به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام حمید محمدی، رییس مرکز توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران گفت: هدف شورای توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی ایجاد رفتار قرآنی در جامعه است. مطالبه رهبری برای ارتقا و افزایش تعداد حافظان قرآن از یک میلیون نفر به 10 میلیون نفر نیازمند برنامهریزی دقیق و اصولی است چرا که حفظ قرآن هدف نهایی نیست. حفظ آیات قرآن بسترساز تدبر در قرآن است و تدبر در قرآن زمینه عمل به آن را فراهم میکند.
وی افزود: توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه مستلزم رشد سه ضلع فهم قرآن، ایمان به قرآن و عمل به آن است. رشد متوازن معرفت قرآنی، ایمان قرآنی و عمل قرآنی موجب توسعه فرهنگ قرآن میشود اما رشد نامتوازن این سه ضلع، گاه حتی مشکلآفرین است.
حجتالاسلام محمدی با بیان این مطلب که ما در مرکز توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی به دنبال تربیت حافظ حامل عامل هستیم، تصریح کرد: حفظ قرآن یعنی انتقال الفاظ به ذهن، یک حافظ قرآن اگر بتواند آیات و محفوظات خود را در محیط زندگی خود جاری و ساری بگرداند و از آن نورانیت کسب کند با ایجاد این جریان مستمر و نورانی در وجود خود تبدیل به حامل قرآن میشود اما مهم به مرحله عمل رسیدن و عملیشدن محفوظات است و غرض اصلی ما نیز عامل شدن به قرآن است.
رییس مرکز توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی افزود: تعیین سهمیه عمره برای فعالان عرصه قرآن یکی از برنامههای این شورا در راستای حمایت و پشتیبانی از فعالان قرآنی در قالب ارایه خدمات و تسهیلات متنوع به آنها است. در سال جاری با هماهنگیها و پیگیریهای انجام شده 750 سهمیه عمره به فعالان قرآنی کشور اختصاص یافت.
وی خاطرنشان کرد: این سهمیه به صورت متوازن در میان سطوح مختلف فعالان قرآنی شامل خادمان، حافظان کل، قرآنآموزان برتر و مدیران و کارشناسان قرآنی توزیع میشود.
حجتالاسلام محمدی در ادامه با اشاره به برخی فعالیتهای شورای توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی خاطرنشان کرد: تنظیم اسناد و فعالیتهای قرآنی در محورهای مختلف آموزشی پژوهشی، تبلیغی و ترویجی و آموزشهای تخصصی از جمله این فعالیتها است که تا سال 91 برای نخستین بار در کشور اجرایی میشود.
وی همچنین تشکیل قرارگاههای فرهنگی قرآنی حفظ در وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را از دیگر برنامههای این شورا برشمرد و گفت: در همین راستا طرح رتبهبندی مربیان، معلمان و اساتید قرآن به همراه طرح ادامه تحصیل رایگان حافظان کل قرآن در سطوح مختلف آموزش عالی نیز در دست اقدام است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اختصاص نیم درصد از بودجه کل دولت به فعالیتهای قرآنی تصریح کرد: بر اساس مصوبه مجلس نزدیک به سه هزار میلیارد تومان به فعالیتهای قرآنی در کل کشور اختصاص یافته است که این مبلغ برای اجرایی شدن سه هزار طرح و برنامه کلان قرآنی در میان بیش از 20 دستگاه فعال در این عرصه توزیع میشود.
پایان پیام/
نظر شما