روزگار آزگار خانه سینما

خانه سینما به جای آنکه مجموعه‌ای برای پیگیری مطالبات صنفی هنرمندان در حوزه سینما باشد در حقیقت به تشکیلاتی برای پیگیری برخی مطالبات سیاسی عده‌ای غیرهنرمند تبدیل شده بود.


خبرگزاری شبستان: ماجرای انحلال خانه سنیما از آنجایی آغاز شد که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چندی پیش در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران از انحلال خانه سینما خبر داد.
دکترحسینی در این ارتباط با این استدلال که اساسنامه خانه سینما با تصویب شورای فرهنگ عمومی تنظیم شده بود که این به معنی مجوز فعالیت نیست و مجوز این گونه تشکل ها را هیئت نظارت بر مراکز فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر می کند، ادامه داد: خانه سینما روال قانونی خود را طی نکرده و تخلفات عدیده ای در گذشته داشته که نمونه آن تغییر اساسنامه بوده است زیرا قبل از این تغییر باید هماهنگی می شد.
بر این اساس دستور انحلال خانه سینما طی نامه‌ای از سوی دبیر هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز گذشته به محمد مهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما اعلام شد که با تقدیر کمیته هنر و رسانه مجلس هم روبرو شد.
در این ارتباط رسایی نماینده تهران و رییس کمیته هنر و رسانه مجلس، اظهار داشت: خانه سینما بر اساس اسناد موجود که در مجلس بررسی شده، هم از جهت حقوقی دچار مشکلات ساختاری و قانونی بوده و هم از جهت هویتی دچار مشکل است.
رسایی ادامه داد: عملکرد خانه سینما در این مدت نشان داده به جای آنکه مجموعه‌ای برای پیگیری مطالبات صنفی هنرمندان در حوزه سینما باشد، در حقیقت به تشکیلاتی برای پیگیری برخی مطالبات سیاسی عده‌ای غیرهنرمند تبدیل شده بود.
حجت‌الاسلام سیدناصر موسوی نماینده محترم مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به اینکه خانه سینما در دروان فتنه88 در پازل دشمن بازی کرد، اظهار داشت: خانه سینما با کنار گذاشتن رسالت و وظیفه خود به دنبال اغتشاش فرهنگی در جامعه است. اصلا از ابتدا قرار نبود خانه سینما فعالیت سیاسی کند اما عوامل این مرکز با حرکت به سوی مسائل سیاسی، خانه سینما را خانه سیاست کردند.
 

البته پیش تر مشابه این اقدام در خصوص تشکل های صنفی دیگری نیز صورت گرفته بود به این ترتیب که انجمن صنفی روزنامه نگاران در برهه ای از زمان به کارهای سیاسی می پرداخت یا اینکه دفتر تحکیم وحدت در گذشته ضوابط را رعایت نمی کرد که منجر به انحلال آنها شد. همچنین دانشگاه هاوایی نیز به دلیل فعالیت های سیاسی به این سرنوشت دچار شده بود.
 

اما همزمان با انتشار این خبر که با واکنش های متفاوتی همراه بود، ابوالفضل پورعرب یکی از بازیگران سینما در این باره معتقد است که انحلال خانه سینما کمک زیادی به این هنر می کند.
پورعرب با تاکید بر اینکه مجموعه ی اصلی خانه سینما تشکلی سیاسی و دارای خط کشی و جناح بندی خاص است، ادامه داد: خانه سینما تشکلی است موازی با برخی از نهادهای قانونی در عرصه ی سینما.
ابوالفضل پورعرب در پایان درباره ی شایعه ی تحریم جشنواره فجر توسط خانه سینما، اظهار داشت: مگر خانه سینما چه تاثیری دارد؟ خانه سینما جایی برای پارتی بازی و سیاسی کاری شده است. مگر خانه سینما چند نفر هستند که تاثیر بسزایی روی جشنواره داشته باشند؟ به نظر بنده اگر این اتفاق هم بیفتد هیچ تاثیری بر روی جشنواره نخواهد داشت.
 

اما انتشار این خبر، تهدید چهار صنف خانه سینما متشکل از کانون تدوینگران سینمای ایران،‌ انجمن تهیه‌کنندگان سینمای مستند ایران‌، انجمن فیلمبرداران سینمای ایران و‌ کانون آهنگسازان سینمای ایران به تحریم جشنواره فیلم فجر را به همراه داشت.
البته این بیانیه از سوی رسانه‌ها و فیلمسازان بی‌پاسخ نماند و خیلی زود واکنش‌های گسترده‌ای را به دنبال داشت و خانه سینما هم در مقام پاسخ به این تحریم ها اعلام کرد: هیچکدام از اصناف سینمایی دعوی تحریم جشنواره فیلم فجر را نکرده‌اند و خانه سینما، جشنواره فیلم فجر را سال تحویل (عید) سینمای ایران می‌داند.
اما روند حرکت ضدانقلابی و سیاسی خانه سینما زمانی بر همگان عیان شد که وزارت اطلاعات اعلام کرد چند نفر مرتبط با شبکه دولت استعماری انگلیس را در داخل ایران کشف و دستگیر کرده است اما خوش خدمتی خانه سینما برای دشمنان در این موضوع، حمایت از همکاران شبکه سلطنتی BBCبود. خانه سینما با غیر قانونی خطاب کردن جرم و مجازات وابستگان به استعمارگر پیر طی بیانیه‌ای از اعضای خود تقاضای شکیبایی و خویشتنداری و از دستگاه‌های امنیتی کشور رعایت حقوق بازداشت شد گان و بی‌طرفی کامل در تحقیقات و از قوه قضاییه انتظار رسیدگی عاجل و صدور احکام قانونی و عادلانه را خواستارشده بود!
البته احتمالا مسئولان خانه سینما فراموش کرده بودند که BBC یک رسانه نیست بلکه تشکیلاتی است که فقط پوشش آن رسانه ای است و ماموریت های آن سیاسی- اطلاعاتی است.
 

خانه‌ سینما در اصل متشکل از صنوف سینمایی و اهالی سینما اعم از بازیگر و کارگردان و فیلمنامه‌نویس و ... است و تشکلی است که در قالب آن باید به مشکلات اهالی سینما رسیدگی کرد، اما سؤال اینجاست همکاری با رسانه دولتی انگلیس و فیلم‌سازی برای صدای آمریکا و... رسیدگی به مشکلات اهالی واقعی، متعهد و مظلوم سینماست؟
همچنین مهمتر از این با توجه به آن که همواره صدای فتنه از این خانه بلند بوده است؟!چرا مراجع قضایی تا کنون در برابر تخلفات سیاسی خانه سینما سکوت کرده‌اند؟
اما فارغ از چرایی مسائل به وجود آمده، بدون تردید آنچه امروزه و در آستانه برگزاری جشنواره فیلم فجر باید به آن تاکید داشت آنست که جامعه سینمایی کشور در آستانه جشنواره به آرامش و همکاری با دبیر جشنواره نیاز دارد و جای تاسف است که تعدادی از صنوف سینمایی با برخی اظهارنظرها یا شرط گذاشتن‌ها به این جو دامن می‌زنند.
 

همچنین بهتر است که برای مدیریت و هدایت موفق این جریان تمامی تصمیم گیری ها به پس از پایان جشنواره فیلم فجر موکول گردد تا در یک فضای منطقی و دور از سیاسی‌کاری و سیاست‌زدگی درباره تشکیل سازمان امور سینمایی اهالی سینما تصمیم گرفته شود و با حمایت نهادهایی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی تلاش گردد تا زمینه‌های این جنجال‌های فرهنگی شناسایی و با واگذاری امور به صنوف سینمایی، جایگاهی ویژه برای صنوف سینمایی در سازمان امور سینمایی در نظر گرفته شود.
پایان پیام/
رضا باقرپور 

کد خبر 96983

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha