به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، کارآفرینی، موضوعی جدید که نه تنها در حوزه اشتغال و تولید بلکه در رفع مشکلات و چالش های جامعه راهگشا و کارآمد است که باتوجه به کارکردهای موثر آن باید برنامه ریزی جدی در این خصوص صورت بگیرد.
کانون های فرهنگی هنری مساجد به دلیل مخاطب جوان و یا نوجوان و همچنین دسترسی و شبکه منسجم آن در سراسر کشور، یک پتانسیل مناسبی برای توسعه مهارت های مربوط به کارآفرینی در کشور است که البته قدم ها و سیاست گذاری هایی از سوی مسئولان ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور و ستادهای استانی صورت گرفته اما برای پیشرفت کار باید هم افزایی بین دستگاه ها، سمن ها و فعالان این حوزه برای رسیدن به نقطه اثرگذار انجام شود.
پیش از اینکه بخواهیم شغلی ایجاد کنیم، باید مهارت ها، آموزش ها و آگاهی بخشی نسبت به مبنانی اولیه ایجاد شغل، کارآفرینی و اهمیت آن برای افراد انجام شود و همین موضوع اقدامی موثر و اثرگذار خواهد بود چرا که برای بسیاری مفهوم کارآفرینی همچنان نامشخص است و فقط به چشم ایجاد شغل و تولید به آن نگاه می کنند و دانش آن ها در سطحی نیست که باید رد مقوله کارآفرینی چالشی حل بشود.
هدف گذاری در حوزه آموزش و ارتقای دانش عمومی برای کارآفرینی ماموریتی ارزشمند و ماندگار برای این مراکز فرهنگی و هنری خواهد بود که به واسطه عضویت جوانان و نوجوانان در کانون های مساجد، فکر و اندیشه آن ها به سمت نوآوری و ایده های جدیدی شده که این اتفاقات شغلی ایجاد کرده و یا اینکه مشکلی از جامعه را برطرف ساخته است.
برنامه ریزی سلیقه ای نیز کارگشا نخواهد بود و برای این موضوع باید طرح درس مشخص با استفاده از نهادهای اداری و متولی در حوزه اقتصادی استفاده شود و سرفصل های آموزشی منجسمی ارائه شود.
دانشگاه ها یکی از مهمترین ظرفیت های هر منطقه هستند که در این موضوع کمک زیادی به کانون های فرهنگی و هنری مساجد در امر کارآفرینی می کنند و باید از این ظرفیت در تعامل با کانون ها استفاده کرد.
کارآفرینی عرصه های زیادی مثل حوزه فرهنگی، هنری، اجتماعی، صنعتی، کشاورزی، علمی و فناوری اطلاعات دارد که همه فرصت طلایی برای افراد علاقه مند است.
*فرصت های کارآفرینی باید در جامعه معرفی شود
دبیر جشنواره فن آفرینی شیخ بهایی گفت: فرصت های کارآفرینی و خلق ثروت باید در کشور فراهم شود.
«کوروش خسروی» با اشاره به موضوع کارآفرینی و خلق ثروت افزود: یکی از دغدغه های مهم مردم جهان کسب منفعت و کسب دارایی و ثروت است که برای آن نیز کار و تلاش می کنند و البته به دلیل عدم آگاهی از ظرفیت ها و فرصت های کسب ثروت برخی دچار مشکل و یا به آن دست پیدا نمی کنند.
وی ادامه داد: کارآفرینی موضوع مهمی برای رفع نیازهای جامعه و تحقق درآمد و منفعت عمومی و شخصی است که باید در این مسیر به افراد آگاهی داد و فرصت های لازم را جهت پیدا کردن پتانسیل های موجود فراهم کرد.
این استاد و مشاور کارآفرینی با بیان اینکه بی اطلاعی از فرصت های مهم اقتصادی و اجتماعی موجب انحراف دارایی و افکار شده، خاطرنشان کرد: افراد با دارایی و توانایی یکسان اما در رقابت اجتماعی و ارائه مدل اقتصادی و کارآفرینی دچار خطا و یا مدل های موفق و ناموفق می شوند که این به دلیل عدم شناخت آن ها از ظرفیت ها است.
وی ادامه داد: باید ظرفیت های موجود و نیازها را شناخت و در قالب کارگاه های آموزشی و خدمات فرهنگی و اجتماعی در نهادهایی مثل کانون های مساجد، فرهنگسراها و سمن ها به جوانان و نوجوانان معرفی کرد.
*تعریف رویداد روزانه برای کارآفرینی مثل شنبه های کتاب
جریان سازی کانون های فرهنگی و هنری مساجد برای موضوعات خاص با اختصاص یک روز به آن در پیشرفت کار موثر بوده که مثلات شنبه های کتاب و یکشنبه های سرود مدلی از آن است و برای کارآفرینی نیز می شود ساعات و یا روزی را انتخاب کرد که این مدل را اتاق بازرگانی اصفهان با عنوان دوشنبه ها و سه شنبه های کارآفرینی تعریف کرده است.
چنین سرمایه گذاری و فرهنگ سازی و البته آگاهی بخشی به مدیران مسئول کانون ها در این خصوص با تولید محتواهای متنی، لوح فشرده، محتواهای چند رسانه ای و معرفی کتاب و جزوه شاهد نتایج خوب و موثری خواهد بود.
*نشست مشترک بین ستاد فهما اصفهان واتاق بازرگانی
امسال نشست مشترکی بین ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد و اتاق بازرگانی اصفهان جهت ارائه خدمات در حوزه اقتصادی برگزار شد که برگزاری دوره خبرنگاری اقتصادی و اجرای کارگاه ها و جلسات آموزشی پیرامون این موضوع از نتایج آن بود.
شبکه اطلاع رسانی و تعامل بین کانون های مساجد و مصوبات این نشست موضوع مهمتری است که باید با دقت و ارائه راهکار و برنامه های راهبری انجام شود.
تداوم این حرکت هاو البته ایجاد فرصت هایی برای معرفی کارآفرین های برتر، تبیین هدف کارآفرینی و برنامه ریزی منسجم در این حوزه پیشرفت کار را موثر تر خواهد کرد.
*به تبیین موضوع کارآفرینی در جامعه نیازمندیم
مدیرکارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان گفت: موضوع کارآفرینی و تفاوت آن با موضوعات دیگر مثل کارفرمایی ناشناخته مانده و باید در تبیین فرهنگ این موضوع در جامعه کار بیشتری انجام شود.
«حسین باقری» با بیان اینکه بسیاری از افراد جامعه با مفهوم واقعی کارآفرینی ناآشنا هستند، خاطرنشان کرد: به اعتقاد بسیاری از افراد ایجاد شغل و کار تعریف کارآفرینی است و این در حالی است که در کارآفرینی رفع مشکل و توسعه کسب و کار مورد توجه است.
وی ادامه داد: باید برای این عرصه بسیار مهم و کارگشا سرمایه گذاری بیشتری انجام شود چرا که این مولفه نقش مهم و اساسی در گره گشایی از جامعه و تغییر رویکردها در دوران پسا کرونا دارد.
نظر شما