به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز دوشنبه ۲۶ آبان شبستان به شرح زیر است:
تأمین و توزیع ۱۴۰ هزار تن روغن از محل ذخایر استراتژیک کشور
«سعید صارمی» با بیان اینکه ستاد تنظیم بازار به صورت ویژه موضوع روغن نباتی را در دستور کار قرار داده است، تاکید کرد: بر اساس تصمیم ستاد تنظیم بازار مقرر شد تا ۷۰ هزار تن روغن از محل ذخایر استراتژیک در بخش خانوار به صورت مایع توزیع شود که از اول آبانماه شروع شده است.
وی تصریح کرد: توزیع در وهله اول از بخش فروشگاههای زنجیره ای شروع شد که تاکنون نیز به خوبی و به وفور تداوم دارد و در سایر صنوف نیز به تدریج این سهمیه توزیع می شود.
صارمی در خصوص موضوع روغن جامد بخش صنف و صنعت، نیز خاطرنشان کرد: بر اساس مصوبات ستاد تنظیم بازار برای این بخش نیز از محل ذخایر استراتژیک کشور ۷۰ هزار تن تامین و توزیع شده است.
معاون دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: در حوزه تولید، نظارت ها بر واحدهای روغن انجام می شود و واحدهای تولیدی ورود و خروج روغن خود را در سامانه جامع تجارت باید ثبت کنند.
صارمی در خصوص جلوگیری از تخلفات احتمالی، گفت: ما منکر وجود تخلف نیستیم و سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استان و اتاق اصناف به عنوان متولیان نظارت بخشنامههای لازم را ابلاغ کردهاند و بازرسیهای لازم صورت میگیرد.
وی تاکید کرد: تشدید بازرسی ها در بازار توسط سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استان و اتاق اصناف به کمک بسیج اصناف و به صورت هوشمند در دستور کار قرار دارد.
صارمی گفت: با تمهیدات انجام شده و توزیع ۱۴۰ هزار تن روغن از محل ذخایر استراتژیک کشور بازار روغن تنظیم خواهد شد.
اجرای ۸۱ پروژه مشترك داخليسازي قطعات با صرفهجويي ساليانه ۹۴ ميليون يورو با همكاري نيروهاي مسلح
داریوش گل محمدی، معاون مطالعات و برنامهريزي استراتژيك گروه خودروسازي سايپا گفت: اين مجموعه 81 پروژه بوميسازي قطعات خودرو را با سه نهاد نظامي يعني وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، نيروي هوافضاي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران در دست اجرا دارد.
گلمحمدي درخصوص اين پروژهها گفت: 28 پروژه مشترك بوميسازي با شركتهاي زيرمجموعه وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح تعريف شده و 7 قطعه پيچيده و داراي فناوري پيشرفته تاكنون به توليد انبوه رسيده است.
وي ادامه داد: نيروي هوافضاي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي نيز تاكنون براي توليد 26 قطعه پيشرفته از محصولات گروه سايپا اعلام آمادگي كرده كه بسياري از اين قطعات در حال نمونهسازي اوليه و انجام مراحل پيش از توليد انبوه است.
به گفته معاون مطالعات و برنامهريزي استراتژيك گروه سايپا تعداد 27 پروژه مشترك داخليسازي نيز ميان گروه سايپا و نيروي هوايي ارتش تعريف شده كه طراحي اوليه اين قطعات نيز در حال اجراست.
گلمحمدي گفت: توليد قطعات پيشرفته خودرويي نظير ECU، مدولاتور، انژكتور، ايربگ، مالتيمديا، موتورهاي DC، انواع سنسورهاي الكتريكي، جلوآمپر ديجيتال و فرمان برقي با هر سه نهاد و مجموعه نيروهاي مسلح در حال اجراست و قصد داريم با تكيه بر توان داخلي، ارزبري محصولات و وابستگي خود را در اين بخشها به حداقل برسانيم.
وي با اشاره به استفاده از سامانه موقعيتياب، سيستم رادار و سنسورهاي الكتريكي در خودروهاي برقي، خودروهاي متصل و خودران و فراگيري اين سيستمها، گفت: با توجه به اينكه نيروهاي مسلح در طراحي و توليد اين سامانهها توانمند بوده و اقدامات ارزشمندي را انجام دادهاند، تفاهم همكاري ميان گروه خودروسازي سايپا و مجموعههاي نيروهاي مسلح براي ساخت و به كارگيري اين سيستمها صورت پذيرفته است.
انتشار عمومی نرخهای معاملاتی بازار متشکل ارزی از امروز
مهدی گوهررستمی مدیر ارتباطات بازار متشکل ارز ایران با بیان اینکه از امروز نرخهای ارز در بازار متشکل ارزی منتشر خواهد شد، اظهار کرد: پیش از این بازار متشکل ارز ایران هیچگاه نرخهای خود را به شکل عمومی انتشار نداده است و نرخ ارزهای معاملاتی (شامل دلار، یورو و درهم) تنها از طریق سامانه معاملاتی این بازار در اختیار کارگزاریهای بازار متشکل ارز ایران قرار میگرفت.
وی افزود: از این پس متقاضیان ارز میتوانند از طریق سایت www.ice.ir یا با جستوجوی نام کاربری iceiran در تلگرام و icemarket.ir در اینستاگرام به جمع مخاطبان بازار متشکل ارز ایران پیوسته و از نرخها و اخبار این بازار آگاه شوند.
مدیر ارتباطات بازار متشکل ارز ایران تصریح کرد: از این پس مردم و رسانهها میتوانند نرخهای بازار متشکل ارز ایران را به عنوان تنها مرجع رسمی تعیین نرخ عمده ارز از طریق سایت و کانالهای رسمی این نهاد دریافت کنند.
بازار متشکل ارز ایران در سال ۱۳۹۷ با هدف ایجاد و توسعه بازار شفاف، منصفانه، رقابتی و کارای ارزهای خارجی و انسجام بخشی به آن تاسیس و در سال ۱۳۹۸ فعالیت خود را آغاز کرده است. در حال حاضر تعداد کارگزاران این نهاد به بیش از ۳۰۰ عضو رسیده است و تعداد قابل توجهی از صرافان در مراحل عضویت این بازار قرار دارند که این موضوع میتواند نقش این نهاد ارزی در کنترل و ثبات بخشی به بازار ارز را افزایش دهد.
بازار گردانی شرط پذیرش شرکتها در بورس
حسن قالیباف اصل رئیس سازمان بورس با تاکید بر اینکه در دنیا نهادهای ناظر بازار سرمایه وظایف مشخصی از جمله ایجاد بازاری کارا و شفاف، حمایت از حقوق سرمایه گذاران، مقررات گذاری و نظایر آن را بر عهده دارند، اظهار کرد: در کشورمان نیز طبق قانون بازار اوراق بهادار اکثر این وظایف بر عهده سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان نهاد ناظر بازار سرمایه قرار گرفت.
وی با بیان اینکه برای حمایت از حقوق سرمایه گذاران و وجود یک بازار کارا، نقدشوندگی یکی از اصل های بسیار مهم تلقی می شود، گفت: بازارگردانی یکی از مسیرهای نقدشوندگی، مدیریت هیجان و نوسانات بازار است. بازارگردانها سمت عرضه و تقاضای بازار را تقویت میکنند و اوراق بهادار را در بین فروشندگان و خریداران جابجا میکنند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: از جمله مزیت های بازارگردانی می توان به افزایش نقدشوندگی، کنترل نوسانات قیمت اوراق بهادار و کاهش هزینههای معاملاتی اشاره کرد. البته بازارگردان ها با انجام تعهدات، عایدی نیز کسب میکنند.
وی با بیان اینکه وظیفه بازارگردانی را در دنیا به نوعی Liquidity Provider (LP) وmarket maker ها برعهده دارند گفت: در کشورمان این مهم بر عهده بازارگردانها و صندوقهای اختصاصی بازارگردانی قرار داده شده است.
قالیباف با بیان اینکه در بخشهای مختلف قانون بازار اوراق بهادار به بازارگردانها اشاره شده است، توضیح داد: در دو دستورالعمل "پذیرش اوراق بهادار در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران" و "پذیرش، عرضه و نقل و انتقال اوراق بهادار در فرابورس ایران"، ناشران به داشتن حداقل یک بازارگردان مکلف شدند. این دو دستورالعمل مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار است.
سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۱ میلیون و ۹۷۱ هزار تومان/دلار ۲۶ هزار تومان
امروز (دوشنبه ۲۶ آبان) هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۱۶۱ هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی ۱۸۹۵دلار، هر گرم طلای ۲۴ عیار یک میلیون و ۵۴۸ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم ۱۱ میلیون و ۶۹۸ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۱ میلیون و ۹۷۱ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی ۴ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان، سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.
امروز (دوشنبه ۲۶ آبان) در بازار ارز دلار ۲۶ هزار تومان، یورو ۳۰ هزار و ۷۹۴ تومان، پوند ۳۴ هزار و ۵۹۰ تومان، درهم امارات ۷۱۴۹ تومان، یوان چین ۳۹۶۰ تومان، لیر ترکیه ۳۴۰۰ تومان است.
این در حالی است که روز گذشته (یکشنبه ۲۵ آبان) هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۲۰۴ هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی ۱۸۸۹ دلار و هر گرم طلای ۲۴ عیار یک میلیون و ۶۰۶ هزار تومان بود. همچنین سکه بهار آزادی طرح قدیم ۱۲ میلیون و ۳۹۸ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۲ میلیون و ۶۲۸ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان بود.
نظر شما