حذف مرحله فینال قرائت بهانه ای برای تلاوت های ضعیف نیست/مسابقات سراسری قرآن در بالاترین سطح فنی است

چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم به همت سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش آقایان طی روزهای گذشته در استودیوهای مرکز استانی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ضبط شد تا در هفته دوم آذر ماه سال جاری از شبکه قرآن و معارف سیما پخش و ارزیابی شود.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم به همت سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش آقایان طی روزهای گذشته در استودیوهای مرکز استانی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران  ضبط شد تا در هفته دوم آذر ماه سال جاری از شبکه قرآن و معارف سیما پخش و به صورت همزمان مورد ارزیابی قرار گیرد.

مسابقات سراسری حفظ و قرائت و مفاهیم کشور هر سال به همت سازمان اوقاف و امور خیریه با هدف نشر فرهنگ قرآنی و تشویق و ترغیب هرچه بیشتر اقشار مختلف جامعه در سطوح سنی مختلف برگزار می شود مسابقات قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه در سطوح شهرستان استان و کشوری میزبان علاقمندان و قاریان و حافظان قرآن است. پس از برگزاری مرحله کشوری همه ساله نفرات برگزیده برای شرکت در مسابقات بین‌المللی قرآن کریم کشورهای مختلف از جمله جمهوری اسلامی ایران انتخاب می‌شوند.

مسابقات قرآن امسال با توجه به شیوع بیماری منحوس کرونا با شرایط و وضعیت خاصی برگزار شد که برخی از شرکت کنندگان نسبت به آن اعتراضاتی داشتند. گفتنی است همواره تدوین آیین نامه مسابقات قرآن کریم یکی از مهمترین دغدغه های کمیته فنی این رقابت ها است. مهمترین خواسته شرکت کنندگان این دوره از رقابت ها اضافه شدن مرحله فینال به بخش قرائت قرآن کریم است که این مهم را از زبان برخی از داوران بین المللی قرآن کریم مورد بررسی قرار گرفت.

چند سالی است که مسئولان برگزاری مسابقات سراسری قرآن کریم در راستای جذابیت بیشتر این رقابت ها و توجهات خانواده‌های ایرانی، مسابقات را به صورت ضبط شده به روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما می برند. این در حالی است که مسابقات سراسری قرآن کریم در طول یک هفته به صورت متمرکز به میزبانی شهرهای مختلف کشور برگزار می شد.

 

 

 

برخی از شرکت‌کنندگان بر این عقیده هستند که برگزاری مسابقات سراسری قرآن به صورت ضبط شده از استرس آنها می کاهد اما با توجه به شیوع ویروس منحوس کرونا طی روزهای اخیر  امکان ضبط متمرکز وجود نداشت و هرکدام از قاریان و حافظان قرآن کریم توسط استودیو های مرکز صدا و سیمای استان خود، تلاوت شان را ضبط و به بوته آزمایش آورد.

 

بنابراین گزارش استاد حمیدرضا احمدی وفا؛ داور و قاری بین المللی قرآن در گفتگو با خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، با اشاره به کم و کیف برگزاری چهل و سومین دوره رقابت های کشوری قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه گفت:برگزاری مسابقات کشوری قرآن کریم همزمان با اپیدمی ویروس منحوس کرونا شرایط خاصی را بر این رقابت‌ها حاکم کرده است از این رو متسابقین با حضور در استودیوهای مجهز و فنی  و ضبط تلاوت های قرآن خود را در بوته آزمایش و رقابت قرار داده و داوران نیز با استماع این تلاوت های ضبط شده عملکرد قاریان و حافظان قرآن کریم را بررسی می کند امیدوار هستیم با رفع شرایط خاص موجود مهمترین رقابت های قرآنی کشور همچون سابق طبق روال گذشته برگزار شود.

 

وی در خصوص حذف مرحله فینال از رشته قرائت این دوره از رقابت ها گفت: یکی دیگر از شرایط خاص این رقابت ها با توجه به زمان محدوده تلاوت ها حذف مرحله فینال در بخش قرائت تحقیق است برخی از کارشناسان بر این باور هستند که می‌توان با افزایش تعداد داوران  ارزیابی  تلاوت ها را عادلانه تر کرد تا کاستی حذف مرحله فینال جبران شود

 

این قاری بین المللی قرآن با بیان این مطلب که لزومی برای افزایش تعداد داوران مسابقات قرآن وجود ندارد؛ عنوان کرد: بر این عقیده هستم که قاریان و حافظانی ‌که زحمات بیشتری در طول روزهای گذشته کشیده باشند عیار تلاوتشان چه با یک قرائت و چه با دو تلاوت به راحتی قابل تشخیص است. از این نکته نباید غافل شد که طی سالیان اخیر کمیته فنی مسابقات با تدوین آیین نامه های جدید ارزیابی تلاوت ها را عادلانه تر و دقیق تر کرده است به گونه‌ای که تفکیک بخش تجوید لحن و لحن ادا برای داوری بهترین متسابقین انجام شده است.

 

 

وی در پاسخ به سوال حذف چهل و سومین دوره مسابقات قرآن با توجه به شیوع ویروس کرونا تصریح کرد: قطعاً مسئولین برگزار کننده مسابقات به این نتیجه رسیده اند که مرحله قرائت قرآن کریم در یک تلاوت انجام شود و اغلب متسابقین که هر ساله می گویند اگر مرحله فینال وجود داشت تلاوت بهتری انجام می دادند من را مجاب نمی‌کند که قاری قران در یک تلاوت نتواند عیار کار خود را نمایان کند. تجربه ۱۵ تا ۱۶ ساله این جانب در داوری و تلاوت قرآن کریم نشان می دهد که از ابتدای لفظ استعاذه یک کاری میتوان تشخیص داد که از چه قابلیت های فنی برخوردار است البته مخالف برگزاری مرحله فینال قرائت نیستم اما شرایط خاص امروز این مهم را تحمیل کرده است و می توان با شرایط جدید نیز مسابقات قرائت قرآن عادلانه برگزار کرد.

 

 وی در افزود: مسابقات قرآن کشوری جمهوری اسلامی ایران به مراتب از رقابت های بین المللی قرآنی در تمام اقصی  نقاط دنیا سخت تر و فنی تر برگزار می شود و هر ساله نفرات ممتاز و برتر به تشخیص داوران و اساتید  حاذق برگزیده می شوند. از این رو می توان اطمینان داشت که برگزاری مسابقات قرآن کریم توسط سازمان اوقاف و امور خیریه در بالاترین سطح برگزار شده و در حق هیچکس متسابقین  اجحاف نخواهد شد. گرچه طی سالیان گذشته پس از برگزاری این رقابت‌ها دوره ارزیابی برای انتخاب قاریان بر اساس معیارها و ضوابط مسابقات بین‌المللی سایر کشورها انجام می شد که شایسته است مسئولین اجرایی این دوره  ارزیابی را دوباره احیا کنند.

 

 

 

مسابقات سراسری قرآن کریم از لحاظ کیفیت فنی از تمام رقابت های بین المللی قرآنی جهان در بالاترین سطح قرار دارد با توجه به حضور داوران زوبده در این رقابت‌ها احتمال اجحاف حقوق شرکت‌کنندگان ناچیز است.

البته شیوع ویروس کرونا چهل و سومین دوره مسابقات قرآن کریم را در شرایط خاص قرار داده است که در این شرایط نیز می‌توان  بهترین استفاده را برد. حذف مرحله فینال مسابقات قرائت قرآن  برای تمام شرکت کنندگان یکسان بوده و نمی‌تواند بهانه ای برای تلاوتهای ضعیف قاریان باشد با توجه به سطح بالای این رقابت‌ها قاریان ممتازی که از عیار بالاتری برخوردار باشند  در هر شرایطی می‌توانند  تلاوت خود را اثبات کنند.

 

 

کد خبر 996621

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha