به گزارش خبرنگار شبستان، حجت السلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست خبری این سازمان در آستانه هفته وقف با تاکید بر لزوم توسعه وقف های جدید در سایه نظام اسلامی به جای تفاخر به موقوفات سده های پیشین گفت: امروز که نظام اسلامی ایران به الگویی برای شریت در احقاق حقوق تبدیل شده است باید توسعه این حکم الهی و سنت نبوی مدنظر باشد از این رو در برنامه ابلاغی سال 90 ادارات استانی مکلف به این مهم شده اند.
وی با اعلام انجام 895 وقف جدید در شش ماهه نخست سال جاری اظهار کرد: این وقف ها تقریبا ارزشی معادل 242 میلیارد و 500 میلیون تومان دارد که نشان می دهد علی رغم جوسازی ها مبنی بر بی توجهی مردم به سنت نبوی وقف این حکم الهی درم یان مردم جای دارد و نهادیه سازی آن به همکاری و همیاری رسانه ها و دستگاه ها فرهنگی نیاز دارد.
حجت الاسلام محمدی درباره بزرگترین وقف سال جاری تصریح کرد: وقف جمعی استان جهرم با نیت قرآنی با ارزش 45 میلیارد تومان و نیز وقف انفرادی زمین چهار هزار متری در منطقه شمیران تهران به ارزش چهار میلیارد و 400 میلیون تومان از وقف های بزرگ سال جاری محسوب می شود البته یک دختر 14 ساله نیز با وقف زمین به ارزش 70 میلیون تومان کوچکترین واقف سال است.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف از استیفای حقوق بیش از 30 هزار هکتار از موقوفات در سال 90 خبر داد و افزود: کاهش آراء صادره علیه موقوفات کشور از یک سوم به یک ششم، صدور سه هزار رای به نفع موقوفات کشور که 2300 مورد آن علی رغم مشکلات فراوان اجرا شده است و اخذ سند براثی 10 هزار و 300 موقوفه همراه با رشد 7 درصدی نسبت به دو سال گذشته از دستاوردهای تلاش شبانه روزی سازمان اوقاف برای اجرای نیات واقفان و استیفای حقوق وقف است.
وی با تاکید بر لزوم چگونگی اداره مووقفات پیش از توجه و تمرکز بر عواید آن تصریح کرد: بنابر بررسی های دقیق و کارشناسانه وقف نامه های موجود 770 نوع نیت شناساسی شده که در مجموع فراوانی یک میلیون و 836 هزاری را شامل می شود چراکه برخی از نیات به دفعات تکرار شده اند و هستند نیاتی که منحصر و بی سابقه هستند.
حجت الاسلام محمدی با بیان این مطلب که 9 ماهه سال جاری نزدیک به 40 میلیارد تومان از عواید وقف به ایتام، فقرا و بیماران متناسب با نیات واقفان اختصاص یافته است، عنوان کرد:علاوه بر این همسو با نیات واقفان خیراندیش مبنی بر برگزاری جلسات عزای سالار شهیدان (ع) در سال جاری بیش از هشت میلیون نفر اطعام شده و بیش از 19 میلیون نفر در جلسات عزای سیدالشهداء (ع) شرکت کرده اند.
وی ادامه داد: همچنین بیش از 55 میلیارد تومان به عمران و آبادانی بقاع متبرکه، بیش از 17 میلیارد تومان به مرمت 4100 مسجد و بیش از 12 میلیارد به اجرای برنامه های فرهنگی بقاع متبرکه و امامزادگان اختصاص یافته است.
حجت الاسلام محمدی با بیان این مطلب که تمامی این موراد متناسب اب نایت واقفان انجام شده است، ابراز کرد: موقفات انواع متنوعی همچون درمانی، آموزشی و فرهنگی را شامل می شوند، به عنوان مثل هم اکنون بیش از یکصد مدرسه علمیه، 5100 مدرسه، 150 مرکز آموشی دانشگاهی و 720 مرکز فرهنگی در سطح کشور وقفی هستند علاوه بر این بیش از 400 بیمارستان، درمانگاه و مرکز درمانی نیز وقف است که متاسفانه به دلایل مختلف این مهم در تابلوی آنها درج نمی شود تا مردم از عواید حاصل از این حکم الهی مطلع شوند.
وی ادامه داد: مراکز درمانی وقفی در کشور مراجعه کنندگان فراوانی دارند به عنوان مثال بیمارستان های وقفی شیراز که از قطب های وقف درمانی کشور محسوب می شود روزانه 50 هزار نفر به مراکز درمانی مراجعه می کنند که سالانه 18 میلیون نفر را شامل می شود.
حجت الاسلام محمدی با اشاره به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر ارائه تسهیلات رایگان برای تحصیل حافظان کل قرآن خاطرنشان کرد: هم اکنون سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان مجری این مصوبه زمینه تحصیل رایگان 300 حافظ کتاب الهی را فراهم کرده است تا در کنار فعالیت های تبلیغی ترویجی همچون برگزاری مسابقات قرآن، زمینه تولید علم را نیز ایجاد کند.
شایان ذکر است، نشست خبری سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه در آستانه هفته وقف به منظور تشریح برنامه های این هفته و دستاوردهای سازمان دوشنبه، 26 دی ماه با حضور اصحاب رسانه های جمعی برگزار شد.
ادامه دارد/
نظر شما