«محمد عفتی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان با بیان اینکه هم اینک ۵۰ درصد باغ های انگور شیروان آمادگی اجرای طرح فراز را در صورت تامین اعتبار آن از منابع ملی دارد، اظهار داشت: در این راستا هماهنگی های لازم انجام شده که برای اجرای طرح در هر هکتار از باغ های انگور نیاز به یک میلیارد ریال اعتبار دارد که به صورت تسهیلات کم بهره به باغداران داده می شود.
معاون امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بیان کرد: با تخصیص اعتبارات، درصدی از سهم کارمزد تسهیلات به عنوان کمک های فنی و اعتباری به باغداران تعلق خواهد گرفت که امسال بستگی به وضعیت هر شهرستان بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ هکتار در نظر گرفته شده است.
عفتی عنوان کرد: صندوق کارآفرینی امید هم با بستن تفاهم نامه ای متعهد شده از منابع خود در قالب تسهیلات اشتغال روستایی، برای اجرای این طرح اعتبار بگذارد.
وی خاطرنشان کرد: اجرای طرح فراز در باغ های انگور باعث پیشرفت کمیت و کیفیت محصول می شود چرا که اکنون فرایند نگهداری، هرس و بارآوری تاکستان ها عمدتا به شیوه سنتی است که در مدیریت باغداری اشکالاتی به وجود آورده و باعث می شود عملکرد مطلوبی از لحاظ تولید در واحد سطح و از لحاظ کیفیت محصول نداشته باشد.
وی تصریح کرد: اجرای طرح فراز که از اهداف اصلی آن رسیدن به جهش تولید سال جاری است، می تواند در افزایش عملکرد تولید، افزایش کیفیت انگور و فرآورده های آن از جمله شیره و کشمش نیز دستاوردهای مشهودی داشته باشد.
معاون امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بیان کرد:: تاکداران شیروانی در اجرای طرح فراز، پیشتاز استان هستند و تاکنون این طرح در سطح ۶ هکتار از تاکستانهای این منطقه اجرا شده است.
عفتی اظهار داشت: این میزان در بازه اجرای الگویی طرح در ۲ سال گذشته انجام شده و با آغاز عملیات اجرایی طرح از بهار امسال تاکنون برای ۲۳ هکتار دیگر از تاکستان های این شهرستان برای اجرای طرح مزبور پرونده تشکیل و آماده بستن قرارداد شده است.
به گفته وی شهرستان شیروان حدود سه هزار هکتار تاکستان بارور دارد.
این شهرستان ۱۵۷ هزار نفری ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی و ۱۲ هزار بهره بردار کشاورزی دارد.
نظر شما