به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مکارم شیرازی امروز (21 دی) در درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم برگزار شد، تصریح کرد: اتحاد یکی از مسائل مهم است که باید در عین اختلاف سلایق آن را حفظ کرد به خصوص در این شرایط که دشمن شمشیر را از رو بسته است.
وی با اشاره به روش های رسیدن یک ملت به اتحاد پایدار خاطرنشان کرد: وحدت اینگونه نیست که به طور مثال هر چه را که من پسندیدم، بقیه هم ملزم باشند همینگونه رفتار کنند، نه به این معناست که در کنار اختلاف سلایق در یک مسیر واحد حرکت کنیم.
این مرجع تقلید ادامه داد: برخی ها در دفترنمره خود دو نمره بیشتر ندارند، یا صفر یا بیست ولی نباید اینگونه باشد.
وی گفت: باید با جمع میان سلیقه های مختلف به اتحاد رسید ولی متاسفانه در جامعه ما کم نیستند کسانی که یا کامل یا هیچ، ولی برای ایستادگی در مقابل دشمن روش برتر همان اتحاد است.
آیت الله مکارم شیرازی افزود: همه ما به نظام، رهبری، اسلام، قرآن و اهل بیت (ع) علاقه مندیم و اگر همین ابراز ارادت و علاقه پناهگاهمان باشد، می توان همه مسائل را حل کرد.
وی در ادامه با اشاره به آغاز تبلیغات ویژه دهه آخر ماه صفر و با تاکید بر مسائلی که باید در این ایام از سوی روحانیان مبلغ به مردم گفته شود، تصریح کرد: نامه هایی به دفتر ما می رسد که سوالات مندرج در آن بیانگر عدم آگاهی اکثر مردم با احکام است و شما باید همیشه و به خصوص در این ایام احکام را برای مستمعین بازگو کنید.
وی با تاکید بر لزوم داشتن مطالعه قبل از ایراد سخنرانی افزود: قبل از هر سخنرانی مطالعه داشته باشید و از مطالب یادداشت بردارید، فکر نکنید از روی این یادداشت ها برای مردم خواندن عیب است، برعکس در چنین شرایطی فرد مقابل به مستند بودن مطالب و علم شما پی می برد، تلاش کنید تا حق مطلب را ادا کنید.
این مرجع تقلید اظهار داشت: در مطالعه فرازهای پایانی زیارت عاشورا به مضامینی می رسیم که باید بیشتر در آن تدبر کرد تا بدانیم امام حسین (ع) و همراهانش در صحرای کربلا چه هدفی را دنبال می کردند و متقابلا ما چه وظیفه ای در قبال آنها داریم.
وی گفت: آنها در تاریک ترین ادوار تاریخ اسلام با عنوان حکومت بنی امیه و آن هم در زمان حاکمی همچون یزید قیام کردند و پرچم اسلام را برافراشتند تا جلوی بازگشت به عصر جاهلی را بگیرند.
وی افزود: بنی امیه واقعا وفادار به ارزش های جاهلی بودند و امام حسین (ع) با تقدیم خون خود به درخت اسلام توانست از این فاجعه جلوگیری کند.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به معنای جملاتی که در سجده پایانی زیارت عاشورا آمده است، تصریح کرد: ما در این فراز از سالار شهیدان می خواهیم که در روز قیامت شفاعتمان کند ولی باید توجه کنیم که در این دنیا چه کرده ایم.
وی گفت: اینگونه نباشد که ما عزادرای کنیم ولی در پس آن طبق روال قبل به گناه بپردازیم، باید این ارتباط عمقی باشد و تاثیر آن برای همیشه در عملکرد و رفتار ما نمایان باشد.
پایان پیام/
نظر شما