حجت الاسلام « محمد مهدی نژاد » امروز (شنبه، ۲۴ آبان ) در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار داشت: فضای مجازی همه را تنبل کرده است، بسیاری پاسخ پرسشهای خود را در فضای مجازی جستجو می کنند در صورتی که بهترین پاسخ ها را می توان در کتاب یافت.
امام جمعه شهر پره سر با تاکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت کتاب و کتابخوانی، تصریح کرد: کسی که با این دنیای زیبا و زندگیبخش ارتباط ندارد، بیشک از مهمترین دستاوردهای انسانی و بیشترین معارف الهی و بشری محروم است. اگر بتوانیم فرهنگ کتابخوانی را در کشور رایج کنیم و در کنار آن تولید کتاب خوب را گسترش دهیم بخش عمدهای از وظایف فرهنگی دولت جمهوری اسلامی ایران انجام می شود.
وی به تاثیر نامطلوب فضای مجازی نیز اشاره کرد و یادآور شد: متاسفانه این امر موجب کمرنگ شدن فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه شده و رنگ و لعاب دینی و اعتقادی خود را از دست داده است.
وی متذکر شد: به تعبیر مقام معظم رهبری فضای مجازی را بیگانگان مدیریت می کنند و در داخل کشور نیز مدیریت صحیحی بر این مقوله صورت نمی گیرد و این آشفتگی باعث شده فرهنگ کتابخوانی در کشور کم رنگ شود.
حجت الاسلام مهدی نژاد با نقل حدیثی از حضرت علی(علیه السلام) کتابها را بوستانهای دانشمندان دانست و افزود: مطالعه تاثیری همچون بوستان روی انسانها دارد بوستانها و باغستانهای دانشمندان ما کتب آنهاست.
وی تاکید کرد: اولین سورهای که بر پیامبر نازل شد سوره علق بود. این سوره با خواندن شروع می شود و این نشان از اهمیت مطالعه و خواندن در قرآن کریم دارد که سخت مورد توجه قرار گرفته است.
*مطالعه باید با دقت و تامل همراه باشد
وی با بیان اینکه مطالعه باید با دقت و تامل همراه باشد گفت: امروزه بهترین مطالعه برای جوامع اسلامی خواندن قرآن کریم به عنوان قانون اساسی ما مسلمانان است، قرآنی که رگ و ریشه علوم و فنون در آن یافت میشود و هر چیزی که جوامع بشری در زندگی دنیایی خود به آن نیاز دارند این کتاب آسمانی از آن پرده برداشته است.
امام جمعه پره سر به ۹۰۰ پایگاه نماز جمعه در سراسر کشور اشاره کرد و اظهار داشت: امامان جمعه میتوانند در تریبون شهرها، بخشها و مراکز استانهایی که در آن مشغول فعالیت هستند یک کتاب را از تریبون نماز جمعه برای نمازگزاران معرفی کنند.
وی اظهار داشت: بسیاری از مساجد ما کتابخانه دارند و امام جماعت آن مسجد اهل مطالعه است و جوانان بسیجی و غیر بسیجی حاضر در مساجد با کتاب آشنا می شوند .
مهدی نژاد تصریح کرد: فضای مساجد باید به گونهای باشد که جوانان پای کار بیایند و کسی که از آمدن به مسجد خسته نشود، در فضای نورانی مسجد بماند، دل ببندد و در کنار عبادت اهل مطالعه هم باشد.
وی با بیان اینکه دینی که با خواندن شروع شده و بیشترین احادیث را در رابطه با علم، دانش و معرفت دارد به مطالعه اهمیت بیشتری میدهد خاطر نشان کرد: جامعهای که با مطالعه آشنایی داشته باشد ضرر نمیکند، انسان اگر بتواند برنامهریزی کند و در اوقات فراغت اهل مطالعه هم باشد بسیار خوب است.
نظر شما