موافقت مجلس با کلیات طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از حقوق ملت ایران

نمایندگان مجلس با کلیات طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از حقوق ملت ایران موافقت کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی صبح امروز سه شنبه 11 آذر کلیات طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها با ۲۵۱ رای مثبت به تصویب نمایندگان رسید.

 

محمد باقر قالیباف بعد از تصویب این طرح گفت: این طرح مجلس این پیغام را به دشمنان ایران اسلامی داد که بازی یک طرفه پایان پیدا کرده است.

 

ابراهیم عزیزی در مخالفت با کلیات این طرح گفت: مدت های زیادی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بر روی بررسی این طرح وقت گذاشته شده است، از همه زوایا این طرح مورد بررسی قرار گرفت و طرح بسیار خوبی است، می تواند تامین کننده بسیاری از نیازهای ما باشد اما ما معتقدیم باید غنای این طرح بیشتر باشد و ما همه پایگاه ای دشمن را از آنها بگیریم.

 

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ماده 6 این طرح نیازمند نگاه واقع بینانه و انقلابی مجلس است. ما نباید هیچ گونه فرصتی را به دشمن بدهیم. در بحث برجام مجالی را به دشمن داشتیم چه دستاوردی برای ما داشت، چه اتفاق مثبتی برای ملت ایران داشت و فقط باعث تشدید اقدامات فلج کننده علیه ما شد، حتی یک روز مهلت دادن به دشمن نیز در شان ما نیست.

 

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما باید بر مبنای یک رویکرد واقع بینانه و به دور از ملاحظات با این طرح برخورد کنیم و پیشنهادات اصلاحی را برای ماده 6 این طرح در نظر بگیریم.

 

کیوان مرادیان، نماینده مردم قائم شهر نیز در موافقت با کلیات این طرح گفت: خون های پاک شهیدانی همانند شهید فخری زاده که ریخته می شود، ما را در مسیرمان محکم تر و استوارتر خواهد کرد. کشور نزدیک به هشت سال است که به دلیل بحث برجام متوقف شده است. قرار بود با برجام مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم حل شود، چرخ سانتیفیوژها بگرد و همزمان کارخانه ها نیز بچرخند، نه تنها چرخ سانتیفیوژها نچرخید بلکه آنها نابود نیز شد. برجام قرار بود صادرات نفت ما را به ما برگرداند و امنیت شهروندان و دانشمندان هسته ای ما را تامین کند اما این اتفاق نیفتاد.

 

وی بیان کرد: قرار بود با برجام اقتصاد ما شکوفا شود و به ما گفتند روزانه بیش از 100 میلیون دلار اگر برجام تصویب نشود، ضرر خواهیم کرد. پول های حاصل از برجام چه بود و چه شد؟ چه انتظاری داشتیم و چه شد؟ کشوری همانند فرانسه 80 درصد تولید برق اش با انرژی هسته ای است و همین کشورها با داشتن انرژی هسته ای برای ما مخالفت می کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: ما باید در این طرح این پیش بینی را داشته باشیم که از همین امروز که طرح مصوب می شود، دولت و سازمان انرژی موظف شوند ظرف دو ماه زیرساخت ها را فراهم کنند.

 

محمدرضا صباغیان، نماینده مهریز و بافق نیز در مخالفت با کلیات این طرح گفت: در موضوع برجام ما به همه تعهدات مان عمل کردیم اما طرف مقابل به هیچ تعهدی عمل نکرد. کشورهای اروپایی و آمریکایی با سیاست چماق و هویج ما را به خوبی هدایت می کنند. در همین مجلس بارها از آقای ظریف سوال کردیم که بحث فروش نفت و لغو تحریم ها چه شد و وی می گوید ما به گونه ای عمل کردیم که رهبری از ما تعریف کرده است. پاسخ همه سوالات ما را با این سخن می دهد.

 

وی خطاب به رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: پاسخ دهید که برای اجرای طرح اقدام متقابل مجلس چه کرده است؟ آیا این ضعف مجلس نیست که هر روز قانونی را مصوب می کند که دولت تناقض آن را می آورد و می گوید ما نمی توانیم آن را اجرا کنیم؟

 

وی گفت: آمریکا می خواهد ملت و دولت ایران خودشان در خودشان فرو بروند یا زنگی زنگ یا رومی روم، یا ما باید کره شمالی و پاکستان شویم یا همانند مصر و لیبی و بسیاری از کشورهای دیگر عمل کنیم.

 

وی با بیان اینکه فرصت دو ماهه دادن برای اجرای این طرح نیز زیاد است، گفت: ما از فردا اجرای این طرح را شروع کنیم، آقای آمریکا و اروپا اگر تحریم ها را لغو می کند که لغو کند، اگر تحریم ها را لغو نکند ما بحث استفاده از انرژی هسته ای و دانش هسته ای را ادامه می دهیم. محکم پشت سر رهبری می ایستیم و خداوند نیز پشت سر ماست. ما باید یک هدف را در پیش بگیریم و از حق طبیعی خودمان استفاده کنیم، نیازی به استخاره گرفتن نیز نداریم.

 

رجب رحمانی، نماینده مردم تاکستان نیز در موافقت با کلیات این طرح گفت: وقتی موضوع هسته ای ایران قرار بود در سازمان ملل مطرح شود، فتوای رهبری این بود که ما استفاده از سلاح هسته ای را حرام می دانیم، شاید بعد از این فتوای رهبری اصلا نیازی به مذاکره نبود.

 

وی با بیان اینکه آمریکا شیطان بزرگ بدون هیچ دلیلی از تعهدات اش خارج شد و بدعهدی کرد، اظهار داشت: کلیات این طرح مجلس در راستای حفظ منافع ملی و رفع تحریم ها و حل مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم است. این طرح گام به گام انجام می شود و بر روی آن اجماع ملی وجود دارد. شورای نگهبان، شورای عالی امنیت ملی و بزرگان کشور با آن موافق هستند.

 

غلامرضا نوری قزلچه، نماینده بستان آباد در اخطار قانون اساسی و با استناد به اصول 176، 110 و 75 گفت: قطعا همه همکاران و نمایندگان واقف هستند که امروز و در قالب این طرح دوفوریتی یک تصمیم امنیتی مهمی را مجلس اتخاذ می کند اما در این طرح هیچ محلی برای شورای عالی امنیت ملی در نظر گرفته نشده است در حالی که قانون اساسی در چنین مواردی تصمیم گیری را بر عهده شورای عالی امنیت ملی گذاشته است. در برخی از مواد قانون موارد متعددی گذاشته شده است که همه به اقدام شورای عالی امنیت ملی بر می گردد.

 

وی همچنین خاطرنشان کرد: این طرح با اصل 110 و اصل 75 نیز مغایرت دارد و برای دولت بار مالی خواهد داشت.

 

محمد باقر قالیباف این اخطار را وارد ندانست و گفت: ما در مجلس اختیار داریم و حق و وظیفه مجلس است که برای هر موضوعی در کشور تصمیم گیری کند البته با رعایت قانون اساسی و شرع این تصمیم گیری ها انجام می شود و به همین خاطر به دوستان گفتیم که در کمیسیون پیشنهادات مختلف را بررسی کنند که این طرح مغایر اصول قانون اساسی نباشد و در همین راستا نیز عمل شده است.

 

سید علی موسوی نیز در مخالفت با کلیات این طرح گفت: بنده مخالفتی با کلیات این طرح ندارم اما مخالفت ام از این باب است که امروز باید به دشمن تودهنی محکمی بزنیم و این طرح نمی تواند این تودهنی را به دشمن بزند. امروز دشمن نباید احساس کند که ما در موضع انفعال و ضعف هستیم، ما باید این موضوع را به دشمن ثابت کنیم که هیچ گاه در موضع ضعف و انفعال نبوده ایم.

 

وی بیان کرد: ملت ایران منتظر هستند که ما این طرح را با قاطعیت به تصویب برسانیم. بزرگترین ضعف این طرح این است که برای بازرسان سازمان انرژی اتمی چیزی را در نظر نگرفته است این در حالی است که بزرگترین ضعف و آسیب ما این است که وقتی به بازرسان سازمان انرژی اتمی اجازه بازرسی می دهیم، آنها لیست دانشمندان ما را تهیه می کنند و آن را در اختیار سازمان های جاسوسی آمریکا و اسراییل قرار می دهند.

 

این نماینده مجلس بیان کرد: انتظار داریم این طرح به کمیسیون ارجاع داده شود و مواد دگری به آن اضافه شود و طرح محکم و قاطعی برای لغو تحریم ها در نظر گرفته شود.

 

همچنین، محمد سبزی در موافقت با کلیات این طرح گفت: ما امروز باید با رای قاطعی که به کلیات این طرح می دهیم، نشان دهیم که مجلس در راس امور است و ما نمایندگان انقلابی مدرس وار عمل می کنیم و با قاطعیت این طرح را به تصویب برسانیم.

 

وی بیان کرد: نمی دانم چرا امروز بعضی باز نوای مذاکره در کشور سر می دهند؛ از این همه وادادگی و غرب زدگی چه نصیب ما شد؟ نخبگان و مردم ما مطالبه دارند که ما این طرح را به تصویب برسانیم.

 

این نماینده مجلس تصریح کرد: ما در بحث برجام به همه تعهدات مان عمل کردیم اما آنها به کدام وعده شان عمل کردند؟ مگر دانشمندان هسته ای ما کم ثروتی برای مملکت بودند که آنها این گونه نسبت به آنها برخورد کردند؟ حتی یک دانه رای مخالف با کلیات این طرح نیز در این مجلس زیاد است.

 

وی خاطرنشان کرد: ما باید با موافقت با کلیات این طرح مرهمی بر دل داغ دیده مردم بگذاریم.

 

همچنین، مجتبی ذوالنوری، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نماینده دولت نیز با کلیات طرح فوق موافق است، گفت: در بخش عمده ای از این طرح دوفوریتی تکالیفی در راستای تحقیق، توسعه و افزایش سطح غنی سازی و همچنین نگهداری مواد بحث شده است. با توضیحات نماینده دولت مشخص شد که مجلس تکلیف مالایطاقی را برای دولت در نظر نگرفته است و این شدنی است.

 

وی بیان کرد: در بحث گام های پنج گانه تاکید شده است که غنی سازی از سطح 3.67 درصد به 4.2 درصد برسد اما طرح ما غنی سازی 20 درصد و بالاتر را برای دولت در نظر گرفته است چرا که ما معتقدیم دشمن با غنی سازی 4.2 درصد دردش نمی آید که بخواهد تحریم ها را لغو کند.

 

وی با بیان اینکه مخالفت نمایندگان عمدتا در این راستا بود که باید این طرح محکم تر و قوی تر باشد، گفت: نمایندگان همه معتقدند که این طرح باید این گونه باشد که مشت محکمی بر دهان دشمن بکوبد البته یکی از نمایندگان گفت این طرح احساساتی تدوین شده است و چون شهید فخری زاده به شهادت رسیده است، این طرح تنظیم شده است این در حالی است که این طرح از مدت ها قبل در کمیسیون امنیت ملی و مورد بررسی قرار گرفت.

 

پس از تصویب این طرح نمایندگان با شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسراییل حمایت خود از تصویب این طرح را نشان دادند. شعارهایی نیز با این مضمون که شهادت افتخار ماست و خونی که در رگ ماست هدیه به رهبر ماست نیز توسط نمایندگان پس از تصویب این طرح داده شد.

 

کد خبر 999068

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha