«مهدی کرباسچی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند، در خصوص مهمترین اقدامات اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خوسف در ۶ ماهه نخست امسال، اظهار کرد: انجام مطالعات آبخیزداری در حوزه هردنگ، برگزاری مناقصات جهت انجام مطالعات در پنج حوزه بید و شادان فاز یک، بید و شادان فاز ۲، رود کاج، ماژان، براکوه و اجرای پروژه گابیون بندی در حوزه آبخیز هردنگ با اعتبار دومیلیارد ریال از اعتبارات استانی و اجرای پروژه های آبخیزداری در حوزه سیوجان تجک از مهمترین اقدامات حوزه آبخیزداری است که دنبال می شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خوسف با اشاره به اینکه شهرستان خوسف سومین شهرستان بیابانی استان خراسان جنوبی است، گفت: این شهرستان دارای سه کانون بحران فرسایش بادی شامل خور، سرچاه عماری و گارجگان است که پروژه های بزرگی در این بخش انجام شده است.
کرباسچی با بیان اینکه هلالی آبگیر همراه با بذرپاشی در سطح 500 هکتار از عرصه های بیابانی کانون بحران فرسایش بادی گارجگان با اعتبار دومیلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در سال جاری انجام شده است، گفت: همچنین هلالی آبگیر همراه با بذر پاشی در سطح 300 هکتار با اعتبار یک میلیارد و 700 میلیون ریال و آبیاری سنواتی در سطح 230 هکتار در روستای خور با عتبار یک میلیارد و 200 میلیون ریال انجام شد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خوسف با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه مرتع، گفت: پروژه مدیریت رواناب در سطح 150 هکتار درمراتع تجگ با اعتبار سه میلیارد و 350 میلیون ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی انجام شد.
کرباسچی از برگزاری مناقصه برای اجرای پروژه نهالکاری در جنگل سیوجان خبر داد و گفت: سند تک برگ برای 37 پلاک شهرستان با مساحت 99 هکتار اخذ شده است.
وی گفت: واگذاری اراضی برای طرح های اشتغالزای بخش کشاورزی به مساحت بیش از 41 هکتار، واگذاری اراضی برای طرح های اشتغالزایی غیر کشاورزی به مساحت بیش از ۱۱ هکتار و واگذاری اراضی به بنیاد مسکن جهت طرح های توسعه روستاها و طرح های هادی به مساحت بیش از چهار هکتار انجام شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خوسف تصریح کرد:با توجه به تازه تاسیس بودن شهرستان خوسف این اداره با کمبود شدید نیرو مواجه است، به طوری که هر کارمند در بیش از سه پست مشغول خدمت است.
کرباسچی با بیان اینکه شهرستان خوسف سومین شهرستان وسیع استان است که عرصه های منابع طبیعی آن نیز وسیع است، گفت: اما این اداره تنها از یک نفر نیروی حفاظتی برخوردار است که کار حفاظت را با مشکل رو به رو کرده است و در صورت تخصیص اعتبار جهت جذب نیروی حفاظتی، حفاظت از عرصه های منابع طبیعی بهتر انجام خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: حوزه های آبخیز مطالعه شده این شهرستان بسیار کم است به طوری که تا ابتدای سال 99 فقط دو حوزه مطالعه شده در این شهرستان وجود داشت که در سال 99 با تخصیص اعتبارات، ۶ حوزه دیگر نیز در حال انجام مطالعه است که البته به نسبت وسعت شهرستان بسیار کم است و باید با تخصیص اعتبارات لازم کار مطالعات حوزه های آبخیز انجام گرفته تا جمعیت بیشتری از برکات طرح های آبخیزداری بهره مند شوند.
نظر شما