به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، فراگیری فرهنگ بسیج رمـز بقاء انقلاب و مایه پیشرفت کشور، انتقاد از تحریمهای یکجانبه در مقابله با همهگیری کرونا، درک مشکلات و پاسخگویی به نیاز مردم؛ درس امام حسن عسگری(ع) برای سیاستمداران از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه چهارم آذر است.
فراگیری فرهنگ بسیج رمـز بقاء انقلاب و مایه پیشرفت کشور
شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با صدور بیانیهای به مناسبت پنجم آذر سالروز صدور فرمان بینانگذار انقلاب اسلامی مبنی بر تشکیل بسیج مستضعفین، بسیج را همیشه به عنوان بازوی توانمند و یار وفادار نظام اسلامی دانست. متن بیانیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به شرح زیر است:
«بســم الله الـرحـمن الـرحیـم»
پنجم آذر ماه یکی از برگهای زرین دفتر قطور افتخارات انقلاب شکوهمند اسلامی و یادآور صدور فرمان تاریخی حضرت امام خمینی(رحمت الله علیه) مبنی بر تشکیل بسیج مستضعفین و ارتش بیست میلیونی در مقطع حساس و سرنوشتسازی است که نهال نوپای انقلاب اسلامی تازه پا گرفته بود.
فراگیری تفکر و روحیه بسیجی، ضرورت امروزی؛ و گسـترش فـرهنـگ بـســیـج، رمــز اصـلـی حیـات و بقـاء و مـانـایـی انـقـلاب و نـظـام اســلامی ایـران در کوران حوادث مختلف و در گردنه های سخت پیش رو و مایۀ پیشرفت های متعدد کشور بوده و ما امروزه سخت نیازمند فراگیر شدن این نوع ســبـک زنــدگـی و نــگاه و تـفـکـر در سطح بین المللی برای مقابله با نظام های سلطه و استکبار جهانی و صهیونیسم بین الملل و رویارویی با مشکلات و در داخل نیز برای مبارزه با دشمنی ها و عبور موفقیت آمیز از فـتنـه ها و آشـوب ها و ابتلا ها و حوادث هسـتیم.
قیمت مرغ بالاتر از ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان گرانفروشی و تخلف است
محمدعلی اسفنانی، مدیرکل تعزیرات حکومتی شهر تهران شب گذشته (دوشنبه ۴ آذر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما گفت: قیمت مرغ بالاتر از ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان گرانفروشی و تخلف است.
وی افزود: درحال رسیدگی به عرضه مرغ با قیمت بالاتر از نرخ مصوب هستیم.
در ادامه این برنامه خبری محمدعلی کمالی سروستانی، مشاور اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور هم دلایل مختلفی را در گرانی گوشت مرغ امروز در بازار و کاهش عرضه مرغ اعلام کرد و افزود: تامین نشدن به موقع و منظم نهادهها باعث کاهش ثبات و امنیت تولید شده است.
او گفت: کاهش وزن مرغ بعلت کاهش نگهداری نهادهها در انبار از ۵۰ روز به ۴۰ روز، کاهش کیفیت سویا و نهادههای مرغ به علت رسوب نهادههای وارداتی در گمرک همچنین کاهش تولید جوجه از ۱۱۰ میلیون به ۸۷ میلیون جوجه از جمله عواملی است که کاهش تولید مرغ را باعث شده است.
کمالی سروستانی افزود: احساس ناامنی سرمایه از سوی مرغداران و تولید کنندگان و گرانی دارو از دیگر عوامل کاهش مرغ گرم در میدان بهمن است.
پیگیری اجرای تفاهم نامه ممنوعیت دو ساله صید ترال فانوس ماهیان
سمیه رفیعی با یادآوری سفر فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس شورای اسلامی به استان هرمزگان، گفت: تفاهمنامه ممنوعیت 2 ساله صید ترال میان سازمان شیلات، فراکسیون محیط زیست و نماینده وزیر جهاد کشاورزی امضا و منعقد شد که بر همین اساس برای اجرایی شدن این تفاهم نامه و نظارت بر آن سفری را با حضور اعضای فراکسیون به بندرعباس داشتیم.
رئیس فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس شورای اسلامی افزود: بحث اکوتوریسم و گردشگری با اولویت مردم بومی منطقه و ظرفیت های طبیعی استان هرمزگان هم برای ما در اولویت بود و آن را مورد بررسی قرار دادیم و پیگیری خواهیم کرد که با رعایت همه جانبه حفظ محیط زیست، رونق اکوتوریسم و گردشگری محیط زیستی در منطقه به ویژه بندر سیریک اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به بازدید از ترال داران ادامه داد: برخی از آنها به دلیل ممنوعیت دو ساله صید ترال نمی توانند شناورهایشان را به آب بیندازند. در واقع از 100 ترال 35 تا 36 ترال خارجی بودند که باید برمی گشتند و تعدادی هم که صاحبان و مالکانشان بومی منطقه نیستند و به آن ها ژن خوب می گویند باید از فعالیتشان جلوگیری شود و متوقف شوند زیرا طی سال ها بدون توجه به ظرفیت دریا و معیشت مردم منطقه تا جایی که می توانستند برداشت بی ضابطه داشته اند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم یادآور شد: گروه سوم هم که از اهالی منطقه هستند و صیادان قدیمی بودند که با تشویق غلط سازمان شیلات، لنج های صیادی قدیمی خود را فروختند و کشتی ترال فانوس ماهی خریدند که ما برای این افراد که باید قسط های وام خود را پرداخت کنند و به مدت یک یا دو سال است که برداشت ماهی دارند و شغل آبا و اجدادیشان ترال بوده باید جلساتی را برگزار کنیم که طی هفته جاری با وزیر جهاد کشاورزی جلساتی را برگزار خواهیم کرد و باید به گونه ای چاره اندیشی کنیم که کمترین آسیب و ضرر را ببینند.
رفیعی ادامه داد: البته سازمان شیلات چندین راهکار را به ما پیشنهاد داده که باید با بررسی های کارشناسی و تصمیماتی که با مجموعه دولت و مجلس خواهیم گرفت تلاش کنیم به این افراد کمک کنیم تا آسیب کمتری ببینند. تاکید می کنم که این افراد ساکن در منطقه هستند، شغل آن ها صیادی بوده و لنج و ترال دارند و در واقع می توان گفت ورشکسته یا مغلوب تصمیمات غلط سازمان شیلات شده اند؛ ما راضی نیستیم این افراد متضرر شوند بنابرای برای آن ها برنامه ریزی خواهیم کرد و پیگیری لازم را خواهیم داشت.
انتقاد از تحریمهای یکجانبه در مقابله با همهگیری کرونا
کاظم غریب آبادی با ایراد سخنانی در چهل و هشتمین اجلاس شورای توسعه صنعتی یونیدو و سازمان توسعه صنعتی ملل متحد که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، به نقش اساسی و محوری این سازمان در فعالیتها و برنامههای توسعه ای کشورهای در حال توسعه و همکاری های جاری میان ایران و یونیدو از طریق اجرای چندین پروژه اشاره کرد و گفت: اجرای تعهدات بین المللی کشورها در حصول به توسعه جامعه صنعتی و ایجاد محیطی توانمند برای بهره مندی و رفاه مردم از طریق تلاش مشترک، تقسیم وظایف مبتنی بر چندجانبه گرایی و همکاری بین المللی و حفظ و تقویت اهداف متحد برای چندجانبه گرایی تسهیل می شود.
وی در همین راستا تأکید کرد: ما باید از چند جانبه گرایی به عنوان یک ارزش برای صنعتی سازی محافظت کنیم و معتقدیم که راه طولانی تا رسیدن به توسعه پایدار و ایجاد جهانی با رفاه بیشتر و سالم تر برای مردم در پیش است.
نماینده دائم کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به موضوع کرونا، مقابله با این بیماری همه گیر را نیازمند واکنش چندجانبه جامع، هماهنگ، و گسترده برای حمایت از کشورهای نیازمند و قادر ساختن آنها برای تدابیر جبران کننده بهتر دانست و افزود: ما نگرانی عمیق خود را درخصوص پیامدهای جدی کرونا بر بسیاری از کشورهای در حال توسعه از جمله کشورهای آسیب پذیر و آنهایی که با چالش های جدی که خارج از کنترل آنها هست، اعلام می داریم و این بیماری عمیقا بر توانایی این کشورها برای مقابله با کرونا و همچنین سرمایه گذاری در اجرای توسعه پایدار اثر می گذارد.
سفیر کشورمان در این چارچوب با تصریح به اینکه پاسخ به کرونا نیازمند همکاری و همبستگی جهانی است، افزود: ما کماکان شاهد استفاده از تحریم های یکجانبه علیه کشورها هستیم که در تناقض آشکار با اهداف و اصول منشور ملل متحد، حقوق بین الملل، حقوق بشر بین المللی و همچنین اصول چندجانبه گرایی و هنجارهای دیپلماسی و روابط بین الملل می باشد. ما قویا معتقدیم اکنون زمانی حیاتی برای همکاری و ارتباط نه تنها بر اساس مسئولیت مشترک، بلکه همچنین بواسطه اتخاذ اقدام قاطع مشترک به عنوان یک جامعه بین المللی می باشد. مبارزه با این همه گیری یک مبارزه جهانی است.
درک مشکلات و پاسخگویی به نیاز مردم؛ درس امام حسن عسگری(ع) برای سیاستمداران
امام عسکرى(ع) در مدت اقامت در سامرا، یا در حبس بود یا اگر آزاد بود، تحت نظر و ممنوعالملاقات بود. آوردن و ماندن امامهادى(ع) و امام عسگرى(ع) در سامرا به اکراه و اجبار، از جهاتى مانند سیاست مأمون در آوردن امام رضا(ع) به نزد خود بود، تا بتوانند از نزدیک روابط امام را با شیعیانش مهار نمایند؛ زیرا شیعیان که در سرتاسر جهان اسلام پراکنده بودند، با امامهادى(ع) و امام عسگرى(ع) ارتباطات عمیق داشتند، بهخصوص در دوره امام عسگرى(ع) که شیعیان به میلیونها نفر رسیده بودند و همه بر این عقیده بودند که حق امامانشان از طرف حکام ظالم غصب شده است؛ ازاین رو خمس و هدایا و سایر وجوهات شرعیه خود را برای آن حضرت مىفرستادند و هیأتهایى از نمایندگان مردم وارد سامرا مىشدند و ضمن فراگیرى احکام شرعى، اموال و وجوهات شرعى خود را به امام تسلیم مىکردند.
بدین سان پیشرفت و گسترش شبکه منظم و متشکل شیعیان که از پیش شکل گرفته بود، براى حاکمیت عباسى خطرآفرین بود؛ لذا امام عسگرى(ع) شدیدا تحت مراقبت دارالخلافه قرار داشت و از آن حضرت خواسته شده بود که همیشه ارتباط خود را با دستگاه خلافت برقرار کند و در هر دوشنبه و پنجشنبه در دربار حضور یابد، و وضعیت به گونهاى بود که مردم نمىتوانستند به طور مستقیم با امام ملاقات نمایند. موقعیت اخلاقى و اجتماعى امام در میان مردم و حتى در میان افراد حکومت مشهود بود و کسى در وقار و عفاف و زیرکى و بزرگمنشى، چون او نبود. افزایش جمعیت شیعه و رفت و آمد هیأتهاى نمایندگى مردم، و اموال و دارایى فراوانى که به امامان می رسید، موجب می شد که خلفا نسبت به امامان سختگیرى نمایند؛ لذا ائمه معصومین(ع) به پنهانکارى و کتمان و تقیه دست میزدند. سختگیری ها و فشارها در زمان امام عسگرى(ع) بیشتر شد و ایشان با مشاهده این وضعیت، تقیه را پیشه خود قرار داده بود؛ شدت تقیه و کتمان امور به اندازهاى بود که امام به شیعیان خود دستور دادند که وقتى به طرف کاخ خلیفه مىرود، به آن حضرت اشاره نکنند، سلام نکنند؛ زیرا تحت تعقیب قرار می گرفتند و موجب حبس و کشتنشان می شد. با تاکید بر این مقدمه گفتگویی با حجت الاسلام «حسن سبحانی نیا» نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در مورد آموزه های زندگی امام حسن عسگری (ع) برای سیاستمداران در جامعه امروز به شرح زیر ارایه می شود.
زندگی امام حسن عسگری (ع) چه درس هایی را برای جامعه امروز دارد؟
زندگی ائمه معصومین (ع) درس آموز برای پیروان آنها در ابعاد گوناگون اخلاقی، سیاسی و معنوی است و در هر بخشی که ورود یابند، می توانند برای آنها آموزنده باشند.
امروز سیاستمداران چه درسی را از زندگی امام حسن عسگری (ع) می توانند بگیرند؟
طبعا امام حسن عسکری (ع) نیز درس های فراوانی را در ابعاد گوناگون زندگی خود برای سیاستمداران امروز به همراه دارند. تاریخ زندگی امام (ع) و برخوردهایی که حکومت حاکم آن زمان با ایشان داشته است، نشان می دهد که امام حسن عسکری (ع) در فضای خاصی تحت نظر و مراقبت در پادگانی قرار داشتند و دلیل اینکه به امامین عسکریین معروف هستند، این است که این دو امام بزرگوار در فضای خاص پادگانی تحت مراقبت قرار گرفته اند و در حبس خانگی و در مکانی محدود تحت کنترل و زیر نظر بودند.
با توجه به محدودیت های حکومت حاکم آن زمان امام حسن عسگری(ع) از چه روشی برای ارتباط با مردم و پاسخگویی با نیاز جامعه استفاده می کردند؟
در چنین فضایی این بزرگواران درس های آموزنده ای در رفتار، کردار و برخوردهای خود برای شیعیان به جای گذاشته اند و آن ارتباطی که شیعه باید در ابعاد مختلف از جمله معنوی با این بزرگواران داشته باشد، در آن زمان از راه های مختلف شکل می گرفته است. اگرچه رفت و آمدها با محدودیت و نظارت و کنترل همراه بود اما بسیاری از شیعیان با زیرکی و ذکاوت از روش ها و قالب های خاصی تلاش می کردند به عنوان دستفروش و هر شکلی که بتوان ارتباطی را با امام (ع) برقرار کنند، خود را به امام برسانند و از امام دستور و پند لازم را دریافت کنند و این دستورات را به دیگر شیعیان منتقل کنند.
نظر شما