به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، علی حمیدی، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل، صبح امروز( 25 دی) در گردهمایی هفته هوای پاک در اردبیل با بیان اینکه به رغم فشارهای زیاد محدودیت هایی در کاهش شکار انجام شده است، گفت: سیاست سازمان حفاظت محیط زیست برای کاهش شکار و صید است و اینکار باید از طریق فرهنگ سازی و در بلند مدت انجام شود.
وی با اشاره به ارائه مجوزهای شکار برای صیادان بومی، اظهار داشت: در حال حاضر در استان اردبیل شکارچی غیر بومی وجود ندارد و زمان شکار از 6 ماه به 4 ماه کاهش یافته است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با بیان اینکه سه هزار شکارچی و صیاد در سطح استان پروانه شکار دارند، اضافه کرد: مساحت استان اردبیل یک میلیون و 800 هزار هکتار است و به ازای هر 600 هکتار یک شکارچی مجوز فعالیت دارد.
وی هزینه دریافت پروانه شکار را 400 هزار ریال اعلام کرد و افزود: دریافت دفترچه شکار هم 150 هزار ریال هزینه دارد اما سعی می کنیم با ایجاد محدودیت برای شکار حیوانات در حال منقرض نسل این حیوانات را از خطر انقراض نجات دهیم.
حمیدی با اشاره به ماده های 187 و 192 قانون پنجم توسعه در محدودسازی حمل اسلحه شکاری و بازنگری در ضوابط صدور پروانه شکار تصریح کرد: طبق این مواد قانونی نباید هیچ نمایشگاه یا مصاحبه ای برای تشویق شکار و صید انجام شود.
وی اندازه گیری آلاینده های زیست محیطی بصورت الکترونیکی، مدیریت پسماندها، استفاده از مواد بیولوژیک به جای روش سم پاشی سنتی، توسعه فضای سبز، هدایت کارخانه ها به شهرک های صنعتی و جلوگیری از صدور مجوز به صنایع آلاینده را از برنامه های این اداره کل برای حفاظت از محیط زیست ذکر کرد.
وی با اشاره به اینکه در شهر اردبیل روزانه 450 تن زباله تولید می شود، افزود: با همکاری دستگاه های ذیربط و تامین اعتبارات لازم می توان از این امر برای تولید برق استفاده کرد.
وی با بیان اینکه در سال جاری صنایع آلاینده در اردبیل 20 درصد کاهش یافته است، ادامه داد: تلاش می شود تا پایان سال 91 بیمارستان های استان به سیستم بی خطر سازی پسماندها مجهز شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اربیل از دستگیری 126 شکارچی متخلف طی 9 ماهه سال جاری در این استان خبر داد و افزود: در همین راستا 278 فقره اسلحه از متخلفان کشف و ضبط شده است.
وی به عناوین هفته هوای پاک نیز اشاره کرده و خاطرنشان کرد: برنامه های هفته هوای پاک از روز 25 دی ماه تا اول بهمن ماه امسال برگزارمی شود که روز اول با عنوان صنعت و هوای پاک، روز دوم فضای سبز و هوای پاک، روز سوم سوخت و هوای پاک، روز چهارم دولت الکترونیک و هوای پاک، روز پنجم خودرو و هوای پاک، روز ششم حمل و نقل عمومی و هوای پاک و روز هفتم پایش آلودگی محیط زیست و هوای پاک نامگذاری شده است.
حمیدی با اشاره به برنامه های پیش بینی شده برای اجرا در این هفته از برگزاری مسابقه دوچرخه سوای، جلوگیری از تردد خودروهای بالاتر از 30 و 25 سال، انجام معاینات فنی خودروها با 50 درصد تخفیف، افتتاح مرکز کنترل و پایش محیط زیست در شورابیل خبر داد.
وی با اشاره به خسارت حیوانات زیانکار، اظهار داشت: برای دفع و کنترل حیوانات زیانکار در شهرستان ها برنامه ریزی مدونی انجام شده است.
حمیدی از محدود کردن حوزه فعالیت حیوانات زیانکار در استان خبر داد و عنوان کرد: تعداد حیوانات زیانکار به علل مختلفی افزایش یافته و اداره حفاظت محیط زیست با محدود کردن حوزه فعالیت این حیوانات، پروانه شکار برای کاهش جمعیت آنان صادر کرده است.
وی با بیان اینکه به شکارچی های معتمد در شهرستان های مختلف برای دفع و شکار حیوانات زیانکار پروانه شکار داده می شود، یادآور شد: صدور پروانه شکار به معنای نابودی کامل این حیوانات نیست چون حذف آنها از چرخه محیط زیست عوارض متعددی برای اکوسیستم دارد.
پایان پیام/
نظر شما