به گزارش خبرگزاری شبستان، صابر وفایی، معاون میراث فرهنگی سنندج گفت: مجموعه مسجد و مقبره امامزاده سلطان عبدالله مشهور به طاقه گوره یکی از مساجد تاریخی شهرستان سنندج و محله جور آباد، در خیابان شهداء قرار گرفته و تحت شماره 9613 در 27 مرداد سال 82 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
وی افزود: مسجد و مقبره امام زاده سلطان عبدالله شامل دو بخش است که در اطراف صحن یا حیاط بنا قرار گرفته و فضای مسجد و فضای مدفن امام زاده و دیگر فضاهای جانبی است.
ساختمان این مقبره به صورت بنایی ساده که به وسیله دو گنبد عرق چین ساخته شده و فضای شبستان مسجد به صورت چهار ستونی و با سبک معماری مساجد کردستان ایجاد شده است و در طرفین بنای مسجد دو ردیف پله مارپیچ موجود است که به حجره های کوچکی منتهی می گردد و بخش خادم نشین مسجد نیز از دیگر فضاهای معماری است که در جوار بنای مقبره ساخته شده است.
وفایی تصریح کرد: از جمله تزئینات موجود در بنا می توان به تزئینات نمای خارجی آن شامل طاق نماهای آجری با قوس های نیم دایره ای و آجر چینی خفته و راسته اشاره نمود و در کل می توان عنوان نمود این بنا در دوره قاجاریه ساخته شده است.
وفایی درباره مرمت این بنای تاریخی گفت: در سال های گذشته از سوی اداره کل میراث فرهنگی کردستان علاوه بر تلاش در راستای ثبت این اثر ارزشمند به لحاظ ارزش معنوی، فرهنگی و تاریخی در میان مجموعه بافت های قدیمی شهر سنندج کار مرمتی و تعمیراتی آن انجام گرفت.
بنابرگزارش سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، وی افزود: از جمله در ابتدای سال 90 و از محل اعتبارات استانی سال 89 موارد تعمیراتی درحوزه فضاهای مربوط به خادم نشین بنا و اصلاح سیستم فاضلاب و قسمت موزاییک فرش حیاط مرکزی آن انجام شد. علاوه بر استحکام بخشی سقف بنا نسبت به تعویض تیر پوش چوبی سقف برخی فضاها و بازسازی آن اقداماتی انجام گرفته و با انجام موضوع ایزوگام پشت بام قسمت های داخلی فضاها از لحاظ اجرای اندود گچ و گچ کاری دیوارها سیستم برق رسانی و نقاشی مجدد دیوارها نیز انجام شد.
شایان ذکر است در بحث مساجد کردستان از آغاز تاکنون تعداد 84 مسجد تاریخی و 18 تکیه که در شمار بناهای بناهای تاریخی است در سطح استان کردستان وجود دارد.
پایان پیام/
نظر شما