آموزشی، علمی، فرهنگی، خانوادگی، تربیتی، حقوقی و دیدهبانی فضای فرهنگی کشور برای وصول جایگاه واقعی مساجد در جمهوری اسلامی نقشی بیبدیل بر عهده دارد. که در استان ما کانونهای تخصصی مختلفی از جمله آموزش، کتابخانه ای، سمعی و بصری و تبلیغات، شعر و ادبیات، it و فن آوری و غیره وجود دارد که ما کانون تخصصی ورزش هستیم.
*تا کنون چه موفقیتهایی را کسب کرده اید؟
سال 83 در نمایشگاه توانمندیهای کانونهای مساجد خراسان (قبل از تقسیم خراسان بزرگ) به عنوان غرفه برتر شناخته شدیم، مقام اول سرود خواهران در خراسان، مقام اول تئاتر در کشور را کسب کردیم، کانون موفق و برتر در استان از سال 85 تا کنون، کسب مقام چهارم اذان کشور توسط آقای کریمی راد، کانون تخصصی موفق و برتر استان و کشور و......
*رمز موفقیت کانون نسیم رحمت؟
اتحاد و همدلی بین امام جماعت، هیئت امنا، جوانان و نوجوانان خوب و بی ادعای مسجدی.
*در پایان اگر مطلبی دارید بفرمائید
تشکر می کنم از دوستان خوبم در کانون نسیم رحمت و همچنین مسئولین زحمت کش دبیر خانه کانونهای مساجد خراسان شمالی و از مسئولین محترم استان خراسان شمالی. تقاضا مندم برای پیشرفت فرهنگ و هنر اسلامی بیش از این، یاریگر خادمین مساجد باشند تا بتوانیم با جذب مردم به خصوص نسل جوان به مساجد به عمران فرهنگی مساجد کمک کنیم.
پایان پیام/
نظر شما