«احمدحسین فلاحی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به وضعیت کتاب و کتابخوانی در کشور گفت: متاسفانه امروز با وجود فضای مجازی وقت مردم در این فضا صرف می شود و استدلال شان این است که به جای اینکه مطالعه را در کاغذ مکتوب داشته باشیم در فضای مجازی انجام دهیم در صورتی که مطالعه در فضای مجازی جای مطالعه کتاب را نمی گیرد. مطالعه با کتاب قطعا ماندگارتر است.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: کیفیت مطالعه با کتاب با مطالعه در فضای مجازی متفاوت است البته باید توجه داشت که بخش زیادی از این ضعف ما به عدم فرهنگ سازی در این حوزه بر می گردد و اینکه ما نتوانستیم برای همه افراد چه خواص جامعه و چه عموم مردم مطالعه را جا بیندازیم.
وی ادامه داد: هزینه بالای کتاب و نبود کتابخانه نیز از دیگر مشکلاتی است که در این حوزه وجود دارد. قطعا اگر کتابخانه های سراسری و عمومی در تمامی کشور وجود داشته باشد، مردم می توانند با امانت گرفتن کتاب ها در خانه و هنگام اوقات فراغت شان مطالعه داشته باشند. این گونه امکانات برای مردم فراهم نیست و به همین دلیل است که سرانه مطالعه در کشور متاسفانه بسیار پایین است.
وی تصریح کرد: خواص جامعه، مسئولان و سیاستمداران ما نیز آن گونه که دغدغه مقام معظم رهبری است به امر کتاب و کتابخوانی اهتمام ندارند. مقام معظم رهبری پر مطالعه ترین شخصیت کشور ماست و قطعا این باید برای ما سیاستمداران الگویی در این رابطه باشد.
وی در رابطه با اینکه مسئولان سیاسی باید بیشتر در چه حوزه های مطالعه داشته باشند، گفت: مسئولان و دست اندرکاران سیاسی و اداری کشور باید در حوزه تخصصی شان اطلاعات کافی داشته باشند و کتاب و تحقیقاتی که در این رابطه وجود دارد مطالعه دقیق کنند تا در حوزه تخصصی شان کم نیاورند و بتوانند کار کارشناسی انجام دهند. منابع و اطلاعات در رابطه با هر حوزه ای در کشور ما به اندازه کافی وجود دارد و ما باید فقط از آنها استفاده بهینه کنیم.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات حوزه نشر در بخش مسایل سیاسی گفت: عمدتا در بحث های سیاسی و علوم انسانی نگاه ما ترجمه گرایی است و کمتر به سمت تالیف رفتیم؛ این ضعف ما متوجه این است که نخبگان جامعه در این حوزه کم کاری کرده اند. به جای اینکه به تقاضا نگاه کنیم به مسئله به صورت تجاری نگاه کرده ایم و همین باعث شده است که نشر ما در این خصوص ضعیف و حرفی برای گفتن نداشته باشد.
نظر شما