کانون مساجد در نهادینه سازی تفکر علمی نقش دارند

یکی از مدرسین دانشگاه مازندران گفت: کانون های فرهنگی و هنری مساجد نقش مهمی در نهادینه سازی تفکر علمی و تربیت نسل خلاق و پژوهنده دارند.

عیسی محمدی فیروزجایی، یکی از مدرسین دانشگاه مازندران، امروز (22 دی) درباره ضرورت انجام فعالیت های پژوهشی توسط کانون های فرهنگی و هنری مساجد به خبرنگار شبستان گفت: در جامعه، بیشتر از مجامع دانشگاهی یا مراکز تخصصی انتظار فعالیت های تحقیقی می رود ولی با توجه به رابطه دوسویه جوانان با کانون های مساجد، این کانون ها نقش مهمی در نهادینه سازی تفکر علمی و تربیت نسل خلاق و پژوهنده دارند.
 

وی تاکید کرد: کانون های فرهنگی و هنری مساجد باید تدابیر لازم برای ایجاد هسته های پژوهشی را اتخاذ نموده و با بهره گیری از شور و شوق جوانی و پیوند زدن آن با مهارت علمی، بستر ساز حرکت عمومی به سوی تفکر علمی در جامعه باشند.

 

محمدی فیروزجایی، درباره آسیب شناسی موضوعات مرتبط با مساجد توسط جوانان عضو کانون های فرهنگی و هنری مساجد، بیان کرد: شرایط و اقتضائات بومی و منطقه ای یک شهرستان با شهرستان دیگر یا یک استان با استان های دیگر ممکن است، متقاوت باشد گرچه نقاط اشتراک هم زیاد است.

 

وی تصریح کرد: راه های جذب جوانان مازندران به مساجد با استانی دیگر تفاوت دارد که امری طبیعی است یا موضوعی در استانی حاد، خطرناک و تنش زا باشد ولی در منطقه ای دیگر اینطور نباشد.

 

این مدرس دانشگاه مازندران ادامه داد: شناخت وضعیت موجود، ترسیم وضعیت مطلوب و آگاهی از فرصت ها و تهدیدهای پیش رو برای رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده، فعالیت مستمری است.

 

وی تصریح کرد: این مهم تنها بواسطه تحقیق میسر خواهد شد و کسانی که در بطن جامعه قرار دارند بهتر از هر شخصی می توانند وضعیت موجود را رصد کنند و بشناسند.

 

محمدی فیروزجایی اظهار کرد: در حال حاضر اکثر مراکز جمعیتی از نعمت وجود مساجد برخوردار هستند و کانون های فرهنگی و هنری مساجد نیز حضور فعالانه دارند.

 

وی ادامه داد: اعضای فرهیخته ای که مهارت تفکر علمی و فرایند پژوهشی را فرا گرفته باشند، می توانند با بهره گیری از مشاوره و راهنمایی اساتید حوزه و دانشگاه به آسیب شناسی وضعیت فعلی بپردازند و راهکارهای عملی برای برطرف نمودن مشکلات و معضلات ارایه نمایند.

 

این مدرس دانشگاه درباره راهکارهای نهادینه شدن فعالیت پژوهشی توسط جوانان عضو کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، ابراز کرد: نخستین گام، آموزش روش صحیح و دقیق تحقیقات علمی به اعضای کانون هاست زیرا زمانی یافته های پژوهشی نتیجه بخش خواهد بود که از انتخاب موضوع تا یافته ها و پیشنهادات بر اساس فرایندهای پژوهشی باشد. 

 

وی گفت: برگزاری کارگاه های علمی و دوره های آموزشی مستمر که در آن جنبه های تئوریک، عملی و کاربردی تحقیقات به جوانان آموزش داده شود، می تواند انگیزه لازم را در جوانان مسجدی ایجاد کند.

 

محمدی فیروزجایی یادآور شد: آموزش، شرط لازم است اما کافی نیست و ایجاد بسترهای لازم برای ارایه و انتشار تحقیقات اعضای کانون های مساجد باید در دستور کار مدیریت استانی و ملی قرار گیرد.

 

وی گفت: پژوهش، رکن اساسی تصمیم گیری خردمندانه است و یافته های پژوهشی، نقش مهمی در مدیریت دانش محور جامعه دارند که به مدیران و برنامه ریزان در سطوح مختلف مدیریتی کمک شایانی خواهد نمود.

 

این مدرس دانشگاه عنوان کرد: در مدیریت نوین، شناخت وضعیت موجود، ترسیم وضعیت مطلوب و آگاهی از فرصت ها و تهدیدهای پیش رو برای رسیدن به نقطه هدف، منوط به انجام تحقیقات کاربردی است.

 

وی بیان کرد: هراندازه فعالیت علمی - پژوهشی صورت گیرد بازهم کم است و جامعه در حال گذار ما باید به سمتی برود که تحقیق و پژوهش به جایگاه حقیقی و واقعی خود در فرایند تصمیم گیری و تصمیم سازی دست یابد.
 

پایان پیام/ 

کد خبر 98864

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha