به گزارش خبرگزاری شبستان، «حجتالاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجت پور» در ویدئو کنفرانس با مسئولان حوزه علمیه خواهران استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: در بخش علمی آن چنان که مرکز برنامهریزی گزارش داده نیازمند رشد جدی در استان هستیم.
مدیر حوزه های علمیه خواهران افزود: مجموعه شیعه در سیستان و بلوچستان افتخار می آفرینند و تیم مدیریتی در آن جا تلاش خوبی دارد و پیگیری اهداف حوزه های علمیه و هماهنگی میان مرکز مدیریت حوزه با استان ها در اوج و حرکت به سمت تعالی حوزه است.
وی بیان کرد: با همه موفقیتها، با انشالله کار را تمام نکنیم و برای انجام آن دست به تلاش بزنیم و از خدا خواهیم فرصت بیشتری را برای رشد در اختیار ما قرار دهد، در بخش پژوهشی و فرهنگی گزارشهای خوبی از حوزه علمیه سیستان و بلوچستان ارائه شده است.
حجتالاسلام والمسلمین بهجت پور تصریح کرد: چشمانداز پنج ساله حوزه علمیه خواهران در تحقق اهداف ترسیم میشود، این چشم انداز ما را به سمت اصلی ترین تحقق هدف حوزه یعنی محوریت حوزه علمیه خواهران در مسائل زن و خانواده میبرد.
وی خاطرنشان کرد: حوزه علمیه خواهران در طول دهه های گذشته هویت حوزوی پیدا کرده و به سازمان فرهنگ عمومی تبدیل شده اما مرکز ثقل و محور نشده است، هدف تعیین شده در اساس نامه محوریت دارد و باید در این سمت حرکت کنیم.
مدیر حوزه های علمیه خواهران عنوان کرد: محور جز برپایه سنگینی کار شکل نمی گیرد پس حوزه علمیه خواهران باید سنگین ترین اقدامات را انجام دهد که با آموزش و پژوهش و زیرساختها و تولید ادبیات علمی و ارتباطات گسترده و موثر بر جریانات فرهنگی و دیده شدن و شناخته شدن حوزه های علمیه خواهران به دست میآید.
وی تصریح کرد: وقتی بحث از محوریت می کنیم در ابتدا این است که برخی نواقص و ضعف ها و قابلیت ها را بالفعل کنیم، برنامه پنج ساله نخست تمرکز بر اقدامات تمهیدی برای رفع نواقص است تا توانایی ها رشد کند تا بتوان بار را بر دوش آن نهاد.
حجتالاسلام والمسلمین بهجت پور بیان کرد: خداوند ابتدا وسع افراد را زیاد می کند و بعد بر روی دوش آنها تکلیف می گذارد؛ تا بر روی حوزه ظرفیت را توسعه ندهیم و افراد و سازمان رشد نکند تکلیفی برای محور شدن متوجه آن نمی شود.
وی اظهار داشت: باید اصلی ترین خواست همه تمرکز بر روی طراحی پنج ساله باشد که این برنامه بناست تمهیدی در بحث تواناسازی و نواقص باشد که باید نواقص را بشناسیم و استاندارد اساتید و آموزش و نیروی انسانی و شرایط احراز پستها را ارزیابی کنیم.
مدیر حوزه های علمیه خواهران ادامه داد: ارتقا به سطوح بالا و بهره وری در سال های تحصیل و احصای موانع ادامه تحصیل و فعالیت بانوان اهمیت بسیاری دارد بنابرین در پنج سال نخست باید بر روی این ها تمرکز کنیم، همچنین آسیب شناسی پژوهش و منابع انسانی و فرهنگی و تربیتی مورد تاکید است.
وی با تاکید بر اینکه باید در مسیر هدف گذاری شود، افزود: مشکلات مطرح شده را در جلسات تصمیم گری استان مورد توجه قرار دهیم، در بحث انرژی خورشیدی می توان سرمایه گذاری کرد و باید از این فرصت استفاده شود تا بخش زیادی از نیازهای مدرسه تامین شود، روش های اقتصادی در تامین منابع پایدار اهمیت بسیاری دارد و سرمایه های سرگردان باید به سمت فعالیت های اقتصادی برود، با اخذ مشاوره های تخصصی اقتصادی میتوان بسترهای خوبی را شکل داد.
حجتالاسلام والمسلمین بهجت پور افزود: مجمع خیرین باید شکل بگیرد تا بتوان با امکان سنجی لازم، بخشی از نیازها در اداره مدارس و توسعه حوزه را در استان و در قم و تهران شکل بدهیم و در جهت تقویت مکتب تشیع گام برداریم.
وی عنوان کرد: شیعه باید از نظر مبنای علمی قوی باشد، هر گونه ضعف علمی و گرفتار شدن در تحجر و نداشتن مهارت زندگی در هم زیستی با مذاهب می تواند آسیب زا باشد پس باید بنیه علمی را قوی کرد.
مدیر حوزه های علمیه خواهران تصریح کرد: از بودجه مصوب مجلس، 50 درصد تخصیص یافته است و با این حال سرپا هستیم، همین بودجه را نیز باید قدر بدانیم تا این دوران را سپری کنیم، در تلاشیم بودجه ها به سمت استان ها و مدارس بیاید.
وی خاطرنشان کرد: از فرصت ها باید استفاده شود تا نیازهای منطقه ای را رفع کنیم، بودجه های اوقاف از طریق استان و شهرستان در اختیار مدارس قرار بگیرد و از استان پیگیر شوند تا سهم و سقف طلاب خواهر از موقوفات در اختیارشان قرار بگیرد.
حجتالاسلام والمسلمین بهجت پور بیان کرد: باید از طرفیت بانوان در امور خیر و هیئت امنا استفاده شود، از طرفی اصلاح وضعیت هیئت امنا اهمیت بسیاری دارد و باید یک هیئت امنای استانی در خارج از استان شکل بگیرد تا 15 مدرسه را تحت پوشش قرار دهند.
وی با بیان اینکه در پذیرش طلاب، انگیزه و اهداف و قدرت درک بالا اهمیت بسیاری دارد، افزود: همچنین باید بر فعالیتهای مدارس نظارت باشد و با نظرخواهی از طلاب در خصوص برنامه ها و جلسات با مدیران مدارس و هیئت امنا به صورت مجازی بتوان وضعیت را رصد کرد تا به خروجی خوبی برسیم و اساتید باید با تخصص خود شوق دروس را در طلاب ایجاد کنند.
مدیر حوزه های علمیه خواهران افزود: در وضعیت اقتصادی مناسبی به سر نمی بریم اما بنا نیست مشکلات باقی بماند بلکه باید از این دوران نیز سرافراز بیرون بیاییم تا تمدن قوی اسلامی شکل بگیرد و درک صحیحی از شرایط داشته باشیم؛ ایثار و صبوری در این ایام روزهای خوبی را نوید می دهد و خداوند گشایش در امور پس از سختی ها را نوید داده است.
نظر شما