رشد 15 درصدی تولید علم ایران در جهان

معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به صعود رتبه علم و پژوهش ایران در جهان گفت: بر اساس تحلیل، تحلیلگران خارجی و داخلی و برنامه ریزی های پیش رو، ایران زودتر از چشم انداز 1404 جزو ده کشور برتر علمی جهان می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد مهدی‌نژاد نوری، معاون پژوهشی وزارت علوم در نشست خبری جهاد علمی، جهاد اقتصادی پیرامون جایگاه علمی ایران تا پایان سال 2011 گفت: پایگاه‌های استنادی بزرگی در جهان همانند "تامسون رویترز و اسکوپوس" در جهان وجود دارند که عملکرد پژوهشی دانشمندان، مؤسسات آموزشی عالی و تحقیقاتی کشورها و نشریات علمی را مورد سنجش قرار می‌دهند که بر این اساس در پایگاه استنادی تامسون رویترز ایران در سال 2011 با 21 هزار و 39 مقاله و سهم 44/1 درصد توانست با دو پله صعود رتبه 20 را کسب کند.

 

وی افزود: ایران در سال 2010 با  سهم 27/1 درصد از رتبه 19به رتبه  17 در سال 2011 با 31 هزار و 246 مقاله رسیده است.

 

مهدی نژادنوری تصریح کرد: ایران با 15 درصد رشد دارای افزایش سطح علمی بوده است، در صورتی که کشورهایی مانند اتریش، دانمارک، رژیم اشغالگر قدس، یونان، فنلاند، پرتقال، نروژ و جمهوری چک رتبه‌های 23 تا 30 تولید جهان را به خود اختصاص داده‌اند. جالب است که بر اساس این آمار 30 کشور اول دنیا در سال 2011 با افت تولید علمی مواجه بوده‌اند ولی ایران و چین افزایش تولید علم را داشته‌اند.

 

معاون پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: ایران در سال 2009 با تولید 16 هزار و 10 مقاله و سهم 93 صدم درصد مقام 22 را داشته این در حالی است که ترکیه در همین سال با 25 هزار و 446 مقاله مقام هجدهم را کسب کرده است.

 

به گفته وی اکثر مقاله های ایرانی در این دو پایگاه نسبت به کشور ترکیه نمایش و پذیرفته نمی شود که دلایل آن مشخص است، اگر مقاله های ایران در این دو به طور عمده نمایش داده شود به طور حتم رتبه ما نسبت به ترکیه و کشورهای دیگر خیلی بهتر می شود.

 

مهدی‌نژاد نوری افزود: در سال 2010 ایران با تولید 18 هزار و 286 مقاله و سهم 5/1 دهم درصد باز هم رتبه 22 را داشته در صورتی که مقاله‌ها افزایش پیدا کرده‌اند و ترکیه همچنان با افت مقاله‌های پژوهشی در همان رتبه باقی مانده است.

 

معاون پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: طبق تحلیل هایی که از سوی این پایگاه ها در خصوص علم و پژوهش ایران شده است، ایران رشد قابل توجهی در این عرصه داشته است و به زودی به عنوان قدرت برتر در علم می شود. ما در آینده‌ای نزدیک با برنامه هایی که پیش رو داریم جزو 10 کشور برتر دنیا حتی زودتر از چشم‌انداز 1404 در عرصه علم و پژوهش می شویم.

 

مهدی نژاد نوری اظهار کرد: هدف ایران بیان علم نیست، بلکه باید از تولید علمی در جهت رفاه، پیشرفت و ارتقای کشور استفاده کنیم که در نتیجه تبدیل علم به ثروت، معرفت و اخلاق است. جامعه علمی به این موضوع یک بعدی نگریسته بلکه به عواملی همچون سرمایه انسانی، کار گروهی، توسعه فناوری و نوآوری اخلاق و ایمان و اثر بخشی به فعالیت ها توجه داشته است.

 

شایان ذکر است؛ نشست خبری معاون پژوهشی وزارت علوم و تحقیقات صبح دوشنبه (19 دی) در ساختمان این وزارت خانه برگزار شد.

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 97842

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha