صرفه جویی مهم ترین مسئله هدفمند سازی یارانه ها در کشور است

معاون برنامه ریزی استانداری خوزستان، با اشاره به دستاوردهای هدفمندسازی یارانه ها، اظهار داشت: یکی از مهم ترین مسائل در هدفمند سازی یارانه ها صرفه جویی در کشور است که باید آن را به یک فرهنگ تبدیل کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، اسماعیل عامری گلستان، معاون برنامه ریزی استانداری خوزستان، در نشست اعضای ستاد هدفمندسازی یارانه های استان با اصحاب رسانه که در تالار اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان برگزار شد، ضمن تبیین و تشریح عملکرد یکساله اعضای این ستاد، گفت: پس از گذشت یکسال از هدفمندسازی یارانه‌ها، افزایش چشم‌گیری در قیمت کالاهای اساسی وجود نداشته و تنها شاهد افزایش قیمت سه تا چهار برابری در قیمت نان بودیم که مبلغ آن به صورت نقدی به حساب مصرف کنندگان واریز می‌شد و هیچ مصرف‌کننده‌ای زیان ندیده است.

 

وی با بیان اینکه کشور ما به اندازه یک کشور یک میلیارد نفری، دو و نیم برابر متوسط جهانی انرژی مصرف می کند، افزود: حدود 30 درصد از گندم مصرفی ما و یا آرد تولیدی دور ریخته می شد و از زمانی که قیمت این کالاها افزایش پیدا کرده در حدود 25 درصد از مصرف گندم در خوزستان با توجه به بزرگی این استان و تأثیرگذاری در کل کشور و در برق خانگی 13 درصد صرفه جویی شده است.

 

معاون برنامه ریزی استانداری خوزستان، با بیان اینکه با واقعی شدن قیمت ها طرح های تولید انرژی توجیه می شود، تصریح کرد: پیش از این هزینه بسیار بالایی برای تولید حامل های انرژی همچون گازوئیل و گاز پرداخت می شد.

 

در ادامه، مسعود صدری، دبیر ستاد هدفمندی یارانه ها در خوزستان، خاطر نشان کرد: قانون هدفمندسازی یارانه ها در سال 88 یکی از محورهای هفت گانه عمده و استراتژیک بود که به عنوان قانون به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و به دولت ابلاغ شد.

 

وی یادآور شد: در ابتدای قانون هدفمندسازی یارانه ها، جلسات متعددی در استان تشکیل شد که در این جلسات 300 مصوبه جهت رفع مشکلات و ارائه پیشنهادات به تصویب رسید تا این طرح با کمترین زیان به مردم برسد.

 

صدری با بیان اینکه در 10 مرحله پرداخت یارانه در یکسال اجرای آن بیش از دو هزار و 362 میلیارد تومان یارانه به حساب خانوارهای خوزستانی واریز شد، اضافه کرد: با افزایش تعداد خانوارها از مرحله سوم که یک میلیون و 177هزار نفر بوده در مراحل بعدی به یک میلیون و 206 هزار خانوار رسیده و تعداد افراد مشمول آخرین مرحله چهار میلیون و 621 هزار و 299 نفر بوده و در این مرحله 210 میلیارد و 269 میلیون و 104 هزار و 500 تومان یارانه پرداخت شده است.

 

دبیر ستاد هدفمندی یارانه ها در خوزستان، با اشاره به آثار اجرای هدفمندسازی یارانه ها، عنوان کرد: این آثار در سه بعد صرفه جویی در مصرف، رفاه خانوارها و رشد بهره وری و کارآیی هستند و این در حالی است که اگر شیوه قبل در پرداخت یارانه ها ادامه می یافت در سال 1403 تولید و مصرف انرژی یکی می شد.

 

وی ادامه داد: میزان صرفه‌جویی بنزین از سال 84 تا 90 حدود 65 میلیارد لیتر معادل 38 میلیارد دلار است و میزان صرفه‌جویی ارزی ناشی از کاهش مصرف بنزین، گازوئیل، برق، آب، گندم و گاز در 11 ماه اجرای قانون بیش از 14 میلیارد و 200 میلیون دلار بوده است.

 

صدری، بیان کرد: همچنین از آثار هدفمندی یارانه‌ها صزفه جویی 37 درصدی در مصرف گاز طبیعی، 8 درصدی برق، یک درصدی در آب، 6 درصدی در مصرف گندم، 11درصدی در مصرف بنزین، 21 درصدی گازوئیل و چهار درصدی نفت سفید، 10درصدی نفت کوره و دو درصدی در گاز مایع است.

 

همچنین حجت الاسلام سید لطف الله سپهر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، با بیان اینکه مجموعه مطبوعات و رسانه های محلی در بحث هدفمند کردن یارانه ها زحمات زیادی در انعکاس اخبار داشتند، تأکید کرد: کمیته های تخصصی ستاد هدفمندسازی یارانه ها باید عملکرد سالانه و اخبار و اطلاعات حوزه خود را برای جمع آوری و انعکاس به مطبوعات ارائه دهند.

 

وی اذعان داشت: بهترین ابزار اطلاع رسانی و شفاف سازی برای مردم، رسانه های مکتوب و مطبوعات است که هم در تسریع و هم شفاف گویی و شفاف نویسی اخبار و اطلاعات مستند و مستدل نقش آفرینی می کنند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 99848

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha