نقش حضرت زینب در واقعه عاشورا؛ بهترین نمونه مدیریت بحران

معاون امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی، نقش برجسته حضرت زینب در واقعه عاشورا را بهترین الگو از مدیریت بحران یک بانوی مسلمان برشمرد و گفت: در حکومت اسلامی بحث زن و مرد مطرح نبوده و تقوا معیار برتری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، محمدرضا اشرف نیا، معاون امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی، در همایش و کارگاه آموزشی نقش زنان در مدیریت بحران با اشاره به انواع بحران از لحاظ منشا اظهار کرد: شناخت همه جانبه یک بحران و زوایای مختلف آن که لازمه مشارکت آگاهانه است می تواند در مدیریت موفق یک بحران بسیار تاثیرگذار باشد.


اشرف نیا، پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی و بازتوانی را از مراحل کلی مدیریت بحران برشمرده و اظهار کرد: از آنجایی که زنان به دلیل احساسات، عواطف و ظرافت های غریزی، در بسیاری از موارد بسیار متعهدتر از مردان عمل می کنند در هنگام بروز حوادث عملکرد زنان در حوزه بازتوانی و خدمات امدادرسانی بهتر و موفق تر از مردان خواهد بود.

 

معاون امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی، با اشاره به کارگروه های مختلف مدیریت بحران اظهار کرد: زنان به دلیل قابلیت های خاص خود علاوه بر اینکه می توانند در موانع بحرانی در حوزه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی نقش آفرینی کنند و کارکرد آنان در کارگروه های آموزش، اطلاع رسانی، امداد و نجات کارسازخواهد بود.

 

وی افزود: استفاده از تمامی ظرفیت های علمی، عملی و عاطفی زنان برای حل مسایل و مشکلات و تبعات روحی، روانی و عاطفی بحران ای طبیعی بالاخص پس از حوادث طبیعی مثل زلزله باید مورد توجه باشد.

 

معاون امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی، با توصیف بلایای طبیعی به عنوان یکی از ابزار آزمایش انسان اظهار کرد: اقدامات نادرست انسان باعث افزایش تلفات و خسارات ناشی از این حوادث شده و کاهش اثرات این حوادث نیازمند اتخاذ شیوه های مناسب است.


اشرف نیا در ادامه با اشاره به طرح جدی مسئله مدیریت بحران در دولت های نهم و دهم و تشکیل سازمان مدیریت بحران اظهار کرد: برای اجرای مدیریت بحران 14 کارگروه تشکیل یافته که این کارگروه ها می کوشند، با برگزاری جلسات و ارایه راهکارهای مختلف کشور را برای مقابله با بحران ها آماده کنند.


وی در بخش دیگری از سخنان خود، نقش برجسته حضرت زینب در واقعه عاشورا بهترین نمونه و الگو از مدیریت بحران یک بانوی مسلمان توصیف کرد و افزود: در حکومت اسلامی بحث زن و مرد مطرح نبوده و از آنجایی که تقوا معیار برتری می باشد زنان ما می توانند بر اساس قابلیت و توانمندی های خود عهده دار امور باشند.


همچنین در این همایش نسرین پیرسمساری، مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری با اشاره به جایگاه خاص زنان در خانواده بر ارایه آموزش های لازم به زنان برای مدیریت بحران تاکیدکرد.

 

وی با اشاره به اینکه آمارمرگ و میر زنان و کودکان در زلزله بم 14 درصد بیشتر از مردان بوده است، خاطرنشان کرد: زنان و کودکان در حوادث طبیعی و غیر طبیعی آسیب پذیرتر می باشند، پس ارایه آموزش های تخصصی علاوه بر پیشگیری از افزایش تلفات ناشی از بحران ها در رویارویی با مشکلات ناشی از آن هم بسیار تاثیرگزار خواهد بود.


گفتنی است، همایش و کارگاه آموزشی نقش زنان در مدیریت بحران با حضور مشاوران امور بانوان فرمانداری ها و ارگان های مختلف استان در سالن اجتماعات استانداری آذربایجان شرقی برگزار شد.


پایان پیام/
 

کد خبر 98487

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha