مسئول دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان کرمان در گفتگو با خبرنگار شبستان، "ثبات قدم" را از درس های مهم زیارت عاشورا خواند که در معارف دینی جایگاه ارزشمندی دارد.
حجت الاسلام محمد قاسمی زاده در معنای ثبات قدم، مراقبت، مواظبت، اصرار و ابرام در مراحل مختلف زندگی بر آنچه که انسان به آن معرفت پیدا کرده و وقوف یافته و آن را به عنوان یک اصل مهم پذیرفته است؛ اشاره کرد.
وی در بیان ضرورت ثبات قدم برای انسان، ظرفیت او را مورد اشاره قرار داد و در این باره با بیان اینکه هرگاه انسان بر اساس فکر، منطق، درایت و بینش، موضوعی را صحیح تشخیص داد، وظیفه مراقبت از آن را دارد؛ تصریح کرد: ثبات قدم در این شرایط برای انسان معنا و مفهوم می یابد.
مسئول دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان کرمان با طرح این پرسش که آیا ثبات قدم مخصوص همه انسان هاست به خطاب های قرآنی به رسول اکرم اشاره و خاطرنشان کرد: ثبات قدم برای انسان هایی که اهل صبر و حوصله نیستند و خیلی زود میدان را خالی می کنند، نیست.
وی با تأکید بر این مطلب که صبر و استقامت باید بر اساس صداقت و واقعیت باشد، خاطرنشان کرد: ثبات قدم صادقانه، اصرار بر اعتقادی است که به صحت آن پی بردیم و لذا بر همین اساس در مجموعه دین در همه اعمال عبادی، موضوع نیت مطرح است زیرا نیت همان ثبات قدم در وظیفه شناسی است.
حجت الاسلام قاسمی زاده، پیام ثبات قدم زیارت عاشورا را تأکیدی بر ثبات قدم صادقانه امام حسین(ع)دانست و گفت: مدار ثبات قدم، امام حسین(ع)است و همانگونه که آن حضرت در مسیر خویش ثبات قدم داشت، باید صادقانه در این راه حرکت کرد و در عصر غیبت یکی از ویژگی های منتظران، اصرار و پافشاری بر مواضع امام عصر(عج)است.
وی با اشاره به شروع زیارت عاشورا با "سلام" معرفت و شناخت به امام(ع)ویژگی های آن حضرت، مواردی که امام(ع) از آن نهی کرده و نیز شناخت دوست و دشمن که به عنوان وظیفه تکمیلی برای ثبات قدم است را از پیام های مهم این سلام خواند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان فراز مهم "انی سلم لمن سالمکم..." شناخت دوست و دشمن را فراز مهمی خواند و افزود: بسیاری از اوقات حتی در جامعه شیعی و اسلامی ما نیز انسان ها با کسانی مأنوس می شوند که در صراط مقابل امام حسین(ع)قرار دارند.
وی با اشاره به تغییرات زمان و تحولات اجتماعی در تغییر پوشش انسان ها گفت: امروز هم بسیاری از اعمالی که معاویه سنت گذار آن بود از جمله مرگ بیصدا و مرگ به وسیله نوشاندن زهر در دنیا رایج است هرچند نوع آن عوض شده باشد اما اساس همان است.
حجت الاسلام قاسمی زاده، فرازهای اعلام برائت و انزجار در زیارت عاشورا را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: گاهی دیده می شود افرادی می گویند اعلام برائت ها و تنفرها و انزجارها(مثلاً مرگ بر اسرائیل) به گونه دیگری گفته شود در حالیکه برائت تنها به صورت علنی ممکن است و کسی که جرأت به زبان آوردن برائت را نداشته باشد پس در اعلام موضع خود ثبات قدم ندارد.
وی سپس جمله "الی یوم القیامة" را نیز حاوی این پیام مهم خواند که این مسیر(ثبات قدم) مسیری دشوار و پرفراز و نشیب است لذا همواره باید آماده بود و مراقب انسان های یزیدی صفت باشیم.
مسئول دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان کرمان با تأکید بر ضرورت تهیه و آمادگی برای ظهور امام عصر(عج)آن را لازمه ثبات قدم خواند و ادامه داد: یکی از لوازم این امر اهتمام به پرداخت خمس است زیرا کسی که در طلب شفاعت که آن هم چیز کمی نیست می باشد باید بداند که در مال امام زمان(عج)نمی شود، دست برد.
وی همچنین با اشاره به فراز "طلب ثاری کم مع امام مهدی..." قرار گرفتن در رکاب امام عصر(عج) را نیازمند اصول و آدابی دانست و افزود: لازمه این امر، فراهم کردن مقدمات در دوران غیبت است و یکی از آنان ایجاد زمینه های تقرب به خداوند، پیامبر(ص)امام علی(ع)حضرت زهرا(س) و ائمه اطهار است که البته آن هم اصولی دارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان، دانستن احکام شرعی را از جمله اصول لازم در تقرب یاد شده خواند و افزود: علاوه بر این اخلاص، علم، صداقت و وفاداری از لوازم این تقرب است.
وی تأکید کرد: چنانچه ثبات قدم در انسان ایجاد شود و انسان بتواند آنرا عملیاتی کند آثار عظیمی در پی دارد که علاوه بر برخورداری از شفاعت، قرار گرفتن در رکاب امام عصر(عج)، جایگاه او قرین با اولیاء و ائمه معصومین می شود.
مسئول دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان کرمان، لزوم تفهیم مطالب اینگونه ای در مجالس عزاداری سیدالشهدا را مورد تأکید قرار داد و افزود: افرادی که ثبات قدم داشته باشند از نتایج آن به طور حتم برخوردار خواهتد شد و چنانچه کسی با این حالت از دنیا برود به اذن خداوند در دوران ظهور رجعت می کنند.
وی در پایان بیان داشت: ثبات قدم زیارت عاشورا مراحلی دارد که باید در مسیر آن، انسان ارتباط خود را با کسانی که با اهل بیت مرتبط هستند حفظ کرده و در برابر دشمنان بایستد.
پایان پیام/
نظر شما