مبنای کار حوزه هنری تقویت هویت محلی و بومی استان‌ها است

مرادی بیناباج با بیان اینکه مبنای کار حوزه هنری تقویت هویت محلی و بومی استان‌هاست و مزیت‌های هویتی در هر استانی باید مورد توجه قرار بگیرد گفت: شاخص‌ترین مزیت خوزستان بهره‌مندی و برخورداری از نعمت دفاع مقدس و تاریخ شفاهی و ادبیات پایداری است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «میثم مرادی بیناباج» با حضور در خوزستان در دیدار با پرسنل حوزه هنری این استان اظهار کرد: حوزه هنری خوزستان از قدیمی‌ترین حوزه‌های استانی است و سابقه دیرینه‌ای در انجام فعالیت‌های فرهنگی و هنری دارد.

 

معاون راهبری استان‌ها حوزه هنری با گرامیداشت یاد و نام شهدای دوران دفاع مقدس به خصوص شهدای خوزستان و همه ایثارگران و رزمندگانی که در طول هشت سال دفاع مقدس و جنگ و جهاد، از هویت ایمانی، انقلابی و دینی کشور دفاع کردند افزود: به فرموده امام راحل خوزستان دین خود را به اسلام ادا کرد و چرا که اگر ایستادگی، پایمردی و مقاومت مردم این استان در برابر دشمن نبود، اسلام از بین می‌رفت.

 

وی اضافه کرد: بعد از 1400 سال حکومتی بر پایه تفکر اسلام ناب در بهمن 57 شکل گرفته بود که با ظهور و بروز آن تمام شیاطین از خواب غفلت بیدار شدند و در تلاش بودند با تفرقه‌افکنی و گسترش فرق و نحله‌های اسلامی اصالت اسلام ناب را نابود کنند ولی از آنجا که توان آن را نداشتند که این نور الهی را از بین ببرند تصمیم گرفتند وحدت، قدرت و انسجام این را در عرصه اجتماعی دستخوش تغییر و تشتت کنند.

 

مرادی تصریح کرد: این اسلام با عظمت در بهمن 57 در قالب حکومتی اسلامی تبلور یافت از این رو شیاطین عالم بر آن شدند در مقابل اسلامی که در قالب حکومتی سر برآورده و مدعی ظلم‌ستیزی، استکبارستیزی و دفاع از مستضعفین عالم و عدات‌خواهی است، هجمه‌ای ایجاد و آن را در نطفه خفه کنند و در کمتر از 2 سال در جنگی نابرابر قصد داشتند میهن اسلامی را تصرف کنند.

 

وی با اشاره به اینکه خوزستان در این جنگ اولین مواجهه را با دشمن دارد و علاوه بر دفاع از کیان، ناموس، هویت منطقه و شهرها، در اصل از اسلام دفاع می‌کند ادامه داد: مسلمانان عالم مدیون خوزستان هستند و هر کس در عالم امروز ندای اسلام‌خواهی و مجاهدات بر علیه نظام و استکبار را سر می‌دهد این را مدیون خوزستانی‌هایی است که در خرمشهر، دزفول و همه سرزمین خوزستان در مقابل دشمن بعثی عراق ایستادگی کردند چرا که اگر این مقاومت نبود اصل اسلام به خطر می‌افتاد.

 

معاون راهبری استان‌ها حوزه هنری با بیان اینکه تکلیف مدیران و مسئولان بالادستی نسبت به خوزستان این است که حق مطلب را نسبت به مردم این استان ادا کنند اذعان داشت: حوزه هنری باید حلقه اتصال و ارتباط بین کسانی باشد که در دوره جنگ با خوزستان حشر و نشر داشتند و امروز در منطقه دیگری زندگی می‌کند و این پایگاه باید در این حوزه شکل بگیرد و و نرم‌افزار آن تاریخ شفاهی و ادبیات پایداری و دفاع مقدس است.

 

وی ابراز کرد: در دوره مدیریت جدید حوزه هنری مبنای کار ما بر تقویت هویت محلی و بومی استان‌هاست و مزیت‌های هویتی در هر استانی باید مورد توجه قرار بگیرد که شاخص‌ترین مزیت خوزستان بهره‌مندی و برخورداری از نعمت دفاع مقدس است لذا باید نسبت به این موضوع کار مضاعفی در این استان شکل بگیرد.

 

مرادی عنوان کرد: حوزه هنری خوزستان باید حلقه اتصال و ارتباط با افراد و جریان‌هایی باشد که در دوره دفاع مقدس در این استان حضور داشتند و اصطلاحا فرایند تولید آثار ادبیات پایداری و تاریخ شفاهی را با تولید محتوا و سوژه، شناسایی و معرفی سوژه، دسترسی به اسناد و اماکنی که برای تولید کتاب و تاریخ شفاهی مورد نیاز است برای استان‌های دیگر تسهیل کند.

 

وی بیان کرد: در دوره جدید سهمی که برای فعالیت‌های مرتبط با حوزه تاریخ شفاهی و ادبیان پایداری منظور می‌شود سهم ممتازی است، البته این سهم را نباید صرفا در اعتبارات دید بلکه در ساز و کارها و اولویت‌گذاری‌ها و حمایت‌هایی است که ممکن است از جانب ستاد یا نهادهای هم راستا به این نهضت شکل بگیرد.

 

معاون راهبری استان‌ها حوزه هنری خاطر نشان کرد: خوزستان در اینجا نقش ویژه‌ و ممتازی دارد و هر آنچه قرار است در حوزه دفاع مقدس تولید و بیان شود به این منطقه و جغرافیا ارجاع داده می‌شود، لذا امروز شاید با یک رشد ماموریتی در واحدهای دیگر هم مواجه شویم و اگر قرار است این اولویت‌گذاری و سهم ممتاز برای تولید آثار، کتاب‌ها و محصولاب مرتبط با تاریخ شفاهی باشد واحدهای دیگر هم باید کمک کنند و این نرم‌افزار با یک ویرایشی برای هر واحد قابل بازتعریف است.

 

وی با بیان اینکه مضمون گفتمان و معنای اصلی کار حوزه هنری، تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است و بر این اساس شکل گرفته و همه فعالیت‌های ما باید بر پایه این موضوعات باشد تاکید کرد: از آنجا که بخش اعظم تاریخ انقلاب و دفاع مقدس در خوزستان شکل گرفته انتظار از این استان نسبت به سایر استان‌ها بیشتر و متفاوت‌تر است اگر چه استان‌های دیگر هم درگیر جنگ بودند اما خط درگیری در خوزستان بوده و بیشترین سوژه و ماجرا آن نهفته است.

 

«سینا دلشادی» نیز تصریح کرد: خطه خوزستان خطه مقاومت است و این خط پایداری، استقامت، ظلم‌ستیزی و سلحشوری از انقلاب آغاز شده و همچنان ادامه دارد و نه تنها در دفاع مقدس بلکه در دفاع از حرم اهل‌بیت (ع) هم مشاهده می‌شود.

 

سرپرست حوزه هنری خوزستان اضافه کرد: خوزستان به فرموده امام راحل دین خود را به اسلام ادا کرد و قطعا این خطه و سرزمین و مردم این استان صلاحیت و شایستگی دارند که در هر زمینه‌ای بیش از هر چیزی توجه کنند.

 

وی ادامه داد: به ویژه در بحث فرهنگی و هنری خوزستان و حوزه هنری استان این قابلیت را دارد که در برخی حوزه‌ها نقش ستادی و مرجعیت را داشته باشد و کارشناسان و کارکنان این حوزه این توان و پتانسیل را دارند که نقش‌هایی فراتر از حوزه استانی را بپذیرند و این مرجعیت را در حوزه دفاع مقدس و هنر انقلاب اسلامی باید ایجاد کنیم.

 

کد خبر 977585

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha