به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ حجت الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی، جمعه شب(25 مهر) در ویژه برنامه شب شهادت امام رضاعلیه السلام که به همت خادمیاران رضوی در جوار مزار شهید سلیمانی برگزار شد؛ با اشاره به مناسبت های حزن انگیز ایام پایانی ماه صفر؛ این مناسبت ها را تداعی گربخش قابل توجهی از تاریخ اسلام در ذهن ها و فکرها دانست و گفت: {تلاقی این سه مناسبت} کار را بر هر گوینده و سخنوری برای ادای حق مطلب سخت می کند.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان نکته مهم در این مناسبت ها را توجه به خانواده اهل بیت دانست و افزود: به اندازه توان دل را متوجه این مصیبت ها کردن و به اندازه خویش بهره گیری و رساندن مراتب ارادت را به این خاندان، کار بیشتری از ما ساخته نیست.
وی ادامه داد: وقتی حرف از پیامبر عظیم الشأن اسلام به میان می آید و به دنبال آن ائمه اطهار علیهم السلام باید به آنچه اسلام را بوجود آورد و فرهنگ و منشی که اسلام و به دنبال آن پیامبر و ائمه مدیریت کردند، توجه کنیم.
امام جمعه کرمان اولین مسئله مهم را فضایی دانست که اسلام در آن پا به عرصه گذاشت و در این باره توضیح داد: در آن زمان، سه دیدگاه عمده دنیا را تحت سیطره خود قرار داده بود؛ یهودیت تحریف شده، مسیحیت تحریف شده و بت پرستی؛ اگر ادیان دیگری هم بود یا ساخته و پرداخته ذهن بشر و یا دینِ آسمانیِ به شدت تحریف شده بود که عالمگیر نبودند.
وی پس از تبیین اجمالی فضای اعتقادی قبل از اسلام؛ به ترسیم فضای اجتماعی آن دوران پرداخت و تصریح کرد: اسلام، خود را در جامعه ای نشان داد که قبیله ای بود، حجاز آن روز؛ اولین مشخصه قبیله رییس آن بود که حاکم و فرمانراوی مطلق قبیله بود و همه غنیمت هایی که قبیله در جنگ ها به دست می آورد یک چهارم آن را به او می دادند و دو مأموریت اصلی او مهمانداری قبلیه و در اختیار داشتن قبیله بود.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی رکن دوم قبیله را شاعر آن قبیله که از همه شاعران توانمندتر بود عنوان و بیان کرد: همه حرکت فرهنگی قبیله دست او بود که با چند بیت می توانست قبیله را وارد جنگ تمام عیار کند و یا از آن خارج؛ رکن دیگر دلاوران و قهرمانان قبیله بود که در جنگ ها و قتل و ها و غارت ها از همه پیشتازتر بودند و جنگ ها صرفاً بر مبنای هوی ها و هوس ها و بزرگ کردن نام قبیله اتفاق می افتاد؛ درآمد قبیله نکته دیگری است که اقتصاد قبائل مبتنی بر کسی بود که بهتر غارت می کند.
وی افزود: اسلام در فضایی که به لحاظ اعتقادی و اجتماعی چنین بود و یهود، مسیحیت و مسیحیت، یهود را و هر دو بت پرستی را و بت پرستی آن دو تخطئه می کرد، پا به عرصه وجود گذاشت و اخلاق و معنویت و حق طلبی و عدالت خواهی و انسانیت را و رحم و عطوفت و مردانگی و تببین در راستای عدالت را اسلام و پیامبر ترویج کرد و هر چه جلوتر می رویم این امر بر عهده امام زمان جامعه اسلامی قرار می گیرد.
امام جمعه کرمان با اشاره به اینکه هر امام در دوره امامت خود چند مأموریت خاص را همزمان مدیریت می کرد؛ گفت: یکی از مأموریت های امامت آن روز این بود به جامعه اسلامی فهمانده شود حاکمیت، غصب شده و این حاکمان امروز شما بیت المال مسلمین را غصب می کنند و باید برای مردم روشن می کرد اگر می خواهید دیانت و اخلاق و معنویت شما حفظ شود خانواده حقیقی که نماینده حقیقی پیامبر و اسلام ناب است، کیست و باید از چه کسی{در دین خود} سوال کنید و این کار ساده ای نبود.
وی خاطرنشان کرد: هر امام به طور خاص مأموریت داشت به خوبی برای مردم تببین کند که هر گاه فرصتی پیش آمد و جامعه اسلامی مهیا و به اندازه کافی افراد آگاه در اقصی نقاط آن آماده قیام باشد قطعاً قیامی اتفاق خواهد افتاد.
نماینده ولی فقیه در استان اضافه کرد: این همه امامزاده که حتی در سراسر ایران می بییند مُبلغانی هستند که باید این 4 مأموریت را انجام می دادند؛ افرادی آگاه و آزاده و جهادی و شجاع که عمدتاً از خانواده موسی بن جعفر علیهم السلام مأموریت داشتند در حکومت طاغوتی آن روز، این مأموریت را از طرف امام معصوم به جامعه اسلامی انتقال دهند و در روستاها و قصبات پخش می شدند و اکثریت شهید شدند.
وی در بخش پایانی سخنانش شرحی کوتاه از حدیث نبوی بیان کرد و گفت: پیامبر فرمودند سه خصوصیت اگر در کسی نباشد از ما نیست، در خط خدای متعال حرکت نمی کند و در خط اهل بیت و نبوت هم نیست.
امام جمعه کرمان با استناد به این حدیث ادامه داد: اولین شرط مسلمان تمام عیار و کسی که می خواهد در خط نبوت و امامت حرکت کند؛ صبر و حوصله ای است که با آن بتواند جهل جاهلان زمان خود را خنثی کند زیرا با زور و شمشیر و جنجال که نمی شود جهل جاهل را خنثی کرد لذا باید هر یک از ما به خویش مراجعه کند و ببیند در حوادث شخصی و اجتماعی چقدر متانت و گذشت و ایثار دارد زیرا شاه کلید رفع اکثر اختلافات صبر و متانت است.
وی ادامه داد: دوم اخلاق نیکو است که به وسیله آن در میان مردم می خواهی زندگی کنی! حالا ما چقدر به اخلاق ارزش قائل هستیم که حریم و آبرو و شخصیت کسی را با اشاره ای، کلمه ای، کنایه ای و..{حفظ شود} در خوش اخلاقی دینی، پرخاش و نهیب زدن در خانه و محیط کار و صحن عمومی جامعه معنا و مفهوم و جایگاهی ندارد لذا جلوه های اخلاقی پیامبر در تاریخ اسلام زیاد است.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی سومین ویژگی را وررع و تقوایی دانست که نیاز است شخص با آن معصیت خدا را انجام ندهد پس همین اندازه که تقید داریم در روضه و مجلس اهل بیت و دعا و جاهای مختلف حضور داشته باشیم باید آن را عملاً به صحنه بیاوریم{ و الا فایده ندارد} پس باید عملاً در خط اهل بیت حرکت کنیم.
وی با تأکید بر اینکه محبت نسبت به اهل بیت باید در همه روحیه و رویه ما تأثیر بگذارد؛ خاطرنشان کرد: آنچه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را خیلی بزرگ کرد بخش انسانیت او است که افتخار او نوکری و خادمی امام رضا بود.
نظر شما