در پارس جنوبی بیشتر از قطر تولید گاز داریم/ این افتخار متعلق به جمهوری اسلامی ایران است

وزیر نفت با بیان اینکه در پارس جنوبی بیشتر از همسایه تولید گاز داریم، گفت: این افتخار متعلق به جمهوری اسلامی ایران است و کسی نمی تواند آن را به نام خود ثبت کند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، بیژن نامدار زنگنه در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 9 مهر و در پاسخ به سوال نماینده مردم دشتستان در مورد علت عدم بهره برداری از فاز 14 پارس جنوبی گفت: زمانی در سال 76 تا 84 که بنده وزیر نفت بودم برای اولین بار توسعه پارس جنوبی وارد فاز اجرا شد و در آن دوره قرارداد 13 فاز منعقد شد. پنج فاز در آن دوره به بهره برداری رسید و پنج فاز نیز در دوره آقای احمدی انژاد به بهره برداری رسید. در ادامه در دولت آقای احمدی نژاد قرارداد 4 فاز 15، 16، 17 و 18 منعقد شد. در سال 89 برای اجرای فاز 10، 25 میلیارد دلار در زمان آقای میرکاظمی هزینه شد.

 

وزیر نفت اظهار داشت: در مجموع برای توسعه 27 فاز قرارداد منعقد شد که 10 فاز اجرایی و 17 فاز به دولت یازدهم رسید. 35 ماه برای یک فاز به تلاش نیاز داشت که حتی تمام تل اش ها انجام شد که قبل از پایان دولت دهم 10 طرح به مدار آورده شود.

 

وی ادامه داد: همه پیمانکاران در این طرح ها ایرانی بودند ولی در یک سطح نبودند. برخی تجربه کار در یک یا دو فاز و برخی تجربه کار در پنج فاز را با پیمانکاران خارجی داشتند.

 

زنگنه با بیان اینکه زمانی که کار در سال 89 شروع شد با کمبود 27 میلیارد لیتر فرآورده مایع روبرو بودیم، گفت: به رغم همه زحماتی که کشیده شد هیچ کدام از فازها به سادگی قابل اتمام نبود چرا که منافع نفت در آن زمان محدود بود. اولین کاری که ما انجام دادیم این بود که این فازها به اولویت اول و دوم تقسیم کردیم.

 

وی اضافه کرد: در اولویت اول 7 فاز که پیشرفت بیشتری داشتند در اولویت قرار گرفتند که 200 میلیون متر مکعب بازتولید می کردند، اینکه ما 17 فاز را با هم جلو ببریم و حتی یک متر گاز به شبکه نیاوریم اولویت داشت یا اینک یک فاز را جلو ببریم و 200 میلیون متر مکعب به شبکه بیاوریم، مهم تر بود؟

 

وزیر نفت گفت: ما همین که گاز را از دریا به مدار بیاوریم و به شبکه برسانیم کار بسیار عمده ای انجام داده ایم و تمرکز مالی و مدیریت خودمان بر اتمام طرح های اولویت اول قرار دادیم و بعد هم به طرح های فاز دو رسیدیم.

 

وی با بیان اینکه همه طرح های پارس جنوبی دریایی است، خاطرنشان کرد: در فاز 14 پارس جنوبی 4 سکو در دریا فعال شده است، دو خط لوله اینها را به خشکی می آورد و ده ها چاه فعال هستند، از اردیبهشت 97 تا الان گاز از دریا به خشکی می آید و از ظرفیت تصفیه فازهای 12 و 13 نیز استفاده می شود.

 

وزیر نفت با بیان اینکه 200 میلیون متر مکعب به شبکه آورده و تصفیه کرده ایم، گفت: برای اینکه کارمان در فاز 14 موفق باشد، یک کنسرسیوم از تعداد زیادی شرکت های ایرانی تشکیل دادیم البته یک شرکت دولتی برای اجرای پروژه در نظر گرفته شد که این شرکت کار اجرایی در این سطح انجام نداده بود و ده ها مدیرعامل تا الان عوض کرده است و در حال حاضر نیز مدیرعامل ندارد.

 

وزیر نفت خاطرنشان کرد: وقتی بحث ضرر و زیان و عدم نفع مطرح می شود، ما نباید به پیمانکار خسارتی بدهیم. این قرارداد 35 ماهه بوده است و اینکه چرا 35 ماهه تمام نشده است، دلیل داشته است، وسط این کار  ما به تحریم خوردیم، جنس نمی توانستند بیاورند و مشکل پیدا کردند، کار طولانی تر شد و نمی شود خسارت هایی را که ایجاد شد فقط به دست مدیریت و توان مدیریتی ربط داد.

 

وی با بیان اینکه ما 10 سال دیرتر از قطر توسعه پارس جنوبی را شروع کردیم، گفت: هزاران میلیارد دلار به تلاش سربازان گمنام در پارس جنوبی عایدی نصیب کشور شده است، ما از 280 میلیون متر مکعب به تولید 700 میلیون متر مکعب گاز رسیده ایم و کار بی سابقه ای در پارس جنوبی انجام شده است. می خواهند بگویند که ما این کارها را انجام نداده ایم و این نمایشی است اما باید بدانیم ما از همسایه مان بیشتر تولید می کنیم و ما یک ابرپروژه درست کردیم که افتخار آن متعلق به جمهوری اسلامی است

 

وی با بیان اینکه یک تمدن جدیدی در پارس جنوبی آفریده شده است، گفت: پارس جنوبی را جمهوری اسلامی ایران را خلق کرده است و محصول تلاش صدها مهندس، مدیر و کارگر است و افتخارش متعلق به جمهوری اسلامی ایران است، کسی نیز نمی تواند آن را به نام خود ثبت کند.

کد خبر 977971

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha