نقش بسیج مساجد در خودکفایی کشور برای مقابله با کرونا

حجت‌الاسلام شاهانی با بیان اینک روحیه بسیجی به کمک‌های مومنانه قوت و جهت بخشید، گفت: تبدیل پایگاه‌‌های بسیج بسیاری از مساجد به کارگاه‌های خیاطی توانست کشور را در تولید لوازم بهداشتی همچون ماسک، دستکش، گان و شیلد بی‌نیاز کند.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: مستقر شدن پایگاه های بسیج در مساجد از ابتکارات ماندگار حضرت امام خمینی (ره) بود که با شیوع ویروس کرونا و توصیه مقام معظم رهبری درباره کمک مومنانه، آثار و برکات این حرکت تاریخی رهبر کبیر انقلاب اسلامی، بیش از گذشته برای همگان مشخص می شود. خبرنگار ما به منظور بررسی فعالیت پایگاه های بسیج در مساجد، و محوریت داشتن مسجدی ها و هیئتی ها در فراگیری نهضت کمک مومنانه، گفت و گویی با حجت الاسلام والمسلمین «امیر حسین شاهانی»، مسئول نمایندگی ولی فقیه در بسیج اقشار و متخصصین داشته است که مشروح آن در ادامه می آید:

 

تشکیل بسیج در مساجد نقش مهمی در رسمیت بخشیدن به این نهاد انقلابی و گسترش فعالیت های آن در کشور و همچنین با گذشت، تقویت جایگاه مساجد در مدیریت محلات شهری و روستاها شد. وضعیت پایگاه های بسیج در حال حاضر را چکونه ارزیابی می کنید؟

 

پایگاه های بسیج با تبعیت از فرامین فرمانده معظم کل قوا و در کنار ائمه جماعات، مهم ترین نقش را در تقویت مساجد به عنوان سنگر دارند. در واقع فعالیت بسیجیان موجب تقویت نقش سنگر بودن مساجد شده است. همچنین پایگاه های بسیج به دلیل اینکه فراگیرترین نهاد انقلابی در کشور هستند در تحقق هسته مقاومت فرهنگی که مقام معظم رهبری در دیدار با ائمه جماعات به آن اشاره کردند، بسیار موثر هستند. بسیجیان توانسته اند در سطحی وسیع، تهدیدات دشمنان را به فرصت تبدیل کنند. برای نمونه با فعال کردن بسیجیان در حوزه اقتصادی و تشکیل کارگاه های تولیدی و انجام کارهای جهادی، نبرد اقتصادی دشمن را به فرصتی برای کارآفرینی، تکیه بر توان داخلی و جهش تولید تبدیل کنند.

 

نقش بسیجیان در عمل به فرمایش مقام معظم رهبری درباره رزمایش مواسات و همدلی و تبدیل شدن نهضت خدمت رسانی به نیازمندان را چقدر موثر می دانید؟

 

مطمئنا همه کسانی که در عمل به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی برای کمک مومنانه فعالیت می کنند یا بسیجی هستند یا روحیه بسیجی دارند. فعالیت بسیجی وار مسجدی ها و هیئتی ها با سپاه تهران بزرگ بود که زمینه ارائه کمک مومنانه در سطحی وسیع در شهر تهران را فراهم آورد. برای نمونه چهار نوبت کمک مومنانه به همت این سپاه و با محوریت حوزه مقاومت بسیج 323 حضرت سیدالشهدا (ع) با تلاش بسیجیان مساجد صورت گرفت. تهیه دو هزار بسته ارزاق و 114 سری جهیزیه در این شرایط سخت اقتصادی کار آسانی نبود ولی همه کارها با توکل به خداوند، داشتن روحیه بسیجی و همت مضاعف و البته محوریت بخشیدن به مساجد در زمینه کمک مومنانه و حمایت از اقشار کم درآمد ممکن است.

 

همکاری پایگاه های بسیج مساجد با بسیج سایر نهادها و اقشار چگونه است؟

 

الحمدالله همدلی و وحدت خوبی میان گروه های مختلف بسیجی وجود دارد که درباره تهیه دو هزار بسته ارزاق و 114 مجموعه جهیزیه شاهد آن بودیم به طوری که بسیج مساجد و هیئت های مذهبی در کنار سپاه حضرت محمد رسول الله (ص) تهران بزرگ و سازمان بسیج اصناف و بازاریان تهران بزرگ توانستند این کار بزرگ را انجام دهند. جالب است بدانیم که گاهی در کنار این وحدت، شاهد نوعی همکاری مستمر میان بسیجیان یک منطقه هستیم که نمونه برجسته آن در حوزه مقاومت بسیج حضرت سیدالشهدا (ع) و ائمه جماعات و بسیجیان منطقه کیانشهر وجود دارد. در واقع همه این افراد فعالیت های خود را به اشتراک گذاشتند تا چنین کاری که به گفته سرهنگ مجید طلوعی، فرمانده این حوزه و مسئول اصناف بازار تهران، بیش از یک میلیارد تومان هزینه داشته است، محقق شود. روحیه جهادی و ایثار لازمه این کار است که در میان بسیجیان در حد کمال وجود دارد و ائمه جماعات مساجد در تبلیغات خود همواره بر ترویج چنین فرهنگی تاکید دارند.

 

سایر فعالیت های بسیجیان در دوره شیوع ویروس کرونا به ویژه در زمینه تولید ماسک و سایر اقلام و لوازم بهداشتی را چگونه ارزیابی می کنید؟

 

سازمان بسیج مستضعفین در این زمینه طرح تشکیل قرارگاه ها و گروه های جهادی محله محور را صادر کرد که در تجمیع فعالیت ها و شناسایی افراد و خانواده های هدف بسیار موثر بود. اکثریت پایگاه های بسیج با تشکیل چنین قرارگاه ها و گروه هایی و همسو با شعار سال «جهش تولید» وارد عمل شدند و کشور را از نظر تامین ماسک، دستکش، شیلد، گان و مواد ضد عفونی کننده بی نیاز کردند. بسیاری از پایگاه های بسیج برای تحقق این کار، کارگاه های خیاطی را راه اندازی کردند که همین کار زمینه کارآفرینی را برای شماری از زنان سرپرست خانوار فراهم آورد.

 

نقش نمایندگی ولی فقیه در اقشار بسیج و متخصصین در تحقق بخشیدن به محوریت مساجد در کمک مومنانه و مقابله با ویروس کرونا چیست؟

 

مساجد همیشه نقش محوری داشته و دارند که این نقش را دوره انقلاب و دفاع مقدس به خوبی ایفا کردند. همین مساجد بودند که ستادهای کمک های مردمی را تشکیل دادند و به خوبی از جبهه ها حمایت می کردند. این خانه های خدا الان نیز همین نقش را در دوره کرونا ایفا می کنند که پایگاه های بسیج در این نقش آفرینی، نقش محوری دارند. نمایندگی ولی فقیه در بسیج در این زمینه همواره فعال بوده است و در جلسات مختلفی که درباره کمک مومنانه برگزار شد حضور فعال و مستمر داشته است. این نمایندگی همچنین همواره در همراه کردن ائمه جماعات و روحانیون بسیجی نیز مشارکت داشته است. کار ما علاوه بر دعوت به خیر بر اساس معارف قرآن و مبانی دینی، حضور میدانی در جمع آوری و توزیع کمک های مومنانه ملت ایران است.

 

کد خبر 995552

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha