هنر انقلابی تجلی‌گاه استعدادهای پيدا و پنهان سيستان و بلوچستان

مرادی‌بیناباج گفت: فعاليت‌های فرهنگی استان بايد بر اساس نقشه راه و سند راهبردی مختص آن استان و بر حسب ظرفيت‌ها و توانمندی‌های موجود در آن استان و بهره‌گيری از توان فكری فعالان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی تدوين شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، میثم مرادی‌بیناباج در نشست صمیمی با کارکنان حوزه هنری سیستان و بلوچستان در آغاز هفته وحدت ضمن تبریك مناسبت میلاد پیامبر اعظم صلوات الله علیه و آله، ضمن یادکرد راهبرد وحدت بین مذاهب شیعه و اهل سنت در تولیدات حوزه هنری استان گفت: استان سیستان و بلوچستان دارای ظرفیت‌های منحصر به فردی است و حوزه هنری باید تلاش روزافزونی در جهت به نمایش گذاشتن استعدادهای بالقوه این استان صورت دهد.

معاون راهبری استان‌های حوزه هنری ضمن تأكید بر اهمیت شاخصه تحول در بیانات رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب افزود: رویكرد تحول حوزه هنری در گام دوم انقلاب معطوف به مراكز استانی است.

وی با اشاره به اهداف و چشم‌انداز­هایی كه در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مورد تأكید رهبری قرار گرفته است گفت: توجه به شاخصه‌های هنری در افق ترسیم شده بیانیه گام دوم انقلاب باید به عنوان زیربنای فكری و عملی حوزه هنری در نظر گرفته شود. 

مرادی‌بیناباج با بیان اینكه فرآیند تحول در هر مجموعه‌ای از اجزا آن شروع می‌‌شود تصریح كرد: روحیه تحول‌خواهی و باورمندی به آن باید مطالبه اصلی همكاران حوزه هنری مراکز استانی باشد.

همچنین وی ادامه داد: لازمه ظهور و بروز این تحول درك اقتضائات، شرایط و ویژگی‌های زمانه، توسط همکاران و هنرمندان انقلابی، متعهد و با انگیزه حوزه هنری است.

ایجاد هیئت اندیشه‌ورز از دیگر موضوعاتی بود كه مرادی‌بیناباج بدان اشاره كرد و نظرخواهی مستمر از صاحبان فكر و اندیشه در حوزه فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی را از جمله رویكردهای تحولی حوزه هنری دانست.

وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای سیستان و بلوچستان در دفاع مقدس به ویژه شهید قاسم میرحسینی افزود: پیشینه تمدنی و حماسی این استان و روحیه سلحشوری و حماسه‌آفرینی مردم آن، از ویژگی‌های شاخص آن است که همواره خاستگاه رشادت و مقاومت بوده است.

معاون راهبری استان‌های حوزه هنری با بیان اینكه این منطقه خطه‌ای پهلوان‌خیز است بیان كرد: سیستان و بلوچستان نه تنها از اسطوره‌های ادبی همچون رستم برخوردار است بلكه در واقعیت نیز اسوه‌هایی همچون شهدای دفاع مقدس و مدافعان حرم را  نیز در دامان خود پرورانیده است. لذا این ویژگی منحصر به فرد استان باید به عنوان یكی از مبانی گفتمانی و محوری تحول در ساحت هنر و ادبیات در حوزه هنری سیستان و بلوچستان به عنوان تجلی‌گاه هنر انقلاب اسلامی قرار گیرد.

وی در ادامه با بیان اینكه روحیه استقامت و پایداری در مردم این استان هنوز هم به قوت خود باقی است افزود: به تشکیل تیپ نبویون اهل سنت و رشادت‌های آنان در عراق و سوریه در دفاع از حریم اهل بیت علیهم السلام، باید به عنوان مزیت و ظرفیت ویژه نگریسته شود.

مرادی‌بیناباج با اشاره به ظرفیت هنر در جلب توجه و نگاه مسئولین، رسانه‌ها و مردم به كمبودها و محرومیت‌های استان گفت: البته برچسب محرومیت بر پیشانی این استان ناصواب است و تغییرات ملموسی در جهت رفع این محرومیت‌ها بعد از انقلاب اسلامی صورت گرفته است، اما با این حال زبان هنر با بیان ظرفیت‌ها و مزیت‌های فرهنگی و اقتصادی مثبت و استعداد‌های موجود در این استان می‌تواند فرآیند رشد و آبادانی استان را تسریع کند.

وی با اشاره به این که تولید محتوای آثار و محصولات هنری با هدف رفع محرومیت از جمله محورهای مهم تحولی حوزه هنری سیستان و بلوچستان است، افزود: متأسفانه با وجود محرومیت‌های غیرقابل انكار در استان، افراد مغرض در صدد سیاه‌نمایی وضع موجود سیستان و بلوچستان هستند، كه مقابله با این فضاسازی از طریق تغییر نگرش و باورعمومی با ضریب دادن و انعكاس استعدادها و ظرفیت‌های موجود و ارائه تصویر امیدآفرین از استان با هدف احیای هویت محلی و استانی از طریق هنر و رسانه امكان‌پذیر است.

جستجو و یافتن چهره‌های مطرح و مشاهیر عصر انقلاب در بین تنوع‌های قومیتی موجود در استان در جهت تولید محتوای هنری از دیگر راهكارهای پیشنهادی بود كه میثم مرادی‌بیناباج به آن اشاره كرد.

در انتهای این جلسه مرادی‌بیناباج با توجه به اهمیت ثبت، تولید و نشر ادبیات پایداری و تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، پیشرفت و جهاد گفت: با همیاری و ایجاد نهضت و استفاده از همه استعدادها و ظرفیت‌های هم راستای نهادها و تشكل­های مردمی می­‌توان به این مهم دست یافت.

معاون راهبری حوزه هنری در ادامه این سفر یك روزه به استان سیستان و بلوچستان در نشستی با فعالان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در این استان دیدار کرد.

در این جلسه فعالان فرهنگی استان سیستان و بلوچستان ضمن بیان دغدغه‌ها، كمبودها، نقاط ضعف و قوت موجود، خواستار توجه و نگاه ویژه مسئولین امر به این استان و ظرفیت‌های مغفول و موجود در آن شدند.

این فعالان فرهنگی در یك گفت‌وگوی صمیمی ضمن ارائه دیدگاه‌ها و نظرات خود راهكارهای پیشنهادی خود را جهت بهبود هرچه بیشتر فضای فرهنگی استان بیان كردند.

میثم مرادی‌بیناباج نیز هدف از برپایی این نشست را تقویت ارتباط جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و حوزه هنری دانست و افزود: علت برگزاری این نشست‌ها، رفع ضعف ارتباطی موجود اشاره كرد. لذا از جمله اهداف مهم پیش رو حوزه هنری تقویت هرچه بیشتر و تعامل و همفكری با فعالان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در مراکز استانی است.

وی با اشاره به توانمندی‌های بالقوه فعالان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان سیستان و بلوچستان افزود: فعالیت‌های فرهنگی استان باید بر اساس نقشه راه و سند راهبردی مختص آن استان و بر حسب ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود در آن استان و بهره‌گیری از توان فكری فعالان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی تدوین شود.

کد خبر 989764

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha