عطاء الله سرمدی، رئیس انجمن خوشنویسان استان همدان با بیان اینکه از طریق تابلوهای خطی مزین به کلام الهی میتوان بیشترین تاثیرگذاری را در انتقال مفاهیم قرآنی داشت، به خبرنگار شبستان گفت: مهمترین مشخصه قرآننویسی ایرانی شیوه نگارش خوشنویسان آن است.
وی افزود: بنابر وصیتی که حضرت رسول(ص) خطاب به حضرت علی ابن ابیطالب(ع) مبنی بر گردآوری قرآن شریف و بنابر قولی که حضرت امیر قسم یاد می کند که «عبا به دوش نیفکند مگر برای نماز تا این که قرآن را جمع آوری نماید»، قرآن توسط حضرت علی(ع) جمع آوری و اولین مصحف در اختیارمردم قرار گرفت.
رئیس انجمن خوشنویسان استان همدان افزود: هنگامی که امیرالمومنین(ع)، کوفه را مقر خدمت خود قرار داد و به این ترتیب کوفه مرکز مهمی برای بسط و گسترش خط کوفی شد.
سرمدی اظهار داشت: هر تمدن و فرهنگ تازه شکل یافته تا سالیانی نمیتواند از فرهنگ ماقبل خود بیتاثیر باشد و تا سالیانی خط کوفی تحت تاثیر خطوط رایج آن زمان قرار داشته اما بخاطر فتوحات اسلامی و ذوق آزمایی و هنر نمایی اقوام مختلف جلوه بهتری به خود گرفت و در نیمه اول قرن اول هجری کتابت قرآن کریم با خط کوفی آغاز شد.
وی با اشاره به اینکه تزیین صفحات داخلی قرآن با نقوش ایرانی و هم چنین طرح جلد منحصر به فرد از دیگر ویژگیهای قرآن نویسی ایرانی است، تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و به اقتضای حقیقت جویی آن، توجه زیادی به هنر خوشنویسی قرآنی شده و جوانان و هنرمندان زیادی به این سمت گرایش پیدا کردند و در این زمینه ذوق آزمایی و هنرنمایی داشتند.
رئیس انجمن خوشنویسان استان همدان با بیان اینکه هنر عامل موثری در دور نگه داشتن جوانان از ناهنجاریها و آسیبهای اجتماعی است، گفت: هنر در هر نوعی به نفع جوانان بوده و موجبات پیشرفت و تعالی آنها را نیز فراهم خواهد کرد.
سرمدی، از برگزاری جشنواره استانی خوشنویسی (20 اسفند) سال جاری در شهرستان اسدآباد خبر داد و افزود: فرصت مناسبی برای معرفی توانمندی های هنرمندان این رشته در استان همدان است.
پایان پیام/
نظر شما