خبرگزاری شبستان: اگر روزی از این شهر بزرگ و آباد پای بیرون نهیم و به سوی مناطق محروم و دورافتاده رهسپار شویم، آنگاه با چشم خویش فقر و نداری و محرومیت را میبینیم و با عمق جان خطر را احساس میکنیم.
میبینیم که شیعیان و پیروان امیرمؤمنان حضرت علی (ع) چگونه در محرومیت روزگار میگذرانند و دشمنان آیین علوی و سرزمین حسینی چگونه با درهم و دینارهای آن سوی آبها به تضعیف شیعیان و پیروان علی ابن ابیطالب (ع) مشغولاند.
آیا باید چشم به روی همه دردها و رنجها و گاه فاجعههایی که توسط دشمنان اهل بیت (ع) صورت میگیرد، ببندیم و آسوده به زندگی خویش ادامه دهیم؟ یا آنکه با همتی والا و کوشش شایسته ایران اسلامی را از توطئههای شوم برهانیم تا در محضر صاحب اصلی این سرزمین حضرت بقیهالله(ع) سرافکنده و شرمسار نشویم.
با توجه به احساس خطر، آیتالله مکارم شیرازی نگران مناطق محروم و آسیبپذیر در سالی که با نام حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) مزین گشته بود، بانی و بنیانگذار حرکتی جمعی و فرهنگی شد و بر اساس رهنمودهای وی مؤسسه خیریه فرهنگی مسجد و مدرسه 110 تأسیس و اعضای هیئتمدیره آن توسط هیئت امنا تعیین شدند.
هیئتمدیره با تشکیل جلسات منظم در پی تصمیمگیریهای مدیرعامل این مؤسسه و حمایت از وی نسبت به شناخت و بررسی مناطق محروم و تصمیمگیریهای مناسب در مورد هر یک از مناطق محروم اقدام کردند.
مسجد در مناطق روستایی و محروم به منزله پایگاه دفاعی برای استحکام مبانی اعتقادی و مبارزه با هجوم دشمنان ضرورتی انکارناپذیر دارد و هیچ بنا و ساختمانی نمیتواند جانشین نقش مهم و اساسی مسجد باشد.
حضور دایم یک مبلغ در کنار روستاییان و مساجد ساخته شده باعث حفظ آبادانی و فعال شدن هر چه بیشتر مساجد می شود و آنان را از خطرات اعتقادی و شبهات فکری مصون میسازد.
اگر مساجد بدون روحانی بمانند کمکم رونق خویش را از دست میدهند و با هجوم مبلغان فراوانی که هر روزه از جانب دشمنان دین، در مناطق محروم مشغول فعالیت هستند تحت نفوذ آنان به کار میپردازند و آینده نگرانکنندهای را در پیش رو داریم. بر این اساس تصمیم گرفته شد تا در کنار مساجد ساخته شده خانههایی نیز به عنوان خانه عالم احداث شود.
یازده سال پیش آن هنگامی که آیتالله مکارم شیرازی بنیانگذار حرکتی اسلامی و انسانی شدند در مدتی کوتاه به موفقیتهایی دست یافت و در بخشهای محروم و دورافتاده به یاری دین و دنیای نیازمندان بشتابد و گرهای از کار بسته آنها بگشاید.
ساخت 129 مسجد، 92 خانه عالم، 2 مدرسه، 227 حمام صحرایی، 48 سرویس بهداشتی، تعمیروتکمیل 64 مسجد نیمهکاره، تکمیل و تعمیر4 حوزه علمیه و تجهیز بیش از 300 کتابخانه به تجهیزات و کتاب از مهمترین فعالیت مؤسسه خیریه فرهنگی مسجد و مدرسه 110 طی 11 سال گذشته است.
از میان 129 مسجد احداث شده 11 مسجد در خراسان، 14 مسجد در سیستان و بلوچستان ، 26 مسجد در کردستان، 39 مسجد در کرمان، 10 مسجد در گلستان، 14 مسجد در لرستان، 3 مسجد در چهارمحال و بختیاری، 6 مسجد در هرمزگان، سه مسجد در کرمانشاه، 2 مسجد در کهگیلویه و بویراحمد و یک مسجد در مازندران احداث و مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
همچنین ساختمانهایی در دست ساخت است که به زودی افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار میگیرد. این ساختمان های در حال ساخت هم شامل 22 باب مسجد و 4 خانه عالم است.
اقدامات این موسسه تنها گام اول برای رفع محرومیت ها محسوب می شود. هنوز تا انتهای راه فاصله بسیار است. روستاهای بسیاری وجود دارند که چشم به اقدامات این موسسه و سایر موسسات و نهادها دوخته اند و روستاییان بی شماری چشم انتظار خیر خواهان متدینی هستند که بانی ساخت مسجد یا خانه عالم هستند.
موسسه خیریه فرهنگی مسجد و مدرسه 110 در تهران، خیابان دکتر شریعتی، ابتدای خیابان شهید هوشنگ وحید دستجردی(ظفر)، پلاک 14 طبقه اول واحد یک واقع شده است.
پایان پیام/
نظر شما