فیلم‌های ما نقشی در کاهش آسیب های اجتماعی ندارند

قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی معتقد است در شرایط کنونی تعدادی از فیلم‌ها به جای ایفای نقش در کاهش آسیب‌های اجتماعی، در نقد مسایل اجتماعی سیاه‌نمایی می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سردارعلیرضا افشار قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی با بیان این که سینما باید در بحث امنیت اخلاقی جامعه الگوسازی نماید، اظهار داشت: متاسفانه دراین شرایط تعدادی از فیلم‌ها به جای ایفای نقش در کاهش آسیب‌های اجتماعی، در نقد مسایل اجتماعی سیاه‌نمایی می‌کنند.


وی توضیح داد: رویکرد وحدت و همبستگی ملی و نشاط اجتماعی در فیلم‌ها مورد توجه قرار نمی گیرد و حتی می‌توان ادعا کرد فیلم‌های سینمایی نقشی در کاهش تقاضای مواد مخدر و روانگردان که سلامت جامعه را تهدید کرده و لطمات جبران ناپذیری به اقتصاد کشور نیز وارد می‌کند، ندارد.


وی با بیان این که سینمای کشور هم پای سایر عرصه‌ها رشد نکرده است، تصریح کرد: در محورهایی از بخش‌های علمی، دفاعی، اقتصادی و رسیدگی به مناطق محروم کشور، دارای پیشرفت چشمگیر و جهش و در مواردی رشد نسبی بوده‌ایم اما در سینما شاهد جهش و تحول مورد انتظار نیستیم.


افشار علت عدم رشد مطلوب در سینما را کمبود سرمایه گذاری معنوی در این بخش دانست و اظهار داشت: جهت کادرسازی و تولید فیلم‌های مطلوب با رویکرد نیازهای جامعه، برنامه‌‎ریزی مناسب صورت نگرفته است.


وی تغییر مدیریت‌ها و سلایق را در رشد سینما موثر دانست و گفت: هر یک از مدیران با روش خودشان، سینما را مدیریت کرده‌اند و تشتت و تفرقه بین هنرمندان و مدیران و نبود انسجام و وحدت مورد انتظار، نیز در این امر موثر بوده است.


بنابر گزارش ستاد خبری سی‌امین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی با اشاره به تعدادی از فیلم‌های فاخر و ارزشمند ساخته شده بعد از انقلاب اسلامی، افزود: البته فیلم‌های شاخصی در سطح ملی و بین‌المللی ارائه شده‌اند که جای تقدیر دارد، اما این فرآیند عمومی در عرصه سینمای کشور ما نبوده است.


وی به انطباق میان سیاست‌های راهبردی غرب به‌ویژه آمریکا با رویکرد سینماگران و تولید فیلم‌های با کیفیت بالا در هالیوود اشاره کرد و ادامه داد: اما در کشور ما خاصه در عرصه سینما، نه تنها این موضوع ملموس نیست چه بسا در جهت معکوس، شاهد تولید فیلم‌هایی مخالف سیاست‌های نظام و مصالح ملی کشورمان هستیم که غالبا مورد استقبال دشمنان انقلاب نیز قرار می‌گیرند.


وی بابیان این که از ظرفیت اثربخش سینما در حوزه های اجتماعی و فرهنگی بهره مطلوب را نمی‌بریم، گفت: سینما امکانی برای ارتقای فرهنگ عمومی، نشاط اجتماعی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است ولی در حال حاضر بعضی فیلم‌های سینمایی خود به ناهنجاری‌ها دامن می‌زنند.


افشار اظهار داشت: جشنواره فیلم فجر در سی‌امین دوره برگزاری با تابلو جدید اخلاق، امید و آگاهی که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند، فرصتی برای قضاوت و هدایت سینمای کشور است. امیدواریم آثاری که ارائه می‌شود با این رویکرد منطبق باشند و این جهت گیری با شهامت و شجاعت داوران و مدیران اجرایی، به خوبی پیگیری شود.


وی با بیان این که جشنواره‌های فیلم فجر نکات قابل نقد بسیاری دارند، خاطرشان کرد: شیوه داوری فنی فیلم‌ها از بازیگری تا کارگردانی و... از جمله چالش‌های جشنواره فیلم فجر است که لزوماً توجهی به محتوای آثار ندارد. در حالی که برگزاری این جشنواره در دهه فجر انقلاب اسلامی، باید با رویکرد انقلابی و اسلامی و ارزش‌های مورد علاقه مردم، به قضاوت گذاشته شود و باید در رفع این تناقض در جشنواره فیلم فجر کوشید.


وی درباره برگزاری همزمان جشنواره فیلم فجر در استان‌ها گفت: استفاده از ظرفیت استان‌ها با اجرای بخشی از این جشنواره که سال‌های گذشته تا حدودی تجربه شده و حضور جمعیت بیشتری از سطح کشور به این رویداد، جنبه ملی می‌بخشد اما امسال با برگزاری نمایش فیلم‌های اکران نشده همراه با اجرای مراسم جنبی و بزرگداشت دهه فجر و برنامه‌های متنوع فرهنگی و هنری در تعدادی از مناطق روستایی و عشایری، جشنواره را وسیع‌تر و مردمی‌تر خواهد کرد.


وی با بیان این که جشنواره فیلم فجر با اجرای استانی خود به تنهایی نمی‌تواند به شکوفایی استعدادهای جوانان فیلمساز شهرستان‌ها بیانجامد، خاطرنشان کرد: برای این امر باید تولیدات استانی جداگانه مورد توجه قرارگرفته و زمینه تشویق سینماگران شهرستانی در رویکردی مستقل فراهم شود.


وی فرصت قضاوت سینما از سوی مردم در این جشنواره را اتفاقی مبارک عنوان کرد و گفت: باید بتوانیم اکثریت جامعه را وارد فضای نقد و ارائه نقطه نظرات و دیدگاه‌ها نماییم، چرا که نظر سینماگران و حتی تماشاگران حرفه‌ای، نمی‌تواند نظر همه مردم کشورمان راجع به عرصه سینما باشد.


افشار در پایان سخنان خود براساس ابلاغیه‌ای که به استانداری‌های سراسر کشور شده است، اظهار امیدواری کرد که در جشنواره سی‌ام فیلم فجر نقش استان‌ها ، قوی‌تر از دوره‌های گذشته جشنواره‌ باشد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 99025

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha