اختلال اتیسم یکی از اختلالات نافذ یا فراگیر رشد محسوب می شود

رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی گیلان اظهار کرد: اختلال اتیسم یا درخودماندگی یکی از اختلالات نافذ یا فراگیر رشد در کودکان، محسوب می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، کارشناسان آموزش و پرورش استثنایی گیلان از مراکز آموزش کودکان اتیسم (بشارت) و اختلالات رفتاری هیجانی( منصور) رشت بازدید کردند.

 

اسماعیل بشارتی مقدم، رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان گیلان در این حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران، بیان کرد: مراکز اوتیسم بشارت و اختلالات رفتاری و هیجانی از مراکز نوپا در سطح استان و کشور بوده که متقاضیان ثبت نام از استان های دیگر را نیز در کارنامه خود دارد.

 

وی با اشاره به اینکه، بیش از 40 دانش آموز و حدود 15 نفر پرسنل آموزشی تخصصی در این مراکز مشغول به آموزش و توانبخشی هستند، گفت: اختلال اتیسم یا درخودماندگی یکی از اختلالات نافذ یا فراگیر رشد محسوب می شود و کودکان مبتلا به این عارضه از نظر ظاهری و بالینی مشکلی نداشته ولی مهم ترین و شایع ترین مشکل آنان، فقدان و نقص مهارت های اجتماعی، داشتن رفتارها و الگوهای کلیشه ای و قالبی، داشتن مشکلات گفتاری و زبانی، مشکلات گوارشی، عفونت های دستگاه تنفس، صرع و تشنج ،می باشد.

 

بشارتی مقدم اظهار کرد: در مرکز بشارت راهکارهای درمانی و آموزشی در بخش توانبخشی از طریق رایزنی و همکاری متقابل کاردرمانگر و گفتار درمانگر و هم چنین اولیای کودک انجام می شود.

 

وی ادامه داد: ماساژ درمانی و همگرایی حسی، استفاده از وسایل کار درمانی و نرم افزارهای گفتاری و در بعد آموزشی با آموزش کلاسی، تصویرخوانی شعر و موسیقی نیز از دیگر روش های آموزشی مرکز، می باشد.

 

بشارتی مقدم، اذعان کرد: اختلالات رفتاری، هیجانی به شرایطی اشاره دارد که پاسخ هیجانی و رفتاری با فرهنگ، سن و قوم تفاوت داشته باشد به طوری که در عملکرد و تحصیل فرد، مراقبت از خود، روابط اجتماعی، سازگاری و رفتار در کلاس تأثیر منفی بر جای می گذارد.

 

وی گفت: این اختلال همراه با سایر معلولیت ها نیز مشاهده شده و شامل کودکان مبتلا به اسکیزوفرمی، اختلال عاطفی یا سلوک، نارسایی توجه و ناسازگاری نیز می باشد.

 

بشارتی مقدم تصریح کرد: مرکز آموزشی منصور با هدف حذف رفتارهای زیان بخش، ایجاد و تقویت رفتارهای مطلوب، آموزش مهارت های اجتماعی، خودیاری حرکتی(جهت کسب استقلال شخصی)، آموزش خواندن و نوشتن و آموزش والدین بنا نهاده شده است.

 

پورمحمد و آزرمی، مدیران این دو مرکز نیز در این بازید، اعلام استقبال شایان توجه اولیا و نیازمندان این نوع از آموزش رسمی، گسترش فضای آموزشی، توجه بیشتر مسئولین مربوطه و حمایت همه جانبه آنان را خواستار شدند.

 

گفتنی است، در این برنامه ضمن بازدید از کلاس های آموزشی و فضای آن، طی نشستی با کارکنان این مراکز در جریان آموزش، امور تست و ارزشیابی و سنجش این کودکان و تازه های آموزش و هم چنین نحوه پذیرش این عزیزان قرار گرفتند.

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 96968

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha