به گزارش خبرگزاری شبستان، نمایش ایتالیایی «بیست هزار فرسنگ زیر دریا» در جشنواره تئاتر فجر در بخش صحنه ای سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به روی صحنه می رود.
نمایش «بیست هزار فرسنگ زیر دریا» از گروه تئاتر پولتاچ (Teatro Potlach) و با بازی دانیلا رنولی، ناتالی مِنتا، پائولو سوماریا، گائودی فانلی و ایلاریا مانوکیو در بخش بین الملل جشنواره تئاتر فجر به روی صحنه خواهد رفت.
این اثر یک نمایش تکنیکال است که بازیگران غوطه ور در صحنه طراحی شده با پروژکتورهای دیجیتال و آخرین نسل LED ها، در اکتشاف مرموز کاپیتان نمو، تماشگران را با خود همراه می کنند.
این نمایش که آخرین اثر گروه Teatro Potlach)) است، ریشه در ایده 30 ساله این گروه دارد. این ایده در برگیرنده ترکیب گروهی از بازیگران و حضور آنها بر صحنه، با تاکید بر جدید ترین تکنولوژی های هنر دیجیتال و تکنیک های نورپردازی است.
گروه تئاتر پولتاچ در سال 1976 در ایتالیا تأسیس شده است و محصول اخیر این گروه در سال گذشته میلادی علاوه بر اجرا در شهرهای مختلف ایتالیا میهمان کشورهای دانمارک، سوئیس و هند بوده است.
در این نمایش لوکا روتزا طراح صحنه و نور؛ لائورا کُلومبو طراح لباس و گریم؛ سوفیا گولیاس دستیار کارگردان؛ آندرئا آندریانی دستیار طراح صحنه و سالواتوره پاسارو، مهناز اسماعیلی و اِستفانو دی بودو طراحی صحنه مجازی نمایش « بیست هزار فرسنگ زیر دریا» هستند.
مهلت ثبت نام در کارگاه های آموزشی سی امین جشنواره تئاتر فجر تمدید شد
مهلت ثبت نام در کارگاه های آموزشی سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به درخواست علاقمندان و با توجه به تعطیلات رسمی کشور تمدید شد.
دبیرخانه این دوره از جشنواره به درخواست علاقمندان به حضور در کارگاه های آموزشی سی امین جشنواره تئاتر فجر، مهلت ثبت نام برای علاقمندان را تا دوم بهمن ماه تمدید کرد. علاقمندان می توانند برای تسریع در ثبت نام برای حضور در کارگاه های آموزشی سی امین جشنواره تئاتر فجر مدارک خود را به پست الکترونیکی kargah.amoozesh@gmail.com ارسال کنند.
بخش کارگاه های آموزش و نشست های تخصصی سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با مدیریت محمودرضا رحیمی؛ با رویکرد آموزشی- پژوهشی و بهره گیری از استادان برجسته حوزه های گوناگون هنر نمایش از کشورهای مختلف، برگزار خواهد شد.
بخش کارگاه های آموزشی و نشست های تخصصی شامل 4 کارگاه ، 4 سمینار و 1 نمایش عکس است که استفاده حداکثری هنرمندان، دانشجویان، استادان دانشگاه و هنردوستان هدف اصلی برگزارکنندگان است. لذا نظر به محدودیت های موجود در ظرفیت کارگاه ها و با توجه به تخصصی بودن مباحث آموزشی، ستاد برگزاری بر آن است تا بر اساس اولویت های ثبت نام و شرایط متقاضیان امکان استفاده هنرمندان بیشتری را از این فرصت مغتنم آموزشی فراهم کند.
بر همین اساس عنوان و اهداف کارگاه ها و نشست های تخصصی به این شرح اعلام می شود.
1- سمینار «مدیریت تئاتر چیست؟»: ژاک لسل( Jacques Lassalle ) از کشور فرانسه– ظرفیت 50 نفر
در این نشست تخصصی مدیر سابق کمدی فرانسز با ارائه مثالهایی از نحوه مدیریت تئاتر در این مجموعه (کمدی فرانسز) و تئاترهای دیگری که وی مدیریت آنها را بر عهده داشته به بیان مبانی اصلیمدیرت در حوزه هنری می پردازد.
این سمینار در دو بخش برگزار می شود: در بخش اول ژاک لسل به بررسی مدیریت کلان تئاتر در فرانسه می پردازد و در بخش دوم به طور خاص تر و با ارائه نحوه کار خود در کمدی فرانسز به بررسی مبانی مدیریت هنری خواهد پرداخت.
2- سمینار « میز آنسن چیست؟» : ژاک لسل از کشور فرانسه – ظرفیت 50 نفر
ژاک لسل کارگردان پر تجربه فرانسوی در این سمینار به بیان مبانی کارگردانی می پردازد. وی با استفاده از یک متن کلاسیک (مدرسه زنان از مولیر) در طیدو جلسه به همراه شرکت کنندگان در سمینار به بررسینحوه برخورد با متن از ابتدا تا مرحله اجرا خواهد پرداخت.
لسل دسامبر 2011 نمایشنامه مدرسه زنان را در کمدی فرانسز به روی صحنه برد. سبک کار این کارگردان کهنه کار "نئو کلاسیک" است.
3- سمینار « خلاقیت بازیگراز سنت تا مدرنیته، ماورای مرزهای فرهنگی » : ژان ماری پرادیه (Jean-Marie Pradier ) از کشور فرانسه – ظرفیت 50 نفر
در کشورهای چون چین و ژاپن، با توجه به قدمت و غنای مراسم آیینی و نمایشی، بازیگران و کارگردانان همواره با استفاده از این پیشینه به خلق آثار مدرنیمیپردازند که هویّت کاری آنها را تشکیل می دهد.
بدین معنا که با وجود تفاوت سبک کارگردانان مختلف، تئاتر مدرن ژاپنی دارای هویتی خاص است. در این کارگاه ژان ماری پرادیه، رئیس خانه علوم انسانیپاریس- شمال و بنیان گذار خانه صحنه شناسیاقوام (اتنو سنو لوژی) به بررسیچگونگی این اتفاق و نحوه برخورد هنرمندان مدرن با سنتها می پردازد.
4- سمینار «بازی با فضا در مکان های غیرنمایشی» : ژان ماری پرادیه از کشور فرانسه – ظرفیت 50 نفر
در این سمینار، ژان ماری پرادیه به بررسی چگونگی استفاده از عوامل نمایشی در مکانهای که برای تئاتر پیش بینی نشده اند می پردازد.
5- کارگاه « میزآن سن، افسانه شخصی اجراگر» : رابینسون سائوتسوی(Sawitzki Robinson ) از کشور برزیل- ظرفیت 15 نفر
در این کارگاه عملی، به بررسیو ساخت پرفورمنس، با استفاده از افسانه شخصی اجراگر ( personal mythology of performer) پرداخته می شود. در اینجا از اتو بیوگرافی به عنوان منبع خلاقیت استفاده می شود.هدف این کارگاه این است که با استفاده از تمرینات فیزیکی به دست آماده از تئاتر فیزیکال، حرکات موزون، سیرک و بوتو به عنوان وسیله و تکنیک بدنی برای خلاقیت، دست به تلاشی برای پیدا کردن منبع اصلیو رفرنس حرکت خلاقه بزند.در کارگاه به کار روی بدن به عنوان مکان جغرافیائی که " درام" و " قصه" در آن اتفاق میافتد، پرداخته می شود. در واقع سوال اصلی این کارگاه، بدن به عنوان یک امکان، مکان و موضوع وجود پرفورمنس است.
6- کارگاه «بدن در سایه ها»: یورگاس نانوریس( Georgios Nanouris ) از کشور یونان- ظرفیت 15 نفر
کارگاه بدن در سایه، به بازیگر کمک می کند تا با استفاده از سایه خود بتوانند به حرکات سیال بدنی دست یابد و با خلق تصاویر مختلف از سایه خود، بازیگر دوم(که همان سایه اش هست) را به نزد خود فراخواند.
7- کارگاه «ماسک و پرسونا»: برایان دالی (Brian Dooley ) از کشور کانادا- ظرفیت 15 نفر
این کارگاه هم برای بازیگران و هم برای کارگردانان در نظر گرفته شده، در فرایند فشرده این کارگاه شرکت کنندگان با زدن نیم ماسک های مختلف بر صورت خود و از طریق بازی های خود انگیخته به کشف شخصیت های نهفته در ماسک ها می پردازند و تخیلات و تصوراتشان را رها می سازند. این نیم ماسک ها به عنوان کاتالیزوری برای آزادسازی انگاره فرد عمل می کنند. برایان دالی، آموزش دیده مکتب ژان لکوک و کارگردان و نویسنده معروف کانادایی، هدف از این کارگاه را در این می داند که «نیم ماسک ها» بازیگران را برای خلق شخصیت های کاملاً فرم یافته ای هدایت می کنند، شخصیت هایی آپولونی و دیونوزوسی، کمدی و تراژدی و در نهایت جسارت و زیرکی. این نیم ماسک ها که به بازیگران اجازه صحبت نیز می دهد سبب اکتشافات کلامی و فیزیکی خلاقانه در بازیگر می شود.
8- کارگاه « ارتباط تنفس و تصور» : پاتریک رامیو ( Patrick Rameau) از کشور آمریکا- ظرفیت 15 نفر
پاتریک رامیو بازیگر و استاد دانشگاه در آمریکا و فرانسه، در این کارگاه با استفاده از ابزاری همچون تنفس و موسیقی فولکولور به دنبال رسیدن به یک بازیگر بدون مرز و محدودیت است. تمرینات او بر پایه تنفس و حرکات بدنی قرار گرفته و معتقد است جهان ما(بازیگر) بر اساس تجربه و تصور به وجود آمده است، به همین دلیل ما به دنبال پرورش بازیگرانی هستیم که آزادانه کار می کنند و به دور از مرز بندی و کلیشه های از پیش تعیین شده هستند.
9- نمایشگاه عکس آخرین اجرای رابرت ویلسون ( Robert Wilson) به نام«زندگی و مرگ مارینا آبراموویچ» با حضور عکاس(امید هاشمیان) و جلسات پرسش و پاسخ پیرامون مبحث پرفرمنس آرت است. امید هاشمیان دانشجوی دکتری فیزیکال تئاتر سوربون فرانسه است و از شاگردان و همکاران مارینا آبراموویچ و رابرت ویلسون است.
اولویت حضور در سمینارها به ترتیب با استادان دانشگاه، فارغ التحصیلان ، دانشجویان و هنرمندان حوزه تئاتر است. همچنین نظر به مرتبط بودن کارگاه ها با حوزه های بازیگری و کارگردانی، اولویت حضور با بازیگران و کارگردانان تئاتر است.
بنا به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، متقاضیان برای حضور در این کارگاه های آموزشی و نشست های تخصصی تئاتر می توانند با مراجعه به سایت جشنواره www.fitf.ir نسبت به تکمیل فرم ثبت نام خود؛ حداکثر تا تاریخ دوم بهمن ماه 1390 اقدام نمایند و به همراه مدارک لازم فرم ثبت نام را به دبیرخانه دائمی جشنواره های مرکز هنرهای نمایشی به نشانی: تهران، خ حافظ – خ استاد شهریار – جنب تالار وحدت – مرکز هنرهای نمایشی تلفن: 66710702 تحویل نمایند.
گفتنی است، سیامین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از تاریخ 5 تا 22 بهمن سال جاری به دبیری رحمت امینی برگزار میشود. برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره تئاتر فجر www.fitf.ir مراجعه کنید.
پایان پیام/
نظر شما