به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، حسین جعفری، معاون سازمان مدارس غیر دولتی و توسعه مشارکتهای مردمی و خانواده وزارت آموزش و پرورش، امروز در گردهمایی بزرگداشت هفته آموزش و پرورش در اهواز، گفت: سند تحول با یک نگاه خانواده محور تنظیم شده و نقش خانواده در فرایند تعلیم و تربیت از جایگاه ویژهای برخوردار است.
وی با بیان اینکه تربیت نسل آینده از دو نهاد مقدس خانواده و آموزش و پرورش شروع و در جامعه تکمیل میشود، خاطر نشان کرد: شوراهای آموزش و پرورش از مهمترین مصادیق مشارکت مردم در حوزه تعلیم و تربیت به شمار میآید.
جعفری یکی از مهمترین اهداف شوراهای آموزش و پرورش را استفاده از توانمندیها، امکانات و تخصص سایر سازمانها در جهت کیفیتبخشی به برنامههای آموزش و پرورش دانست و افزود: در سال 72 اقدامات اجرایی برای راهاندازی شوراهای آموزش و پرورش آغاز و به تدریج این شوراها در سراسر کشور تشکیل شد؛ در سال 87 تعداد شوراها در کشور به 675 شورا در سطح استانها، شهرستانها و مناطق رسید.
معاون سازمان مدارس غیر دولتی و توسعه مشارکتهای مردمی و خانواده وزارت آموزش و پرورش، ادامه داد: یکی از وظایف مهم ما برای تقویت نسل آینده در مقابله با تهاجمهای فرهنگی، افزایش توانمندیها و بصیرت افزایی آنها و ارائه دانش کافی برای مقابله با این تهاجمهاست.
وی تصریح کرد: قانون شوراها ظرفیتهای بسیار خوبی دارد که اگر بتوانیم از این ظرفیتها به طور کامل استفاده کنیم، تمام مشکلات حوزه تعلیم و تربیت قابل حل است و با کیفیت بسیار بالایی میتوانیم در تربیت نسل آینده به عنوان عبدصالح خداوند کوشا باشیم.
وی اذعان داشت: اهدافی که در جهت اجرای این قانون در نظر گرفته شده، عبارت از زمینهسازی برای توسعه و مشارکت همهجانبه، تمرکززدایی و تفییذ اختیار در فرایند آموزش و پرورش، بخشی از این اهداف است که برای رسیدن به آنها یک سری راهبردها را باید در نظر گرفت و ارتقای جایگاه شورای آموزش و پرورش میتواند رسیدن به این اهداف را تسهیل کند.
جعفری، اضافه کرد: یکی از مشکلاتی که این شوراها دارد کمتر حاضر شدن استانداران، فرمانداران و ائمه جمعه در شوراهاست که خوشبختانه در استان خوزستان بالغ بر 12 مورد در سال 90 جلسه شورای آموزش و پرورش تشکیل شده که استاندار خوزستان هم حضور فعالی در این جلسات داشته است.
همچنین دکتر سید جعفر حجازی، استاندار خوزستان، بیان کرد: در سال 86 کل جذب کمکهای خیرین مدرسهساز 26 میلیارد تومان بود و سال گذشته به بالای 100 میلیارد تومان رسید که اگر این کمکها و اعتبار 80 میلیارد تومانی استان نبود، با این عددها نمیشد نواقص و کمبودها را جبران کرد.
وی با بیان اینکه شورای آموزش و پرورش میتواند بخشی از مشکلات را با تدبیر، درایت و استفاده از ظرفیتها در سطح شهرستانها حل کند، یاد آور شد: استان هم نیرو و هم فضای آموزشی کمی دارد و هم دانش آموزانی دارد که به دلیل بسیاری از کمبودها و مشکلات در روستاها از تحصیل باز میمانند؛ همچنین باید به نگهداشت نیروی انسانی در استان نگاه ویژهای شود.
حجت الاسلام سید محسن شفیعی، مسئول دفاتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های خوزستان، نیز عنوان کرد: شورای آموزش و پرورش سه رکن جدی دارد که شامل آموزش، پرورش و مشورت و مشاوره است؛ این ظرفیت بسیار خوبی می باشد که قانون در اختیار آموزش و پرورش قرار دادهاست.
وی با بیان اینکه یکی از نکات مهم در این میان این است که باید به شوراها به عنوان اتاق فکر رؤسای آموزش و پرورش نگاه شود، توضیح داد: همه کسانی که در کار اجرایی هستند، میدانند که مشکلات و تنگناهای اجرایی روح خلاقیت را از ما میگیرد و درگیریهای روزمره کاری آنقدر مدیران ما را فرسوده میکند که نیاز داریم مجموعهای باشد تا با اشراف در رصد مسائل، بررسی اسناد فرادستی و در نظر گرفتن شرایط بومی و منطقهای برای ما چارهاندیشی کند.
حجت الاسلام شفیعی، با اشاره به اینکه هر منطقهای مشکلات و تنگناییهایی دارد که نیازمند چاره اندیشیهایی است، تأکید کرد: شوراهای آموزش و پرورش در شهر و استان اشراف به مسائل و دغدغههای منطقه خود دارند که این فرصتها را باید به امکانی برای رشد و تعالی تبدیل کرد.
لازم به ذکر است، در این جلسه از سید جعفر حجازی استاندار خوزستان و رئیس شورای آموزش و پرورش استان، حجتالاسلام سید محسن شفیعی رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان خوزستان و عضو شورای آموزش و پرورش و رحمن فلاحی مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان، تقدیر شد.
پایان پیام/
نظر شما