برای ترویج کتابخوانی از ظرفیت مساجد و نهادهای مردمی استفاده کنیم

نویسنده و پژوهشگر کتاب کودک و نوجوان بر لزوم استفاده از ظرفیت مساجد و نهادهای مردمی به منظور ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه تأکید کرد.

حجت الاسلام «غلامرضا حیدری ابهری» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با اشاره به این که تأثیر فعالیت های فرهنگی در دوره زمانی بلندمدت مشخص خواهد شد، ابراز داشت: ما برای این که شاهد ترویج و تعمیق فرهنگ مطالعه در کشور و به خصوص در میان نسل جدید باشیم، باید سال ها کار فرهنگی جذاب و مؤثر انجام دهیم تا در درازمدت به نتیجه مطلوب دست یابیم.

 

وی افزود: البته در کوتاه مدت نیز می توان فعالیت هایی را سر و سامان داد که باعث ایجاد انگیزه و شوق در میان کودکان و نوجوانان و حتی جوانان و بلکه آحاد مردم می شود، منتهای مراتب باید در این گونه فعالیت ها به اصول کلیدی مخاطب شناسی و زمان شناسی عنایت ویژه داشت.


این صاحب نظر و کارشناس فرهنگی همچنین گفت: به عقیده بنده، ما باید در فعالیت های فرهنگی از جمله در زمینه ترویج کتابخوانی در جامعه از ظرفیت عظیم نهادها و تشکل های مردمی استفاده کنیم و به خصوص در این باره از ظرفیت مساجد نهایت بهره برداری را داشته باشیم.


وی افزود: مساجد تنها عبادتگاه و مکانی برای اقامه نماز جماعت یا برگزاری مراسم روضه و سخنرانی نیست بلکه علاوه بر این ها می تواند کارکردهای بسیار اثرگذار فرهنگی و اجتماعی داشته باشد، کما این که بسیاری از مساجد دارای کانون های فرهنگی و هنری ، پایگاه بسیج و نیز کتابخانه یا سالن مطالعه هستند.


وی بیان داشت: با وجود زمینه ها و بسترهایی که در مساجد ما وجود دارد، به نظر می رسد که ما هنوز به خوبی از این امکانات و ظرفیت ها به شکل مطلوب استفاده نکرده ایم و حال آن که بهره برداری از این ظرفیت ها می تواند باعث رقم خوردن بسیاری از تحولات و اتفاقات خوب و مبارک باشد.


حیدری ابهری همچنین با بیان این که یکی از اقدامات لازم به منظور تعمیق و ترویج فرهنگ مطالعه، بهره گیری درست و بجا از ظرفیت های رسانه ای به خصوص شبکه های اجتماعی است، گفت: اهتمام نهادها و تشکل های فرهنگی و به ویژه رسانه ملی نسبت به معرفی کتاب های خوب و جذاب موجب می شود که به تدریج شاهد علاقه مندی بچه ها و خانواده ها به سمت کتاب و کتابخوانی باشیم، منتهای مراتب این تلاش ها باید توأم با کارهای خلاقانه و مبتکرانه باشد.

کد خبر 994167

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha