به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضاییه امروز در همایش رؤسای ادارات مبارزه با جرایم اقتصادی پلیس آگاهی استانهای سراسرکشور با بیان اینکه تحقق عدالت یکی از ویژگیهای مهم نظام اسلامی است، گفت: اگر روزی نتوانیم عدالت را در جامعه گسترش دهیم، به همان میزان هم از نظام اسلامی فاصله میگیریم.
وی با بیان اینکه رابطه فساد و عدالت یک رابطه حایز اهمیت است، اظهارکرد: یعنی به هر میزانی که ما از فساد فاصله بگیریم، عدالت در جامعه گسترش مییابد و به هر میزانی که عدالت را در جامعه ایجاد کنیم، فساد کاهش مییابد.
حجت الاسلام اژهای با بیان اینکه تحقق عدالت و کاهش اختلاف طبقاتی ازجمله ویژگیهای نظام اسلامی است، یادآورشد: ما باید اختلاف طبقاتی را در جامعه به حداقل ممکن برسانیم، نمیگوییم به طور کامل زیرا کارکردها و سلایق مختلفی وجود دارد، بنابراین ما باید تلاش کنیم، شکاف طبقاتی در جامعه ایجاد نشود.
سخنگوی قوه قضاییه بااشاره به اینکه منابع عمومی در نظام اسلامی باید عادلانه توزیع شود، تصریح کرد: اگر شما دیدید در یک نظام ادعای عدالت وجود دارد ولی منابع ملی عادلانه توزیع نشده و بسیاری از مردم از فرصتهای عمومی محروم ماندهاند. در اینجا توزیع منابع ملی عادلانه نبوده است که این امر یکی از شاخصهای مهم نظام اسلامی است و ما باید سعی کنیم این ویژگی را در جامعه به وجود بیاوریم.
حجتالاسلام اژهای امانتداری را نیز یکی از ویژگیهای مهم نظام اسلامی خواند و خاطرنشان کرد: اصل مدیریت یک امانت الهی در اختیار کارگزاران دولتی است، پس هم امانت الهی و هم امانت مردم در اختیار ما است، بنابراین یکی از ویژگیهای نظام ارزشی این است که امانت الهی و مردم را پاس بداریم.
وی اضافه کرد: اگر هر یک از ویژگیهای فوق در نظام اسلامی کمرنگ شود اعتماد مردم نیز نسبت به ما از میان میرود.
وی تصریح کرد: حمایت مردمی ازجمله عواملی است که باعث شده از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون ما گامهای بلندی را برداریم و مشکلات جامعه را پشت سر بگذاریم. در واقع به صرف نظام قدرتی هیچ نظامی معنا ندارد. اگر ما بخواهیم این شاخصها را در جامعه خود داشته باشیم باید با فساد مقابله کنیم.
حجتالاسلام اژهای یادآورشد: اگر ما بخواهیم ادعا کنیم که هیچ فسادی وجود نخواهد داشت این امری غیرممکن است و فقط در صورت ظهور حضرت مهدی (عج) است که میتوانیم این ادعا را به اثبات برسانیم.
وی یادآورشد: به همان میزانی که ما در خود ضعف داشته باشیم به همان میزان هم فساد به وجود میآید، بنابراین ما باید تلاش کنیم تا همین فساد متوسط را هم در جامعه از بین ببریم.
حجتالاسلام اژهای با بیان اینکه نخستین گام مبارزه با فساد این است که ما از خودمان شروع کنیم، افزود: گام دوم این است که ما برای این مبارزه نیازمند قانون، مقررات مناسب، انگیزه لازم و نیروی آموزش دیده هستیم.
وی بااشاره به نهادینه شدن فساد در جامعه اظهارکرد: در صورتی که فساد درهم تنیده شوند، مبارزه بسیار سنگین میشود، بنابراین باید قبل از اینکه این دو در هم تنیده شوند مبارزه کنیم، در چنین شرایطی ما موفق خواهیم شد ولی اگر در این راستا کوتاهی کرده و صبور باشیم. دیگر مبارزه سخت و بسیار سختتر میشود و همچنین هزینه گزافی را نیز باید پرداخت کنیم زیرا در این میان جریان صالح نیز صدمات زیادی میخورد.
وی با بیان اینکه در صورت ایجاد فساد، اختلاف طبقاتی افزایش مییابد، تصریح کرد: در چنین شرایطی منابع ملی در اختیار گروه خاصی قرار میگیرد و به دنبال آنها فساد مالی به وجود آمده، سپس فساد سیاسی ایجاد میشود و با گره خوردن این دو، فساد مالی پشتیبان فساد سیاسی میشود و کشور را از دایره حق و حقطلبی خارج میکند.
حجتالاسلام اژهای با بیان اینکه فساد دارای اثر وضعی در وجود فرد و خانواده او است، گفت: این امر علاوه بر اینکه گناه محسوب میشود، در اوضاع و احوال فرد و خانواده فرد نیز تأثیرگذار است.
وی ادامه داد: مراقب باشید که فساد در داخل اداره وارد نشود. وقتی صاحبان سرمایه فاسد باشند، در بحث قانونگذاری مشکل پیدا میکنند.
وی بااشاره به پرونده شهرام جزایری افزود: برخی از افراد در این رابطه اظهار داشتهاند که فلان قانون را شهرام جزایری وضع کرده بود یعنی اینکه ایشان وارد مجلس شده بودند، بنابراین وقتی کارمند ادارهای فاسد شود، آن فرد نیز در اجرای قانون با مشکل مواجه میشود. یعنی قانون را به درستی اجرا نمیکند.
وی بااشاره به برخی فرمایشات مقام معظم رهبری پیرامون فساد اقتصادی، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند فساد یعنی افرادی با زرنگی، قانونداری و با زبان چرب و نرم و چهرهای حق به جانب به جان بیتالمال بیفتند و کیسه خود را پر کند و همچنین در جای دیگر فرمودند، مبارزه با فساد یک جنبه اخلاقی محض نیست و اداره کشور متوقف به مبارزه با فساد است.
وی التزام به قانون و مقررات، ایجاد نظام و انضباط در نیروی انتظامی و مراقبت ویژه فردی، اداری و تشکیلاتی را ازجمله مهمترین ویژگیهای نیروهای انتظامی برشمرد و گفت: نظم و انضباط در نیروی انتظامی ضروری است ولی عمل به آن مهمتر از هر چیزی است، اگر ما بخواهیم موفق شویم باید التزام به قانون و مقررات را در نیروی انتظامی جدی بگیریم.
وی ادامه داد: ما باید عادت کنیم که در همه جلسات و آموزشهای نیروی انتظامی التزام به قانون و مقررات را مدنظر قرار دهیم.
وی از تشکیل پلیس ویژه مبارزه با فساد اقتصادی خبرداد و گفت: طی جلسات مسئولان عالی دستگاه قضا و نیروی انتظامی موضوع پیشگری از فساد در دستور کار قرار گرفته و مقرر شد پلیس مبارزه با فساد اقتصادی تشکیل شود.
وی تصریح کرد: در روزهای اخیر موضوعی مطرح شده مبنی بر آنکه پلیس موجودی ریالی و ارزی حسابهای بانکی مردم را کنترل میکند. که در آخرین نشست خبری اعلام کردم که وجود همچین پلیسی صحت ندارد و مسئولان پلیس هم خودشان باید این موضوع را به طور شفاف عنوان کنند.
وی با طرح این سوال که باید دید آیا در امر برخورد با مفاسد اقتصادی نیروی تخصصی لازم است، افزود: قطعاً اینگونه است مخصوصاً در مقطع کنونی که فساد درحال متحول شدن است، ضرورت دارد که از نیروی متخصص استفاده کنیم. مگر میشود فساد و ابزار ارتکاب آن متنوع و پیچیده شود اما کسانی که میخواهند با آن مبارزه کنند با نیرویی غیرتخصصی و ساختاری سنتی اقدام کنند.
شایان ذکر است، همایش رؤسای ادارات مبارزه با جرایم اقتصادی پلیس آگاهی استانهای سراسر کشور امروز 17 دی در سالن کنفرانس ستاد ناجا برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما