خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف، در این جلسه حجت الاسلام شاهچراغی، امام جمعه شهرستان ری، دکتر حسین توکلی فرماندار ویژه شهرستان ری، معاونان آستان مقدس و نمایندگان تعدادی از سازمان ها و نهادهای فرهنگی کشور حضور داشتند.
در این جلسه تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) از فعالیت های صورت گرفته تشکر و قدردانی نمود و با اشاره به نزدیکی ایام اربعین حسینی و موضوع پیاده روی اربعین به سمت حرم مطهر حضرت عبدالعظیم(ع) در سال جاری تصریح کرد: با توجه به اعلام ستاد ملی کرونا اگر چه راهپیمائی مراسم اربعین در ایران برگزار نخواهد شد، اما مسئولین آستان مقدس و دستگاه های ذی ربط شهرستان می بایست آمادگی لازم برای حضور زائرینی که به صورت خودجوش در روز اربعین به سمت این بارگاه ملکوتی می آیند را داشته باشند.
در ادامه جلسه نماینده هیئت نظارت، گزارشی از اقدامات انجام شده در ارتباط با مصوبات گذشته شورا را تشریح کرد و گفت: طبق بررسی های انجام شده از تعداد 298 مصوبه که در سالهای 95 تا 98 بـه مجریـان جهت اجرا ابلاغ گردیده، تعداد 251 مصوبه انجام و تعداد 47 مصـوبه در دسـت اقدام اسـت کـه توسـط هیئت نظارت مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: بنابر مصوبات جلسه گذشته شورا در ارتباط با نامگذاری صحن ها و رواق های آستان مقدس اقداماتی در این خصوص انجام گرفت که در همین راستا صحن مجاور حرم مطهر( صحن باغ توتی سابق) با نصب بنر جدید به صحن سیدالشهداء تغییر و به اطلاع عموم رسید و همچنین بنر اسامی جدید دیگر صحن های حرم مطهر نیز به مرور در مکان های مورد نظر نصب خواهد شد.
وی اضافه کرد: مصوبه عضویت حجت الاسلام پناهی مدیر حوزه علمیه حضرت عبدالظیم(ع) در هیئت مدیره مجتمع حکمت و همچنین مصوبه معرفی دو نفر از اساتید دانشگاه به عنوان مشاور فرهنگی مدیر مجتمع حکمت از دیگر تصمیمات جلسات گذشته بوده که با پیگیری های صورت گرفته توسط هیئت نظارت، اجرا گردیده است.
در ادامه این جلسه حجت الاسلام پناهی، مدیر حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم(ع) توضیحاتی در ارتباط با شاخص هـای تهیـه شـده حـوزه علمیـه برادران که در بازرسی برنامه ای انجام شده بود ارائه و افزود: همانطور که در جلسات گذشته این موضوع مطرح شد، چهارده شاخص در محورهای چهارگانه تهیه و برای تصـویب نهـایی بـه شـورا ارائـه گردیـد.
سپس معاون فرهنگی و روابط عمومی آستان مقدس، به ارائه گزارش در ارتباط با اقدامات انجام شده در خصوص آئین جشن تکلیف دانش آموزی پرداخت و افزود: در طول سال 13 هزار دانش آموز دختر و پسر در بیش از یکصد جلسه در آستان مقدس برای برگزاری مراسم جشن تکلیف حضور پیدا می کنند که با توجه به اهمیت این موضوع، برنامه ریزی برای حضور بیشتر دانش آموزان در دستور کار قرار گرفته است.
وی ابراز داشت: با توجه به دستور تولیت آستان مقدس، آیین نامه جشن تکلیف در پنج ماده تهیه و بعد از بررسی در جلسات متعدد کارگروه برای تصویب به این شورا ارجاع شد.
معاون فرهنگی و روابط عمومی آستان مقدس در خصوص شیوه نامه جذب اساتید دانشگاه ها به عنوان خادم افتخاری این بارگاه ملکوتی نیز بیان داشت: تاکنون بیش از 60 نفر از اساتید مبرَّز دانشگاه ها که در بین آن ها چهره های نخبه علمی و بین المللی وجود دارد طی مراسمی در حضور تولیت آستان مقدس به خدمت تشرفی این بارگاه ملکوتی مشرف شدند که ان شاء الله حضور این عزیزان آثار و برکات خوبی در بر خواهد داشت.
در ادامـه دکتر توکلی، فرماندار ویژه شهرستان ری، توضیحاتی در رابطه با ارائه خدمات فرهنگی به دانش آموزان ارائه و افـزود: در خصـوص تـأمین منـابع، بـه غیـر از مرکـز شهرستان، شهرداری و دهیاری ها نیز امکانات خوبی در رابطه با ارائه بسـته هـای فرهنگـی در اختیـار دارنـد که در تخصیص اعتبار آن برای دانش آموزان مشکلی وجود ندارد.
در این جلسه مصوباتی از جمله، ارائه گزارش اقدامات و تصمیمات فرهنگی مجتمع حکمت و ارائه به دبیرخانه شورای عالی فرهنگی آستان، تغییر نام صحن اصلی به نام امام حسن مجتبی(ع) و صحن باغ توتی به نام امام حسین(ع) «سیدالشهداء»، بازرسی های سالانه از حوزه علمیه طبق شاخص های چهارده گانه تبیین شده، همکاری و برگزاری جلسات مشترک با فرمانداری شهرستان ری در راستای هرچه باشکوه تر برگزار شدن مراسم جشن تکلیف دانش آموزی در آستان مقدس، از تصمیمات یکصد و سیزدهمین جلسه شورای عالی فرهنگی آستان مقدس بود.
نظر شما