دهمین سالانه هنر معاصر پرسبوک در کاشان برگزار می شود

«دستکار»، عنوان دهمین سالانه هنر معاصر پرسبوک است و می خواهد تا جنبه‌هایی از هنر معاصر ایران را که با مهارت و صناعت دستی همراه‌ و بر سنن هنری دیرینه ایران استوار هستند را در مرکز توجه قرار دهد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، دهمین سالانه هنر معاصر پرسبوک با  عنوان«دستکار» با کیوریتوری ندا درزی از 27 تا 29 مهر در کاشان برگزار می شود.

 

توجه به ابنیه کهن، کوشش در معرفی، حفظ و نگهداری سازه‌های هماهنگ با اقلیم کاشان، جلب توجه عمومی به سمت هنرهای دستی و میراث هنری ارزنده ایران، ارتباط معماری سنتی در قالب سایت اجرا، با بیانی معاصر در پروژه‌های مکان محور، ارتباط با فرهنگ زیسته مردم کاشان و بازآفرینی موقعیتی برای پیوند به زمان حال، ترویج هنر مشارکتی و کار گروهی، کشف و تشویق استعدادهای هنری منطقه و ایجاد فرصت‌های تجربه و تعامل و تعامل هنرمندان با مردم و تشویق هنر و راهبردهای تعاملی از مهمترین اهداف برگزاری دهمین سالانه هنر معاصر پرسبوک است.

 

صحنه هنر ایران عرصه‌ای است متکثر با رهیافت‌ها و گرایش‌های متنوع. سالانه پرسبوک طی دورۀ ده ساله فعالیت خود این تنوع و تکثر را در نظر داشته و کوشیده است به ابعاد مختلف صحنۀ هنر معاصر ایران بپردازد. دهمین دورۀ پرسبوک با انتخاب شهر کاشان -مهد هنرهای دستی ایران- به عنوان مرکز برگزاری رویداد، رویکردی مبتنی بر میراث هنری ایرانی اتخاذ کرده و ضرورت حمایت از سنن هنری ملی ایران را طرح می‌کند، و با تمرکز بر امکانات شهر کهن کاشان، هنرمندان را به بازاندیشی در سنن هنری و فرهنگ غنی ایرانی و بازآفرینی آن در هنر معاصر فرامی‌خواند.

 

هنرهای دستی ایران از دیرباز با زندگی روزمره در هم تنیده و با سرشت و فرهنگ ایرانی عجین بوده‌اند. این هنرهای ظریفه قرن‌ها در دل این مرز و بوم رشد کرده و تداوم داشته‌اند، و بنابراین امکانات و ظرفیت‌های عظیمی برای توسعه و پیشرفت دارند. پرسبوک دهم به ضرورت بازتعریف و بازآفرینی هنرهای دستی در بستر معاصر می‌پردازد. هنرمندانی که در این دوره حضور یافته‌اند، هر یک به نوعی هنرهای سنتی و دیرینه ایرانی را با هنر معاصر پیوند زده‌اند، یا دربارۀ این ارتباط، کندوکاو کرده‌اند. احیای هنرهای دستی به‌معنای تکرار گذشته یا تداوم شیوه‌های سپری‌شده نیست بلکه به معنی پویایی و جستجوگری هنرمندانه برای نوآوری در فرم و محتوای هنردستی است که با تکیه بر دانش و مهارت و بر اساس پژوهش و شناخت کافی از کیفیت هنرهای گذشته و نیازهای زمان حال محقق می‌شود.

 

«دستکار» تمهیدی است که این همه را در بستر معاصر رویداد پرسبوک به هم می‌پیوندد. هم به معنای دست‌آفریده است و هم به معنای استاد صانع- هنرمند و هم به معنای خود صنعت و هنر دستی. «دستکار» بر آن است تا جنبه‌هایی از هنر معاصر ایران را که با مهارت و صناعت دستی همراه‌اند و بر سنن هنری دیرینه ایران استوارند، در مرکز توجه قرار دهد. دستکار به معنای یار و همراه نیز هست، و این اشاره‌ای است به تعهد پرسبوک به همکاری و تعامل، و تمرکز بر هنرهای مشارکتی. تحت لوای این عنوان و این رهیافت، پرسبوک دهم هنرمندان و هنرشناسانی را گرد هم می‌آورد که به اهمیت میراث هنری ایران و نیز مشارکت و تعامل هنرمندانه باور دارند.

کد خبر 983120

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha