به گزارش خبرگزاری شبستان، جواد شمقدری، معاون امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شب گذشته به روی خط گفتوگوی تلفنی برنامه هفت آمد و پیرامون گفته های احمدرضا درویش به بحث پرداخت.
درویش باید اطلاعاتش را به روز کند
وی در پاسخ به صحبتهای احمدرضا درویش گفت: آقای درویش باید اطلاعات خود را به روز کرده و از اساسنامه جدید حرف یزند. ما در طول شش ماه گذشته و به خصوص هفته گذشته تلاش جدی داشتیم که دوستان در جریان اتفاقات و مسایل قرار بگیرند و آقای درویش اینگونه محکم صحبت نکنند، چراکه واقعیت این نیست. در اساسنامه سال 87 که آقای میرکریمی در زمان آقای جعفریجلوه ارایه دادند، اعتقاد و پایبندی به نظام جمهوری اسلامی و پایبندی به قانون اساسی همچنین نداشتن فساد اخلاقی حذف شده است.
شمقدری، گفته های درویش را مربوط به اساسنامه قدیمی خانه سینما دانست و گفت: احتمالاً آقای درویش براساس اساسنامه که مصوب شورای فرهنگ عمومی بوده است صحبت میکنند. من عضو کانون کارگردانان بوده و هستم و می دانم که صنوف باید استقلال داشته باشند، اما آنها گروگان یک جریان سیاسی شده اند.
وی توضیح داد: اساسنامه خانه سینما سال 66 مصوب شد و این خانه در سال 72 با یک شتابزدگی، اساسنامه متفاوتی را به ثبت شرکتها میرسانند و همزمان با مدیریت آقای ضرغامی در معاونت سینمایی خانه سینما نیز پا میگیرد.
رسانه های بیگانه وزیر را به خاطر یک تصمیم انقلابی و قانونی، زشتترین شخصیت هفته معرفی کردند
شمقدری با اشاره به مصاحبه دکتر حسینی در تلویزیون و مانور تبلیغاتی رسانه های بیگانه اظهار داشت: این که یک شبکه خارجی جناب آقای وزیر را زشتترین شخصیت هفته اعلام میکند، جای تحلیل دارد. چگونه میشود که دشمن ما که عداوت خود را طی سی سال به کیان و خاک این کشور نشان داده است و الان هم از دشمنیاش ذرهای کم نشده، وزیر محترم را به خاطر یک تصمیم انقلابی و قانونی، زشتترین شخصیت هفته معرفی میکند.
شمقدری با اشاره به تلاش معاونت سینمایی برای اصلاح خانه سینما در هفته های جاری گفت: من در هفته گذشته و ماقبل آن باز هم تلاش کردم و از عزیزان در خانه سینما خواستم که بیایند تا اگر قرار است اصلاح یا جراحی صورت گیرد با کمترین آسیب انجام شود، اما مدیران خانه سینما نخواستند. در اواخر هفته گذشته با یکی از اعضای هیئت مدیره خانه سینما جلسه گذاشتم و از آنها خواهش کردم به قانون تمکین کنند و دست از بیانیه دادن و جنجال کردن بردارند. امروز باید با توجه به اعلام رسمی انحلال خانه سینما به گفتگو بپردازیم.
راه گفتگو باز است
معاون امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: ما از روز اول از باب گفتوگو وارد شدیم و بحث ما سابقه یک سال و نیمه دارد که یکی از اعضای هیئت مدیره خانه سینما عنوان کرد: «ما اعتماد نداشتیم» و طبیعی بود که با این وصف گفتوگوها به نتیجه نمی رسید. به هرحال دو یا سه هفته پیش نیز گفتگوها از طرف بنده دنبال شد و حتی جمعی از افراد را که بیطرف بودند و سالهاست که زحمت میکشند صحبت کردم، آنها هم از شرایط راضی نبودند.
وی ادامه داد: در اساسنامه مصوب شورای فرهنگ عمومی اشاره شده است که مجمع عمومی از حضور همه اعضای خانه سینما تشکیل میشود و در تغییراتی که در سال 72 داده میشود بدون اینکه مسیر قانونی را طی کند این بند تغییر میکند این مجمع را تغییر میدهند و مجمع عمومی به روسای صنوف تغییر میکند.
شمقدری با اشاره به اینکه راه گفتگو باز است، اظهار داشت: بعید میدانم کسی با اصل اصلاحات مخالف باشد. ما در شش ماه گذشته با بخشی از صنوف ارتباط داشتیم و در رابطه با فرآیند شکل جدید ارتباط کاری تصمیماتی را اتخاذ کردیم. به عقیده من همه عزیزان بیایند و کمک کنند تا بتوانیم شرایط آینده سینما را تصحیح کنیم؛ در آن شرایط قطعا صنوف جایگاه ویژه دارند.
حوزه فرهنگ فراتر از این است که در ذیل جریانات سیاسی قرار گیرد
شمقدری در پایان با اشاره به اینکه نیاز به یک خانهتکانی و تغییر شرایط احساس می شود، گفت: همه صنوف باید کمک کنند. شنیده میشود عدهای قصد بیانیه دادن داشته که از نظر من اشکالی ندارد؛ حتی من هم موافقم گفتوگو و بحث هستم. ما منعی نداریم و این آمادگی را داریم. مرا به سیاسیترین مدیریت سینمایی متهم کردند، اما بعدها اثبات خواهم کرد که سیاسی نبودم و سعی کردم از سیاست به دور باشم. وقتی فیلم انتخاباتی اول آقای احمدینژاد را میساختم در ابتدای فیلم با صدای خودم گفتم: «حوزه فرهنگ فراتر از این است که در ذیل جریانات سیاسی قرار گیرد.»
پایان پیام/
نظر شما