خروج نهاده‌های دامی از بنادر با مجوز وزارت جهاد کشاورزی/تامین ۵۲۶۷ میلیون دلار ارز نهاده‌های دامی و کالا‌های اساسی طی ۶ ماه

خروج نهاده‌های دامی از بنادر با مجوز وزارت جهاد کشاورزی، انجام ۳۰۰ هزار کیلومتر مربع اکتشافات معدنی در نیمه اول ۹۹، تامین ۵۲۶۷ میلیون دلار ارز نهاده‌های دامی و کالا‌های اساسی طی ۶ ماه برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز سه شنبه ۱۵ مهرماه شبستان به شرح زیر است:

خروج نهاده‌های دامی از بنادر با مجوز وزارت جهاد کشاورزی است

محمد رضا کلامی گفت: وزارت جهاد سامانه بازارگاه را راه اندازی کرده و در حال تکمیل آن است که در این سامانه مرغدار به صورت مستقیم نهاده را دریافت می کند.

 

سخنگوی ستاد تنظیم بازار گفت: این سامانه در حال رفع ایرادات و تکمیل شدن است و میتواند همه انحرافات ارز 4200 در نهاده‌ها را پوشش دهد و جلوی تخلفات گرفته شود.

 

کلامی افزود: تکلیف تنظیم بازار این است که در این سامانه بین تحویل محصول نهایی و تحویل نهاده باید ارتباط ایجاد شود و به کسی نهاده دامی داده می شود که کالای خود را به دولت و شبکه تحویل بدهد که این کار قطعا حقوق مصرف کننده و تولیدکننده را تامین می کند.

 

انجام ۳۰۰ هزار کیلومتر مربع اکتشافات معدنی در نیمه اول ۹۹

علیرضا شهیدی با اعلام اینکه این اهداف با مشارکت بخش خصوصی و منابع عمومی دولت محقق خواهد شد؛ اضافه کرد: در شش ماه نخست امسال با توجه به کندی‌ها و کاستی‌های ناشی از شیوع بیماری کرونا، تمامی تلاش ما بر این بود تا با حفظ پروتکل‌های بهداشتی و سلامت کارشناسان متخصص، خللی به ماموریت‌های فنی در حوزه کشف ذخایر معدنی و مطالعات زمین‌شناسی وارد نشود.

وی افزود: با تلاش کارشناسان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور این مرحله سخت را پشت سر گذاشتیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه از طراحی و اجرای سازوکار جدید اکتشافات ژئوفیزیک هوایی با تأمین منابع مالی از سوی بخش خصوصی در قالب تفاهم‌نامه‌های چندجانبه در استان‌های پرپتانسیل به عنوان دیگر برنامه‌های سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور تا قبل از پایان دولت یازدهم نام برد.

شهیدی تصریح کرد: با وجود اینکه هزینه‌های تمام شده در روش ژئوفیزیک هوایی بالا بوده اما مزیت‌های این روش آن است که ما را به سمت ذخایر پنهان و عمیق که امکان شناسایی و پی‌جویی آن‌ها با روش‌های اکتشاف سطحی مقدور نبوده، هدایت می‌کند و سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور نیز با استفاده از فناوریهای روز دنیا و تجربه بومی‌سازی شده، تحول فزاینده‌ای را از لحاظ نرخ اکتشاف و شناسایی ذخایر جدید معدنی و رسیدن به رکورد جدید پیش‌بینی کرده است.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی با اعلام خبر اجرای پروژه‌های نوسازی و تجهیز آزمایشگاه‌های علوم زمین کشور به‌عنوان یکی از زیربناهای مهم در سرعت بخشی به پروژه‌های اکتشافی گفت: از جمله نکات قابل ذکر، افزایش بازدهی در حوزه آنالیز مواد معدنی و آزمایشگاه‌های علوم‌زمین است که با نوسازی و تجهیز این آزمایشگاه‌ها از ابتدای سال تاکنون، آنالیز مواد معدنی با رشد 50 درصدی مواجه شده که این تحول، سرعت اکتشاف را در مرحله شناسایی و پی‌جویی تا حد قابل قبولی بالا برده است.

 

تامین ۵۲۶۷ میلیون دلار ارز نهاده‌های دامی و کالا‌های اساسی طی ۶ ماه

با توجه به برخی اظهار نظرات غیرکارشناسی در برخی رسانه‌ها در خصوص مسایل و مشکلات مربوط به تامین نهاده‌های دامی و کالا‌های اساسی با نرخ ۴۲۰۰ تومان، میزان ارز تامین شده بابت واردات کالا‌های یاد شده به منظور تنویر افکارعمومی تشریح می‌شود:

۱- طی سال جاری بنا به مصوبه ستاد اقتصادی دولت، سقف ۸ میلیارد دلار ارز با نرخ ۴۲۰۰ تومان به منظور تامین کالا‌های اساسی به تفکیک ۵.۵ میلیارد دلار برای اقلام کالای اساسی (ذرت، دانه روغنی، روغن خام، کنجاله، جو و گندم) و ۱.۵ میلیارد دلار برای دارو و ۱ میلیارد دلار برای تجهیزات پزشکی در نظر گرفته شد.

۲- مقرر شد در شش ماه اول سال، ۴ میلیارد دلار به منظور واردات اقلام کالای اساسی و ۱ میلیارد دلار برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی تامین ارز شود.

۳- بر اساس آخرین آمار، تامین ارز انجام شده توسط بانک‌مرکزی به نرخ ۴۲۰۰ تومان، از ابتدای سال تاکنون بابت واردات اقلام اشاره شده به شرح زیر است:


• ذرت؛ ۱۴۴۶ میلیون دلار
• دانه‌های روغنی؛ ۷۱۴ میلیون دلار
• جو؛ ۲۰۲ میلیون دلار
• روغن خام؛ ۷۵۷ میلیون دلار
• کنجاله؛ ۵۰۹ میلیون دلار
• گندم؛ ۲۹۰ میلیون دلار
• کود؛ ۴۰ میلیون دلار
• کاغذ؛ ۱۵ میلیون دلار
• تجهیزات و ملزومات پزشکی؛ ۵۴۴ میلیون دلار
• دارو و مواد اولیه دارو؛ ۷۵۰ میلیون دلار

 

سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۴ میلیون و ۲۴۹ هزار تومان/دلار ۲۸ هزار و ۱۹۹ تومان و یورو ۳۳ هزار تومان

امروز (سه شنبه 15 مهر) هر گرم طلای 18 عیار یک میلیون و 383 هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1911 دلار، هر گرم طلای 24 عیار یک میلیون و 784 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 13 میلیون و 500 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 14 میلیون و 249 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 7 میلیون و 900 تومان، ربع سکه بهار آزادی 5 میلیون و 100 هزار تومان و سکه یک گرمی 2 میلیون و 600 هزار تومان است.

 

امروز (سه شنبه 15 مهر) در بازار ارز دلار 28 هزار و 199 تومان، یورو 33 هزار تومان، پوند 38 هزار و 202 تومان، درهم امارات 8016 تومان، یوان چین 4348 تومان و لیر ترکیه 3806 تومان است.

 

این در حالی است که روز گذشته (دوشنبه 14 مهر) هر گرم طلای 18 عیار یک میلیون و 301 هزار تومان، هر گرم طلای 24 عیار یک میلیون و 734 هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1892 دلار، سکه بهار آزادی طرح قدیم 12 میلیون و 900 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 13 میلیون و 496 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 7 میلیون و 580 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی 4 میلیون و 880 هزار تومان و سکه یک گرمی2 میلیون و 350 هزار تومان بود.

 

همچنین روز گذشته (دوشنبه 14 مهر) در بازار ارز دلار 26 هزار و 995 تومان، یوور 32 هزار تومان، پوند 36 هزار و 934 تومان، درهم امارات 7769 تومان، یوان چین 4214 تومان و لیر ترکیه 3687 تومان بود.

 

اخطار کرونایی سازمان هواپیمایی کشوری به دو ایرلاین‌ متخلف

در راستای ضرورت اجرای مقررات ابلاغی سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص رعایت کامل تمامی  دستور العمل‌های بهداشتی در پروازها و گزارش وزارت بهداشت مبنی بر شکایت مسافران از پروازهای دو شرکت هواپیمایی و با توجه به تذکرات سازمان، آخرین اخطار به این شرکت‌ها ابلاغ شد.

گفتنی است  بر اساس اطلاعیه سازمان هواپیمایی کشوری در صورت استمرار عدم رعایت مقررات ابلاغی مندرج در شیوه‌نامه ۱۹۰۰ سازمان هواپیمایی کشوری، ضمن لغو کلیه مجوزهای پروازی، نسبت به ارجاع تخلفات شرکت‌های مذکور به مقام قضایی اقدام خواهد شد.

 

 

کد خبر 972947

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha