به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز یکشنبه ۶ مهرماه شبستان به شرح زیر است:
ثبات بازار سرمایه با ممنوعیت نوسان گیری روزانه
علی صحرایی در ارتباط تصویری با بخش خبری ۲۱ شنبه شب شبکه یک سیما درباره تصمیم ممنوعیت نوسان گیری روزانه گفت: با توجه به هیجانات کنونی بازار سرمایه و تقاضای قاطبه مردم و فعالان بازار که انتظار داشتند در بازار سرمایه نگاه بلند مدت تری حاکم باشد، این تصمیم گرفته شد. کسانی که در یک روز سهام را میخریدند و همان روز میفروختند بقیه سهامداران را که نگاه طولانی مدت به بازار سرمایه داشتند، متأثر میکردند.
مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران گفت: بر این اساس و نظرسنجی فعالان بازار سرمایه، به اجرای ممنوعیت نوسان گیری روزانه تصمیم گرفتیم.
وی اضافه کرد: در این شرایط، سهامداران به ویژه حقوقیها که در بازار، عملیات نقدشوندگی و اطمینان بخشی را انجام میدادند، از متولیان بازار سرمایه انتظار داشتند برای جلوگیری از نوسان گیری روزانه به نحوی ممنوعیت ایجاد کنیم تا ثبات بیشتری به بازار برگردد و از هیجانات بازار، کاسته شود.
مدیر عامل بورس تهران گفت: به این ترتیب اگر کسی سهمی را در روز معاملاتی بخرد، در همان روز امکان فروش آن را ندارد، اما اگر کسی از قبل، سهم را داشته باشد میتواند بفروشد و دوباره با تشخیص خود بخرد.
دعوت نوبخت از نمکی برای حل مشکلات کادر بهداشت و درمان
محمد باقر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه کشور در دو توییت پیاپی نوشت: هرگاه کمبودها و مشکلات مالی «حاج قاسم» را در تنگنا قرار میداد، تلفنی میزد و در یک جلسه صبحانه یا ناهار کاری در سازمان، با هم از بین راههای بنبست، مسیری برای عبور از مشکلات پیدا میکردیم و پیش میرفتیم...
امروز هم به تأسی از الگوی مدیریتی «سردار دلها» برای حل مشکلات کادر بهداشت و درمان از برادر نازنینم دکتر نمکی برای ناهار کاری دعوت کردم تا ضمن تایید مشکلات و شایستگیهای ایشان در مدیریت؛ با همان روش محبوب ما حاج قاسم سلیمانی عزیز عمل کنیم. همفکری کردیم و راه مناسبی یافتیم ...
سلام خدا بر «حاج قاسم ما» که سلوکش رهگشاست...
گفتنی است اخیرا وزیر بهداشت؛ دلنوشتهای خطاب به سردار شهید حاج قاسم سلیمانی منتشر کرده و از مشکلات کادر درمان سخن گفته بود.
همراهی بانک مرکزی با واردکنندگان در ترخیص کالاها از گمرک
عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی در پستی اینستاگرامی نوشت: امروز ۵ مهرماه ۹۹ درمعیت معاون اول محترم رئیس جمهور، جمعی از وزرای محترم و رؤسای سازمانهای گمرک و بنادر از گمرک بندر شهید رجایی در بندرعباس بازدید و موضوع کالاهای دپو شده در گمرک این بندر و نیز سایر بنادر کشور را بررسی کردیم.
او افزود: بانک مرکزی در راستای کاهش زمان ماندگاری کالاهای اساسی و مواد اولیه و تجهیزات و قطعات مورد نیاز تولید در قالب تصمیمات ذیل، همراهی کامل خود را با وارد کنندگان کالاهای اساسی و تولید کنندگان محترم ابراز داشت.
همتی تصریح کرد: دراین جلسه مقرر شد:
- واردات کلیه کالاهای مشمول ارز با نرخ ترجیحی که در گمرکات کشور دپو شده اند، امکان بهره گیری از خرید اعتباری ۳ ماه و تضمین نرخ ارز توسط بانک مرکزی را با تایید وزارت مربوطه و ترخیص و خروج کالاها ظرف ۴۵ روز خواهند داشت.
- کلیه مواد اولیه، تجهیزات و قطعات مورد نیاز تولید که کالاهای آنها به گمرک اظهار و منتظر تخصیص ارز و صدور اعلامیه تامین ارز جهت خروج کالا هستند، با اعلام وزارت صمت به بانک مرکزی ظرف ۲۴ ساعت تخصیص ارز توسط این بانک صورت گرفته و امکان دریافت اعلامیه تامین ارز، خروج کالا از گمرک و سپس اقدام برای تامین ارز از بازار ثانویه (نیما) خواهند داشت.
- کالاهای اساسی که در گذشته به صورت درصدی از گمرک خارج و از شمول ارز با نرخ ترجیحی خارج شده اند، با پیشنهاد وزارت صمت و تایید معاون اول محترم در سقف ارزی واردات با نرخ ارز ترجیحی، میتوانند اقدام به تامین ارز با آن نرخ و خروج باقیمانده کالا از گمرکات کنند.
- اتصال کلیه سامانههای مرتبط به تجارت خارجی به سامانه جامع تجارت و اتصال بارنامه و قبوض انبار به ثبت سفارش توسط سامانه مذکور با قید فوریت صورت گیرد و این دست از ثبت سفارشها توسط بانک مرکزی در اولویت تخصیص و تامین ارز قرار گیرند.
تسهیل ترخیص کالاها از گمرکات کشور
مهرداد جمال ارونقی در ارتباط تصویری با استودیوی پخش خبر ۲۱ شنبه شب شبکه یک سیما گفت: با سفر معاون اول رئیس جمهور به بندر عباس مقرر شد در روزهای آینده، گمرک نسبت به ترخیص کالاها اقدام کند. حدود سه و نیم میلیون تن کالای اساسی در گمرکات و بنادر کشور وجود دارد که در این سفر مقرر شد بانک مرکزی درباره اقلام و کالاهای اساسی که اعتباری خریداری شده اند تأمین ارز کند تا این کالاها از گمرک ترخیص شوند.
معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران گفت: همچنین درباره کالاهای اساسی که هنوز اسناد آن به خریداران نرسیده است و مشکل انتقال ارز دارند مقرر شد نسبت به تأمین ارز این اقلام اساسی نیز اقدام شود.
ارونقی با اشاره به وجود حدود سه و نیم میلیون تن کالاهای غیر اساسی در گمرکات و بنادر کشور ادامه داد: بر اساس برآورد گمرک و سایر سازمانها بیش از ۸۰ درصد این اقلام مواد اولیه و قطعات مورد نیاز واحدهای تولیدی هستند که در جلسه امروز و با هماهنگی بانک مرکزی نسبت به تأمین ارز این اقلام اقدام و مقدمات ترخیص و تشریفات گمرکی آنها از گمرکات انجام خواهد شد.
معاون گمرک کشور گفت: درباره موضوع کالاهای اساسی که بخشی از آن، اعتباری خریداری شده و مابقی آن که اسناد مالکیت آن به صاحبان کالا انتقال پیدا نکرده است، قرار شد بانک مرکزی به قید فوریت نسبت به تأمین ارز این اقلام نیز اقدام کند.
هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۲۴۹ هزار تومان/دلار ۲۸ هزار و ۵۰۶ تومان
امروز (یکشنبه 6 مهر) هر گرم طلای 18 عیار یک میلیون و 249 هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1862 دلار، هر گرم طلای 24 عیار یک میلیون و 666 هزار تومان ارزشگذاری شده است. سکه بهار آزادی طرح قدیم 12 میلیون و 650 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 13 میلیون و 246 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 7 میلیون و 200 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی 4 میلیون و 200 هزار تومان و سکه یک گرمی 2 میلیون و 150 هزار تومان است.
امروز (یکشنبه 6 مهر) در بازار ارز دلار 28 هزار و 506 تومان، یورو 33 هزار تومان و 302 تومان، پوند 36 هزار و 771 تومان، درهم امارات 7850 تومان، یوان چین 4238 تومان و لیر ترکیه 3777 تومان است.
این در حالی است که روز گذشته (شنبه 5 مهر) هر گرم طلای 18 عیار یک میلیون و 246 هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1862 دلار، هر گرم طلای 24 عیار یک میلیون و 662 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 12 میلیون و 600 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 13 میلیون و 301 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 7 میلیون تومان، ربع سکه بهار آزادی 4 میلیون تومان و سکه یک گرمی 2 میلیون و 100 هزار تومان بود.
همچنین (شنبه 5 مهر) در بازار ارز دلار 27 هزار و 797 تومان، یورو 32 هزار و 402 تومان، پوند 36 هزار و 726 تومان، درهم امارات 7836 تومان، یوان چین 4224 تومان و لیر ترکیه 3785 تومان بود.
نظر شما