به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز شنبه ۸ آذر شبستان به شرح زیر است:
موسسه اعتباری کوثر در بانک سپه ادغام شد
محمد کاظم چقازردی اظهار داشت: در اجرای مصوبه شورای راهبری ادغام، بانک سپه با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی، ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان بورس و اوراق بهادار، زمینه برگزاری مجامع این بانک ها و موسسه را فراهم نمود و در قدم بعدی مجامع مربوط به موسسه اعتباری کوثر با حضور اکثریت سهامداران در روز چهارشنبه پنجم آذرماه سال ۱۳۹۹برگزار شد.
وی افزود: با برگزاری مجامع موسسه اعتباری کوثر، از روز پنجشنبه ششم آذرماه سال جاری شعب موسسه اعتباری کوثر سابق با تابلوهای بانک سپه آماده ارائه خدمات به هموطنان عزیز و مشتریان گرامی هستند.
چغازردی خاطرنشان کرد: بانک سپه تمامی تمهیدات اجرایی شامل عملیات حوزه شعب، به کارگیری نرمافزار واسط برای ارائه خدمات مشتریان، نصب تابلوهای بانک سپه، صدور احکام کلیه مسئولان و پرسنل شعب از سوی بانک سپه، ابلاغ راهبردها و دستورالعملهای اجرایی بانک سپه متناسب با ساختار مصوب هیئت مدیره بانک سپه را انجام داده و به فضل پروردگار خدمات مطلوب به مشتریان عرضه خواهد کرد.
انجام وظایف سنگین توسط بانک مرکزی/ لزوم مقاومت در برابر فشارها
بهرام سحابی عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: اقتصاد کشور سیاست زده شده و در واقع بیشتر از اینکه تصمیمات و اهداف اقتصادی در تصمیمگیریها موثر باشد، خواستههای گروههای مختلف و اهداف سیاسی نقش پررنگتری در این زمینه دارند.
وی تصریح کرد: به دنبال این اتفاق، شاهد هماهنگی بین تصمیمات و فعالیتهای اقتصادی که سازمانهای مختلف انجام میدهند، نیستیم. بنابراین هر نوع سیاستی که اتخاذ میشود هجمههای سیاسی و گروهی باعث میشود آن تصمیم عملا ناکارآمد باشد و تاثیرگذاری لازم را نداشته باشد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر علاوه بر این موضوع، مسائل تحریم و محدودیتهای بینالمللی و فشارهایی که براقتصاد وارد میشود باعث شده تا نتوان تصمیمگیری درستی در اقتصاد داشت. در این میان نهادی مثل بانک مرکزی نیز مسئولیت سنگینی بر عهده دارد که برهمین اساس بیش از هر چیزی نیازمند شجاعت، صراحت و شفافیت است.
به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، بانک مرکزی باید مقابل بسیاری از خواستههایی که به حق نیست و فشاری که از دیگر مراکز مختلف وارد میشود، بایستد. به عنوان نمونه اقتصاد کشور دولتی است و طبیعتا فشارهای دولت بر تامین نیازهای مالی خود، در این شرایط تحریم و عدم فروش نفت بر بانک مرکزی زیاد است. به همین دلیل بانک مرکزی تا جایی که میتواند باید ایستادگی کند و سیاستهای پولی را به سمتی هدایت کند که تحت تاثیر خواستههای سیاست مالی قرار نگیرد.
سحابی گفت: در نتیجه تمام این فشارها مشکلاتی مانند تورم ایجاد خواهد شد. هرچند مهار تورم و کنترل نقدینگی و ساماندهی بازار ارز جزو وظایف سنگین و مهم بانک مرکزی است، اما باید توجه داشت تورم حاصل تصمیماتی است که در حوزه نرخ ارز یا نقدینگی اخذ میشود و شاید بتوان گفت یکی از عوامل مهم افزایش نقدینگی، همین تغییرات نرخ ارز است.
سهم ۲۷ درصدی بازار عراق از صادرات ایران در هفت ماه سال ۹۹
«فرزاد پیلتن» با بیان اینکه ارزش وزنی صادرات ایران به عراق طی هفت ماه ۱۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تن بوده است، اظهار داشت: در این مدت عراق با سهم ۲۷ درصدی از مجموع صادرات ایران، بالاتر از چین در صدر بازارهای صادراتی ایران قرار گرفت.
وی افزود: بررسیها نشان میدهد در این مدت پس از عراق، در فهرست مهمترین بازارهای هدف جمهوری اسلامی ایران، چین با چهار میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار و سهم ۲۴ درصدی در رتبه دوم، امارات با ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار و سهم ۱۲ درصدی در رتبه سوم، ترکیه با یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار و سهم ۸.۲ درصدی در رتبه چهارم، افغانستان با یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار و سهم ۷.۳ درصدی در رتبه پنجم اهداف صادراتی کشور قرار داشتهاند.
پیلتن گفت: مقایسۀ روند صادرات ایران به عراق طی مدت مذکور نسبت به مدت مشابه سال گذشته، نشان دهنده رشد ۲۶ درصدی در وزن است.
مدیر کل دفتر عربی و آفریقایی ادامه داد: علاوه بر گاز و برق، انواع کالا مانند میلههای آهنی،گوجه فرنگی، کاشی و سرامیک، هندوانه تازه، کولرهای آبی، ربگوجه فرنگی، قطعات توربینهای بخار، پنیر و بیسکویت نیز جزو مهمترین اقلام صادراتی ایران به عراق محسوب میشوند.
وی تاکید کرد: کشورهای ترکیه با حدود ۲۶ درصد، چین با ۲۵ درصد،کره جنوبی با حدود ۶ درصد، هند با پنج درصد و آمریکا با حدود چهار درصد سهم از بازار عراق، رقبای جمهوری اسلامی ایران در بازار عراق محسوب میشوند.
آغاز بهکار هیات ساماندهی بازارهای محلی آب در وزارت نیرو
کیومرث حیدری گفت: هیات ساماندهی بازارهای محلی آب در این وزارتخانه آغاز بهکار کرد. تدوین و ابلاغ نظامنامه ساماندهی و توسعه بازارهای محلی آب، یکی از گامهای بنیادی اصلاحساز است.
وی ادامهداد: تشکیل هیات ساماندهی و راهبری بازارهای محلی آب، اهتمام جدی وزارت نیرو برای ایجاد زمینه تحقق اهداف را نشان میدهد.
به گفته حیدری، در نخستین جلسه هیات ساماندهی بازارهای محلی آب که با حضور اکثریت اعضا برگزار شد، دبیرخانه این هیات نیز در ستاد وزارت نیرو تشکیل و کار خود را آغاز کرد.
وی با اشاره به استفاده از نظر کارشناسان و متخصصان در این زمینه گفت: علاقهمندان به همفکری و مشارکت در تصمیمسازی در این بخش (توسعه بازارهای محلی آب) میتوانند نظر و پیشنهادهای خود را به دبیرخانه هیات (دفتر سرمایه گذاری و تنظیم مقررات بازار آب و برق) ارسال کنند.
مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و تنظیم مقررات بازار آب و برق وزارت نیرو ابراز امیدواریکرد با بهکارگیری موثر ظرفیت این نهاد تازهتاسیس و مشارکت بخشهای مرتبط در بخش آب کشور، امکان برونرفت از بحرانهای ادواری آب فراهم آمده و به ارتقای هر چه بیشتر توسعه پایدار کشور منجر شود.
حیدری با اشاره به اهمیت مساله آب در کشور، ادامهداد: مساله آب بهعنوان یکی از موضوعهای ویژه و حائز اهمیت در صدر اولویتهای برنامه ششم قرار گرفته و این توجه، متاثر از شرایط خاص کشور، کم آبی شدید بسیاری از مناطق، خشکسالیهای مستمر و آثار زیانبار آن بر زیست اجتماعی بلندمدت تمدن ایرانی است.
هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۴۶ هزار تومان
امروز (شنبه ۸ آذر) هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۴۶ هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی ۱۷۸۷ دلار، هر گرم طلای ۲۴ عیار یک میلیون و ۳۹۴ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم ۱۰ میلیون و ۴۹۸ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۰ میلیون و ۸۹۹ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی ۴ میلیون تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان است.
امروز (شنبه ۸ آذر) در بازار ارز دلار ۲۴ هزار و ۷۵۷ تومان، یورو ۲۹ هزار و ۴۹۱ تومان، پوند ۳۳ هزار و ۳۱۴ تومان، درهم امارات ۶۷۹۶ تومان، یوان چین ۳۷۸۰ تومان و لیر ترکیه ۳۱۱۰ تومان است.
این در حالی است که (هفتم آذر ۹۹) قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی ۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، نیم سکه۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان، ربع سکه ۴ میلیون تومان و سکه یک گرمی۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بود. همچنین قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی به یک هزار و ۸۱۵ دلار و ۹۷ سنت رسید و هر گرم طلای ۱۸ عیار به مبلغ یک میلیون و ۴۱ هزار تومان معامله میشود. (هفتم آذر ۹۹) هر دلار آمریکا به مبلغ ۲۴ هزار و ۷۵۰تومان و هر اسکناس یورو به قیمت ۲۹ هزار و۵۵۰ تومان به فروش میرسید.
بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۱۵ ارز کاهش و ۲۰ ارز افزایش یافت. نرخ ۱۲ ارز نیز ثابت ماند.
نظر شما