ترجمه کتاب «آموزش سواد رسانه‌ای» پایان یافت

ترجمه کتاب «آموزش سواد رسانه‌ای» با نام اصلی Teaching Media Literacy و با تألیف بلین‌ها دو آبرو (Belinha s. De Abreu) که چندی پیش ازسوی حسین بصیریان جهرمی، در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، آغاز شده بود، پایان یافت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات،  این کتاب، مطابق معرفی آن، راهنمایی عملیاتی برای آموزش سواد رسانه‌ای به شمار می‌آید. 

کتاب «آموزش سواد رسانه‌ای» در ۱۷ فصل نگاشته شده که شامل ۱۰ فصل نظری، ۷ فصل کاربردی و کارگاهی برای آموزش سواد رسانه‌ای در بین دانش‌آموزان مقاطع دبستان تا دبیرستان است. 

در تدوین این اثر بیش از ۳۰ نفر از معلمان، کتابداران تخصصی مدارس، متخصصان علوم ارتباطات و مدیران برنامه‌ریزی آموزشی به طور مستمر مشارکت داشته‌اند. همچنین چشم‌اندازهای گسترده‌ای در زمینه سواد رسانه‌ای، تفکر انتقادی، اخبار جعلی، بازنمایی نادرست رسانه‌ها، شهروندی دیجیتال و کاربست سواد رسانه‌ای به مثابه وسیله‌ای برای تغییرات اجتماعی و سیاسی ارائه می‌دهد.

این کتاب تلاش می‌کند تا با پیش‌کشیدن اهمیت سواد رسانه‌ای در بخش نخست، نه تنها به درک اصلی پیرامون سواد رسانه‌ای و مقدمه‌ای بر ایده‌های مطرح شده در آن بپردازد، بلکه صداهایی را که منعکس‌کننده موضوعات مختلف در این حوزه است‌، به موضوع سواد رسانه‌ای پیوند دهد.

ده فصل در بخش نخست این کتاب، چشم‌انداز گسترده‌ای در زمینه سواد رسانه‌ای ارائه می‌دهد. این فصل‌ها عناوینی مانند نقش اساسی تفکر انتقادی در سواد رسانه‌ای، مسئله اخبار جعلی، بازنمایی نادرست در رسانه‌ها، شهروندی دیجیتال، سواد رسانه‌ای به مثابه یک پدیده جهانی و سواد رسانه‌ای به مثابه وسیله‌ای برای تغییرات اجتماعی و سیاسی را شامل می‌شوند. در هر فصل، نمونه‌های حاوی تأمل و بازاندیشی برای استفاده معلمان مختلف، متخصصان آموزش عالی و سایر مقامات مسوول گنجانده شده است. بازاندیشی‌ها و تأملات آنها، مضمون اصلی هر فصل را تقویت خواهد کرد و لنزهای بزرگتری را برای تفکر در مورد ایده‌های هر فصل در اختیار می‌گذارد، که برای توسعه و ترویج این ایده‌ها در یک کلاس درس یا یک جامعه موثر است.

 

بخش دوم با عنوان «قالب‌های اصلی رسانه»، درس‌هایی آماده برای آموزش را ارائه کرده است که قالب‌های اصلی رسانه و همچنین رسانه‌های جدید و نوپدید را مورد بررسی قرار می‌دهد. این فصل‌ها اصول سواد رسانه‌ای را از طریق بحث و ارائه دستورالعمل (راهنما)، درباره پیام‌ها بررسی می‌کند.

«منابع آموزش سواد رسانه‌ای» نیز، عنوان بخش سوم است که با فراهم‌کردن مجموعه‌ای از منابع، به خواننده کمک می‌کند تا به اطلاعات بیشتر در مورد سواد رسانه‌ای دسترسی پیدا کند و مهارت مکان‌یابی را فرا گیرد. در این بخش، «واژه‌نامه»، «جدول زمانی آموزش سواد رسانه‌ای»، «فیلم در رسانه‌ها» و در نهایت «منابع سواد رسانه‌ای» گنجانده شده است.

کد خبر 1103081

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha