انتشار تفسیر سوره انشراح در قالب یک کتاب

کتاب «تفسیر سوره مبارکه انشراح» جلوه‌گر گوشه ای از شخصیت با عظمت حضرت محمد مصطفی(ص)، به قلم حجت‌الاسلام شکرالله جهان مهین منتشر شد.


به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب «تفسیر سوره مبارکه انشراح» در ابتدای مبحث، با بحثی کلی در رابطه با تفسیر آغاز می شود. نویسنده در این بخش، ضمن بررسی تفسیر از حیث لغت و اصطلاح، ‌نیازمندی قرآن به تفسیر را بیان کرده سپس در رابطه با مفسران قرآن کریم مانند؛ «نبی مکرم اسلام(ص)، امامان معصوم(ع) و مفسرین غیر معصوم» سخن می گوید.
این محقق حوزوی در ادامه به بیان تفسیر صحیح و تفسیر به رأی پرداخته و اقسام تفسیر (ترتیبی و موضوعی) را به بحث می‌گذارد.  «روش‌های تفسیری» عنوان دیگر کتاب ‌را تشکیل می دهد که روش هایی مانند: «روش تفسیر نقلی یا روایی»، «روش تفسیر اجتهادی(عقلی)» و «روش تفسیر قرآن با قرآن» از آن جمله است. از دیگر ویژگی های این کتاب آن است که در هر آیه پیش از تفسیر آن، لغات آیه از حیث تجزیه و ترکیب شرح داده شده است. 

چه چیزهایی موجب شرح صدر می شود ؟
مؤلف کتاب در بخشی از اثر خود نمونه‌هایی از عوامل شرح صدر شامل: «بریدن از دنیای فریبنده، توجه به عالم آخرت، آمادگی برای مرگ، ذکر و یاد خدا را تشریح کرده و دوری از گناه، تهذیب نفس، پرهیز از مال حرام، ‌رسیدگی به حال مستمندان و یتیمان، انس با علما و صلحا، تداوم در مطالعه کتب معارفی را از دیگر عوامل موثر در شرح صدر برشمرده است.
وی همچنین عوامل ضیق صدر و قساوت قلب همچون؛ «خدا فراموشی یا ترک یاد خدا، تکرار گناه و افزونی آن، همنشینی با زشتکاران و معصیت‌کاران، فریفتگی به دنیا و به‌خصوص مال دنیا، تعصب و لجاجت در پذیرش حق، آرزو‌های دراز، پر حرفی و پرگویی در امور دنیا، هوا‌پرستی و پیروی از هوای نفس و...» را ذکر می‌کند.

پیامبر(ص) الگوی کامل شرح صدر
در قسمتی از کتاب با عنوان «پیام کلی سوره مبارکه انشراح» آمده است: سوره مبارکه انشراح، آموزنده و پیام‌آور این حقائق است که انسان باید با الگوگیری از پیامبر اکرم(ص)‌زمینه افزایش انشراح و سعه صدر خویش‌را فراهم سازد تا بتواند مسئولیتهای عبادی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و... که خدا بر عهده او گذارده و یا مسئولیتهایی که خود پذیرای آن شده، به نحو احسن عملی سازد. البته انجام مسئولیتها به‌نحو شایسته، دشواری‌هایی به همراه خواهد داشت که یقینا نباید از آن‌ها ترسید. زیرا این وعده و سنت الهی‌است که «فَإنَّ مَعَ العُسرِ یُسراً، إنَّ مَعَ العُسرِ یُسراً» پس یقینا با هر سختی آسانی است.
باید باور داشت که اگر با سختی‌ها و دشواری‌ها عالمانه و عاقلانه آن‌هم به همراه توکل خالصانه بر خداوند و استدعای عاجزانه از درگاه خداوند برخورد کنیم، بدون تردید وعده خداوند تحقق می‌یابد. چرا که فرمود: «سَیَجعَلُ الله بَعد عُسرٍ یُسراً» به زودی خداوند بعداز سختی‌ها، آسانی قرار می‌دهد(طلاق7).
 عناوین کتاب
«ویژگی‌ها و شناخت کلی از سوره مبارکه انشراح»، «نکاتی پیرامون أعوذُ بالله مِن الشّیطان الرجیم»، «ده نکته پیرامون بسم الله الرحمن الرحیم»، «همخوانی معانی صدر، فؤاد، قلب با نفس و روح» و «حدیث نبوی و شعر حسان بن ثابت» بخشی از عناوین این کتاب را تشکیل می دهند. 

عناوین دیگر این کتاب «کلام ابن ابی الحدید و ارتباط آن با آیه»، «قاعده ادبی»، «حدیثی از اصول کافی» و «ترجمه سوره مبارکه به زبان شعر» را شامل می شود.
شاین ذکر است کتاب «تفسیر سوره مبارکه انشراح» به قلم حجت‌الاسلام شکرالله جهان مهین، با شمارگان یک‌هزار نسخه در 144 صفحه و با قیمت سه‌هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم به‌چاپ رسیده است.
علاقه‌مندان جهت اطلاع از نحوه تهیه کتاب می توانند به نشانی: جهرم، صندوق پستی 355-74135 مکاتبه کرده یا با تلفن 4447002 با پیش شماره 0791 تماس بگیرند.

 پایان پیام/



 

کد خبر 97798

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha