روح معنوی شهرها با فعالیت های خلاقانه در دوران کرونا

روح معنویت شهرها و محیط های عمومی با فعالیت های خلاقانه و ابتکاری در دوران شیوع بیماری کرونا با هم افزایی بین نهادهای فرهنگی، مساجد، مراکز دینی و اصناف برای توسعه پایدار جامعه باید حفظ شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، با شیوع بیماری کرونا در کشور و ایجاد محدودیت ها برای کنترل این بیماری و قطع زنجیره انتقال آن، بسیاری از برنامه های فرهنگی و مذهبی مثل برگزاری جشن ها، عزاداری ها، توزیع نذری، برپایی موکب و اقامه نماز جماعت تعطیل شد و فعالیت های غیرحضوری و رسانه ای جایگزین این برنامه ها شد.

 

دغدغه های مردمی برای پیشگیری از ابتلای به این بیماری و وجود مشکلات زندگی باعث شده تا مردم درگیر نیازها و مسائل فردی باشند و البته در حوزه اجتماعی و کمک به نیازمندان نیز در حد توان خود گام بردارند اما برای ایجاد حس و حال معنوی در سطح شهر به اقداماتی بیشتر از فعالیت مدیریت شهری نیاز است.

 

تعطیلی مراکز فرهنگی مثل مساجد، کانون های فرهنگی و هنری و هیات های مذهبی نباید بر تقویت معنویت شهر سایه بیندازد بلکه با وجود تعطیلی مکان های فرهنگی، برنامه ها علاوه بر فضای مجازی در محیط عمومی نیز به صورت ابتکاری و خلاقانه ارائه شود.

 

پخش اذان از بلندگوی مساجد، امامزادگان، بلندگوهای میدان های شهر و بازار، نصب بنر و پرچم های مناسبتی در کوچه و خیابان ها، آذین بندی، نمایش تولیدات چند رسانه ای از تلویزیون های شهری و مغازه ها، برپایی نمایشگاه های عکس و پوستر در طول معابر و اقدامات فرهنگی و تبلیغی از جمله اقدامات ارزان قیمت است که روح معنویت را در مناطق مختلف گسترش می دهد.

 

تعطیلی مساجد و عدم برگزاری نماز جماعت در مساجد دلیلی بر عدم پخش اذان از مناره های مساجد با استفاده از سیستم های هوشمند نیست و در سطح بازارها و گوچه و خیابان ها کمتر صدای اذان و مناجات در وقت های صبح، ظهر و شب به گوش می رسد.

 

اگرچه در برخی از مناطق شهر بانک موذن پخش می شود اما در برخی مناطق نیز خبری از این اقدام ساده برای ایجاد روح معنوی در محیط زندگی مردم نیست.

 

*افزایش دستگاه های پخش اذان در کلانشهر اصفهان

در سال 96 مسئولان مدیریت شهری اصفهان از نصب 500 دستگاه پخش اذان در این شهر خبردادند و افزایش این تجیهزات به هزار و 500 دستگاه دیگر را وعده دادند اما تا چه حدی این قول آن در آن دوره محقق شد و یا اینکه این دستگاه ها در حال حاضر خدماتی ارائه می دهند یا خیر موضوعی است که باید آن را مسئولان وقت مدیریت شهری جوابگو باشند و مدیریت شهری در دوره جدید نیز از این وضعیت گزارشی ارائه دهد.

 

*پخش اذان از ماذنه های مساجد در دوران کرونا

 

دبیر شورای هماهنگی جبهه سلامت استان اصفهان گفت: بر اساس هماهنگی های صورت گرفته با امور مساجد استان در دوران کرونا با وجود تعطیلی مساجد و برنامه های این مراکز دینی اما اذان از ماذنه مساجد پخش شود.

 

«احمد مقیمی» ادامه داد: در وعده صبح تنها اذان پخش می شود و در وعده ظهر و شب برنامه های جانبی که رادیو اصفهان ارائه می کند نیز از بلندگوها پخش خواهد شد.

 

وی افزود: پخش قرآن، اذان، دعاهای صحیفه سجادی و حدیث کسا در زمان ظهر و شب برای ایجاد فضای معنوی از طریق بلندگوهای مساجد در سطخ شهر طنین انداز می شود.

 

*نقش نهادهای فرهنگی دولتی و مردمی برای ایجاد فضای معنوی

 

روزمرگی و بی توجهی به شرایط فعلی و سبک زندگی دوران کرونایی در بین برخی از نهادهای فرهنگی قابل مشاهده است و این بی تفاوتی موجب نارسایی هایی در آینده خواهد شد که مسئولان این حوزه باید پاسخگو باشند.

 

شرایط سخت زندگی و مشکلات اقتصادی به دلیل شیوع بیماری کرونا به ایجاد فضایی آرام، معنوی و امیدوارکننده برای مردم جهت سلامت روح و افزایش روحیه که در تامین ایمنی بدن نیز کارساز بوده، نیاز است.

 

هم افزایی و هم فکری برای فعالیت ها یک اصل اساسی و مهمی خواهد بود که در بین نهادهای فرهنگی باید به بیشتر توجه شود تا نیازهای جامعه را فعال تر کنند.

 

تشکیل ستاد اذان در اصفهان از اقدامات سال های گذشته متولیان فرهنگی و مذهبی بود که باید در این روزها نقش خود را پررنگ تر کنند و سایر ستادهای فرهنگی نیز در میدان عمل نقش خود را برای تقویت روح معنویت در محیط زندگی فراهم سازند.

 

کد خبر 978767

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha