مشهد دارای ۴۵۰۰ هکتار فضای ناکارآمد شهری است

حیدری گفت:شهر مشهد دارای ۴۵۰۰ هکتار فضای ناکارآمد شهری است که از آن به عنوان بافت‌های فرسوده و ناکارآمد و ناپایدار یاد می‌شود، در این محلات ۱۸۴ هزار پلاک داریم و یکی از دغدغه ‌های اصلی شورای پنجم حل مسائل و مشکلات این نواحی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «محمد رضا حیدری» عصر( ۲۶ شهریور) در نشست با رئیسان شوراهای اجتماعی و معتمدین محلات دارای بافت‌های فرسوده با بیان اینکه شهر مشهد دارای ۴۵۰۰ هکتار فضای ناکارآمد شهری است که از آن به عنوان بافت‌های فرسوده و ناکارآمد و ناپایدار یاد می‌شود، گفت: در این محلات، حدود ۱۸۴ هزار پلاک داریم و یکی از دغدغه‌های اصلی شورای پنجم و مدیریت شهری در این دوره، حل مسائل و مشکلات این نواحی است.

 

رئیس شورای شهر مشهد با تاکید بر اینکه رویکرد مداخله مستقیم تاکنون موفقیت‌آمیز نبوده و در آینده هم نخواهد بود، تصریح کرد: آنچه مسلم است، مردم و ساکنان محل باید در این فرآیند نوسازی و بهسازی نقش‌آفرینی کنند و شرایط اجتماعی و اقتصادی این مناطق نیازمند فعالیت‌های تسهیلگری است.

 

وی گفت: یکی از عواملی که سبب شده در مناطق برخوردار شهر، منازل فرسوده به ندرت دیده شود، توان اقتصادی مناسب ساکنان است که حداکثر پس از ۲۵ سال بازسازی می‌شوند؛ متاسفانه در محلات هدف بازآفرینی این شرایط حاکم نیست و توان اقتصادی ساکنان کفاف نوسازی بافت را نمی‌دهد.

 

حیدری خاطرنشان کرد: به منظور جبران همین کمبود و ضعف، مدیریت شهری براساس تکلیف، نسبت به استقرار دفاتر تسهیلگری با هزینه شهرداری اقدام کرد تا در محلات هدف بازآفرینی نقش واسط بین مردم و شهرداری را ایفا نماید.

 

رئیس شورای شهر مشهد با تاکید بر اینکه دفاتر تسهیلگری باید مشوق‌های بازآفرینی را به اطلاع ساکنان برساند، طرح توسعه محله را آماده کند و نسبت به شناسایی نیازهای محلات اقدام نمایند، گفت: پس از تکمیل این فرآیندها، ساکنان با کمک دفاتر تسهیلگری و بهره‌گیری از ظرفیت های قانونی حمایتی پیش‌بینی شده توسط شورا میتوانند در جهت بهبود شرایط گام بردارند.

 

وی با بیان اینکه شورای پنجم براساس دغدغه‌مندی و تعهدی که برای خود ایجاد کرده بود، وارد عرصه بازآفرینی شد و نسبت به استقرار دفاتر تسهیلگری اقدام کرد، گفت: دفاتر تسهیلگری برای بازسازی و نوسازی محلات هدف، نیازمند ابزارهای لازم بودند؛ به همین منظور، لایحه تشویقی بسیار خوبی به تصویب شورای شهر رسید که در تمامی ابعاد اعم از طبقه مازاد، پیش‌روی مازاد و پارکینگ حامی و پشتیبان ساکنان بافتهای فرسوده و ناکارآمد باشد.

 

حیدری با بیان اینکه سیاست شورای پنجم، توسعه متوازن و عدالت‌محور است، اظهارکرد: با تعریف پروژه‌های عمرانی مختلفی چون پل مصلی، پیوسته سعی کرده‌ایم بین متن و حاشیه شهر ارتباط برقرار کنیم؛ ارتباط و اتصالی که موجب افزایش توانایی و بنیه اقتصادی ساکنان به دلیل افزایش ارزش دارایی‌هایشان می‌شود.

 

رئیس شورای شهر مشهد با بیان اینکه مشوق‌ها و تسهیلاتی که شورای پنجم در بحث حمایت از بازآفرینی به تصویب رسانده، بیش از ۲۰۰ میلیاردتومان از درآمدهای شهرداری را کاهش داده است، گفت: تنها هدف ما از این اقدام، ساخت مسکن‌هایی ایمن و مستحکم برای شهروندان مشهدی است که در مناطق کم‌برخوردار شهر ساکن هستند.

 

 

کد خبر 972613

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha