مذاکره و راه حل سیاسی بهترین مسیر برای حل درگیری‌های قره‌باغ است

رییس شورای ‌اجرایی اتحادیه بین المجالس جهانی(‌IPU‌) مجلس گفت وگو و راه حل سیاسی را بهترین مسیر برای حل درگیری‌های قره‌باغ دانست و گفت: تهاجم و مداخله کشورهای ثالث راه حل خوبی برای حل و فصل مسأله نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خانه ملت، احمد نادری با هوانس هوانسیان رییس گروه پارلمانی اتحادیه بین المجالس ارمنستان و نایب رییس مجلس این کشور گفت وگو و تبادل نظر کرد.

نادری با اشاره به اشتراکات تاریخی، فرهنگی و همسایگی میان دو کشور گفت: تقویت و تحکیم مراودات در بخش های مختلف به ویژه ارتباطات پارلمانی فیمابین کمک فراوانی به گسترش روابط کرده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با ابراز گرانی از درگیری میان دو همسایه جمهوری اسلامی ایران؛ جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان، تصریح کرد: مواضع جمهوری اسلامی ایران در این زمینه مشخص و روشن است؛ سیاست ما احترام به حق تمامیت ارضی کشورها و گفت وگو برای حل و فصل اختلافات بر اساس اصل همزیستی است.

وی افزود: جمهوری اسلامی نگران تشدید درگیری‌ها و تلفات و کشته شدن افراد به ویژه افراد غیر نظامی در دو کشور همسایه است.

نادری در ادامه بر ضرورت خویشتنداری دو طرف و برقراری گفت وگو تأکید و اظهار کرد: مردم ما نگران افزایش تنش و درگیری هستند، از این رو از طرف مردم و مجلس شورای اسلامی پیشنهاد می‌کنیم دو طرف جهت جلوگیری از افزایش شمار جانباختگان و تبعات ناشی از آن در منطقه، نهایت تلاش خود را برای توقف درگیری به کار گیرند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه با اعلام حمایت از تقویت مناسبات پارلمانی فیمابین اعلام کرد که می‌توان مسأله قره باغ را از طریق ظرفیت‌های دیپلماسی پارلمانی از جمله IPU و یا سایر سازمان‌های مرتبط حل و فصل کرد و افزود: در این شرایط حساس، بهترین گزینه راه حل سیاسی و دیپلماتیک برای حل و فصل این اختلاف بوده و تهاجم و مداخله کشورهای ثالث راه حل خوبی نیست.

رییس شورای ‌اجرایی اتحادیه بین المجالس جهانی(‌IPU‌) در پایان خاطرنشان کرد: هر چه سریعتر، دو کشور با بهره برداری از تمامی ظرفیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی به درگیری پایان داده و به برقراری صلح و امنیت پایدار در منطقه کمک کنند.

 ایران در زمینه صلح و امنیت، نقش محوری در منطقه ایفا می‌کند

 هوانس هوانسیان رئیس گروه پارلمانی اتحادیه بین المجالس مجلس ارمنستان نیز با قدردانی از تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران در این زمینه، بر اهمیت نقش جمهوری اسلامی ایران به عنوان همسایه قابل احترام برای ارمنستان تاکید کرد.

نایب رییس مجلس ارمنستان همچنین اظهار داشت: ایران در زمینه صلح و امنیت، نقش محوری در منطقه ایفا می‌کند و ما از پیشنهاد آتش بس در منطقه درگیری و بهره برداری از ظرفیت‌های ایران استقبال می‌کنیم.

کد خبر 981662

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha