به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زاهدان، «حجت الاسلام علیرضا بی نیاز» در نشست تخصصی بررسی شخصیت امام سجاد علیه السلام در زاهدان اظهار داشت: امام سجاد علیه السلام در حادثه کربلا حضور داشتند اما به حکمت الهی و به جهت بیماری شدید نتوانست در مبارزه و جهاد شرکت کند؛ دشمن تصور می کرد حال امام سجاد علیه السلام چندان وخیم است که خودش در حال مرگ است.
قائم مقام نماینده ولی فقیه و نهاد امور اهل سنت سیستان و بلوچستان ادامه داد: اگر چه امام سجاد علیه السلام نتوانست در حادثه عاشورا در کنار پدر و دیگر مجاهدین شهدای کربلا بجنگند و به شهادت برسانند امام باقی ماندند و نقش محوری در پاسداری و انتقال فلسفه قیام امام حسین علیه السلام را به همراه عمه اش حضرت زینب به عهده گرفتند.
بی نیاز با اشاره به اینکه مفاهیم و فرهنگ عاشورا توسط امام سجاد علیه السلام و حضرت زینب سلام الله علیها منتقل شد، ادامه داد: اگر حضور، بیداری و کلمات امام سجاد علیه السلام و حضرت زینب سلام الله علیها نبود واقعه عاشورا در سرزمین کربلا باقی می ماند و از فرهنگ و فلسفه عاشورا چیزی برای آیندگان نمی ماند.
وی افزود: اگر می بینیم بعد از هزار و 400 سال هنوز مردم نهضت عاشورا را به یاد دارند و هر ساله باشکوه تر از این قیام صحبت می کنند و برای امام حسین علیه السلام عزاداری می کنند فلسفه و قیام ابا عبدالله الحسین علیه السلام را بیان می کنند به خاطر نقشی است که امام سجاد و حضرت زینب داشتند.
قائم مقام نماینده ولی فقیه و نهاد امور اهل سنت سیستان و بلوچستان تاکید کرد: یکی از مهمترین آثار و تلاش های امام سجاد این بود که در طول عمر شریف خودش با رفتار و کلام خودش حکومت بنی امیه و یزید را رسوا کردند و یاد و خاطره شهدای کربلا زنده نگه داشتند.
بی نیاز یادآور شد: امام سجاد علیه السلام با درک دقیق اقتضای زمان به دعا روی آورد و در قالب دعا و نیایش توانستند مفاهیم اسلامی را به جامعه و مردم منتقل کنند.
وی افزود: نتیجه این ادعیه و بیانات امام سجاد در قالب دعا و نیاش آمده تحت عنوان کتابی با عنوان صحیفه سجادیه به دست ما رسیده است.
قائم مقام نماینده ولی فقیه و نهاد امور سنت استان خاطرنشان نمود: اگر چه صحیفه سجادیه در قالب دعا و نیایش آمده اما فقط نیایش و راز و نیاز نیست صحیفه سجادیه امام سجاد علیه السلام مجموعه است از معارف اسلامی در زمانی که امکان قیام مسلحانه و بیان شفاف معارف اسلامی در جامعه وجود ندارد.
بی نیاز تاکید کرد: امام سجاد با مبارزه غیر مستقیم یاد شهدای کربلا را زنده نگه داشتند با راهنمایی جامعه و بیداری و هدایت مردم و سعادت بشریت در قالب دعا مطالب خودشان را بیان کردند.
وی افزود: عمق صحیفه سجادیه را نمی توان درک کنیم و در توان ما نیست اما به تناسب توان و ادراکی که هر کسی دارد می تواند از این اقیانوس معارف اسلامی بهره ببرد.
قائم مقام نماینده ولی فقیه و نهاد امور سنت استان یادآور شد: صحیفه سجادیه آنقدر ارزشمند است که در کنار قرآن و نهج البلاغه قرار گرفته است؛ صحیفه سجادیه و نهج البلاغه همانند قرآن می تواند راهنمای بشریت باشد و انسان و جامعه اسلامی را هدایت کند و به سعادت برساند و راهنمای زندگی بشر و جامعه اسلامی باشد.
بی نیاز گفت: صحیفه سجادیه با مضامین بلندی که دارد لسان را از مادیات و مخلوقات جدا می کند و مرتبط با خالق یکتا و خداوند می سازد.
وی افزود: صحیفه سجادی تجلی وجودی امام سجاد علیه السلام در قالب کتاب و عبارات و ادعیه می باشد و عطر دل انگیز مناجات را به همراه دارد؛ اگر چه صحیفه سجادیه در قالب دعا است اما کتاب جامعی است که هم اعتقادات و مسائل شرعی و هم مسائل سیاسی و اجتماعی امور اخلاقی و عرفانی را به همراه دارد.
قائم مقام نماینده ولی فقیه و نهاد امور اهل سنت خاطرنشان نمود: صحیفه سجادیه گنج ارزشمندی از امام سجاد علیه السلام است که در اختیار ما قرار داده شده و می تواند سبک زندگی مومنانه را به جامعه اسلامی یاد بدهد و معارف فراونی را به مردم و جامعه منتقل کرده است.
بی نیاز تاکید کرد: آنقدر مفاهیم صحیفه سجادیه بالا است که همه معتقد هستند که تصور آن که این کلمات از غیر معصوم صادر شده باشد سخت و دشوار است.
وی افزود: صحیفه سجادیه کلامی، فوق کلام مخلوق است؛ صحیفه سجادیه مختص شیعیان نیست همه مذاهب اسلامی بهره می برند و بسیار از علمای اهل سنت این کتاب را کتابخانه های خود دارند.
قائم مقام نماینده ولی فقیه و نهاد امور اهل سنت سیستان و بلوچستان ادامه داد: نیاز به صحیفه سجادیه در عصر حاضر از هر زمانی بیشتر است و ما برای حل بسیاری از مشکلات جامعه اسلامی و بشریت باید به دنبال صحیفه سجادیه باشیم.
این مقام مسئول تصریح کرد: انس داشتن با دعاهای صحیفه سجادیه ارتباط مستمر صحیفه سجادیه می تواند به ما کمک کند که از برکات این کتاب بهره مند شویم.
بی نیاز عنوان کرد: قرائت، تدبر و تامل در مضامین بلند این کتاب ارزشمند می تواند تاثیر زیادی را در انسان و جامعه داشته باشد این مفاهیم را در زندگی فردی و اجتماعی به کار بگیریم رهنمودهای صحیفه سجادیه همه در فرد تاثیر می گذارد و هم در بیداری و اصلاح جامعه موثر می باشد.
وی افزود: صحیفه سجادیه به عنوان راهنمای زندگی سعادتمندانه باید در زندگی خودمان قرائت کنیم و در مفاهیم آن تدبر کنیم و در عمل آن به به کار گیریم.
قائم مقام نماینده ولی فقیه و نهاد امور اهل سنت سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در این زمان که توجه به مادیات زیاد شده است عرفان های کاذب و معنویت های باطل و نابحق جای پای خودش را به جای معنویت و عرفان صحیح گرفته است و خیلی ها برای منافع مادی و دنیوی خودشان عرفان کاذب را جایگزین معنویت واقعی و حقیقی کرده اند.
بی نیاز در خاتمه گفت: کتاب گرانسج صحیفه سجادیه می تواند ما را در مبارزه با عرفان های کاذب کمک کند.
نظر شما