به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، برگزاری انتخابات در ۱۰ حوزه انتخابیه، ۲۳ شهرستان و ۸ استان، پاسخ سخنگوی وزارت خارجه به ادعای مایکروسافت، اجرای عملیات مردم یاری و کمک مومنانه در سواحل مکران، سامانه سَنا انتخابات میاندورهای مجلس را رصد میکند از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در جمعه ۲۱ شهریورماه است.
عبدالرضا رحمانی فضلی با حضور در جمع خبرنگاران مستقر در ستاد انتخابات کشور با اشاره به برگزاری انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی گفت: امیدواریم یک انتخابات سالم، خوب و قانونی داشته باشیم و بتوانیم آسیب شناسی و جمع بندی یک انتخابات ریاست جمهوری باشکوه در انتخابات ۱۴۰۰ انجام دهیم که اگر وضعیت کرونا تداوم داشته باشد، این انتخابات میتواند الگویی برای انتخابات ریاست جمهوری قرار بگیرد.
وزیر کشور ادامه داد: امروز توفیق داریم که انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی را در ۱۰ حوزه انتخابیه، ۲۳ شهرستان و ۸ استان، برگزار کنیم.
رحمانی فضلی اظهار کرد: الحمدالله تا الان روند کار بسیار خوب بوده است و مشکل خاصی نداشتیم. ویژگی این مرحله از انتخابات مواجهه با کروناست. به مصوبات ستاد مبارزه با کرونا عمل کردیم و همه شرایط آماده شده است.
وزیر کشور تصریح کرد: در ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا گفته بودند فاصلهها رعایت شود. مثلاً عنوان شده بود هر کسی که وارد حوزه رأی گیری میشود، باید ماسک داشته باشد، خودکار شخصی بیاورد و ما هم امکانات ضدعفونی را گذاشتهایم.
رحمانی فضلی همچنین بر حضور رأی دهندگان در ساعات اولیه انتخابات تأکید کرد.
پاسخ سخنگوی وزارت خارجه به ادعای مایکروسافت
«سعید خطیبزاده» در تکذیب ادعای مردود شرکت مایکروسافت گفت: ایالات متحده که دههها در انتخابات کشورهای دیگر از جمله ایران دخالت کرده و با کودتا موجب سرنگونی دولت منتخب مردم ایران دکتر مصدق شده است و کارزار فعال ضداطلاعاتی علیه دیگر کشورها را رهبری میکند، در مقامی نیست که چنین ادعای مضحکی بکند.
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: همانگونه که بارها گفته ایم برای تهران، اهمیتی ندارد چه شخصی در کاخ سفید ریاست میکند. آنچه مهم است پایبندی واشنگتن به حقوق، قواعد و نرمهای بینالمللی و دست برداشتن از دخالت در کشورهای دیگر و عمل به تعهدات خود است.
شرکت مایکروسافت میگوید، هکرهایی مرتبط با روسیه، چین و ایران در تلاش هستند تا از افراد و گروههای درگیر در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نوامبر ۲۰۲۰ جاسوسی کنند. این شرکت فعال در حوزه فناوری گفت که «هکرهای روسی که در مبارزات انتخاباتی دموکراتها در سال ۲۰۱۶ دخالت داشتند بار دیگر درگیر شدهاند.»
عملیات مردم یاری و کمک مومنانه در سواحل مکران اجرا شد
همزمان با برگزاری رزمایش مشترک ذوالفقار 99 ارتش در منطقه عمومی سواحل مکران، عملیات مردم یاری توسط یگان های مختلف ارتش نیز در شهرستان جاسک و مناطق کم برخوردار در سواحل مکران اجرا شد.ا ین مرحله از رزمایش با اعزام نیروهای بهداشت و درمان ارتش جمهوری اسلامی ایران به مناطق کم برخوردار در منطقه عمومی رزمایش آغاز شد و در آن متخصصین ارتش به ارایه خدمات درمانی رایگان از جمله (ویزیت، تحویل دارو و اهدای بسته سلامت) پرداختند.
همچنین در راستای خدمت رسانی به مردم مناطق محروم و همچنین ارتقاء سطح سلامت عمومی هموطنان بیمارستان شهرستان جاسک نیز توسط اداره بهداشت و درمان نیروی دریایی ارتش تجهیز و تقویت شد.
در این بخش از رزمایش همچنین استقرار بیمارستان سیار با تجهیزات پزشکی شامل اتاق عمل سیار، اتوبوس آمبولانسی، درمانگاه سیار، تجهیزات آزمایشگاهی و ... نیز به کار گرفته شده و در راستای حفظ سلامت رزمندگان حاضر در رزمایش خدمات رسانی می کند.
سامانه سَنا انتخابات میاندورهای مجلس را رصد میکند
عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان امروز جمعه بیستویکم شهریور ماه با اشاره به برگزاری انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: به منظور نظارت بر انتخابات، سامانه آنلاین نظارتی را به به نام سامانه سَنا افتتاح کردیم که در این مرحله از انتخابات به صورت آزمایشی، اتفاقات را رصد میکند.
وی ادامه داد: ناظران شورای نگهبان بر سر صندوقها گزارشها را به صورت آنلاین ارسال میکنند و همکاران ما در ستاد انتخاباتی رسیدگی لازم را انجام خواهند داد. اگر خدای ناکرده تخلفی مشاهده شود، از کسانی که در جریان مشکل هستند انتظار داریم گزارش تخلفات را به دفاتر ما یا هیئتهای نظارتی ۸ استان و یا ستاد مرکزی انتخابات ارسال کنند؛ قطعاً به تخلفها رسیدگی میکنیم.
کدخدایی افزود: نظارت بر روند انتخابات وظیفه ماست و خوشبختانه در ستاد مرکزی و ستادهای استانی این کار به خوبی انجام میشود. اطلاعیه های هیئت نظارت بر انتخابات از طریق رسانه ملی منتشر خواهد شد و چیزی حدود ۲۴ گروه بازرس ویژه از تهران برای هشت استان محل برگزاری انتخابات اعزام کردیم تا علاوه بر همکاران مستقر در استانها، بازرسان ما نظارت ویژهای را داشته باشند. آنها هم در حوزههای انتخابی مستقر هستند.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پیامی توییتری نوشت: با وجود آنکه دونالد ترامپ [رییس جمهوری آمریکا] به عطش ایالات متحده برای جنگ با هدف پر کردن جیبهای «آن کمپانیهای فوقالعاده» اذعان دارد، خود او سخت سرگرم بازارگرمی برای فروش «تجهیزات نظامی زیبای» همان کمپانیها به منطقه ماست.
ظریف افزود: متوجه [منظور] او هستیم. او معتقد است جنگ سرد خوب است چون به سود تجارت است، اما جنگ گرم نه. "جنگ" بد است، خلاص.
رییس جمهوری آمریکا پیشتر در یک سخنرانی در توضیح تعریف و تمجیدهای خود از ارتش ایالات متحده گفته بود که او سربازان را دوست دارد نه ژنرالهای ارتش، چراکه آنها مدام در حال جنگافروزی برای پر کردن جیب "کمپانی های فوقالعادهای" هستند که بمب و دیگر تسلیحاتی میسازند.
شاید اعتراف ترامپ، نخستین اظهار نظر عالیترین مقام کاخ سفید در تایید این موضوع محسوب شود اما مارک میدوز رئیس دفتر او هم روز سهشنبه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره این نظریه ترامپ ،گفت: آنچه که رئیس جمهوری ترامپ روز گذشته مطرح کرد، اشاره مستقیمی به وزیر دفاع، رئیس ستاد مشترک ارتش و مقامات مشخص پنتاگون نیست.
وی تاکید کرد: همه ما میدانیم که در واشنگتن دی سی چه میگذرد. این رئیسجمهوری بر یک چیز اصرار دارد. آنهایی که میخواهند برادران و خواهران مان را به خارج از مرزها بفرستند تا به نیابت از ما بجنگند، او تنها نمیخواهد به برخی از لابیگرها در واشنگتن دی سی اجازه دهد چرا که به دنبال قرار دادهای دفاعی هستند تا حتی اگر شده یک دقیقه هم بیشتر نیروها در خارج بمانند.
نظر شما