به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ارتش، امیر دریادار حبیبالله سیاری روز چهارشنبه اظهارداشت: مراحل اصلی این رزمایش با حضور یگانهایی از نیروی دریایی، نیروی هوایی، نیروی پدافند و نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقهای به وسعت ۲ میلیون کیلومترمربع در محدوده آبهای شرق تنگه هرمز، سواحل مکران، دریای عمان و شمال اقیانوس هند تا مدار ۱۰ درجه شمالی برگزار خواهد شد.
فرمانده رزمایش مشترک ذوالفقار ۹۹ ارتش، با اشاره به اینکه این رزمایش در سه مرحله اشراف اطلاعاتی، تاکتیکی و نمایش قدرت اجرا میشود، افزود: شناورهای سطحی، زیرسطحی، پروازی و بخشی از تجهیزات و تسلیحات موجود در سازمان رزم ارتش در این رزمایش حضور دارند که از مهمترین آنها حضور قدرتمند زیردریایی بومی فاتح است.
سیاری با بیان اینکه این رزمایش بزرگ، گوشههایی از اقتدار و آمادگی ارتش جمهوری اسلامی ایران را برای رویارویی در یک عرصه واقعی به نمایش خواهد گذاشت، عنوان کرد: ارتقاء آمادگی و توان رزمی حوزههای دریایی، هوایی پدافند و زمینی در اجرای رزمایش مشترک و مقابله با تهدیدات فرامنطقهای با تمرین طرحهای عملیاتی و اطمینان از کفایت آنها در مقابله کوبنده با هرگونه تجاوز احتمالی از جمله اهدافی است که در این رزمایش دنبال میشود.
فرمانده رزمایش مشترک ذوالفقار ۹۹ ارتش، تمرین عملیات هلیبرن، و هجومی آبخاکی را برای تصرف سواحل مورد نظر و مقابله قاطع با متخاصم را از دیگر تمرینات پیشبینی شده در این رزمایش برشمرد.
سیاری با اشاره به اینکه همزمان تمرینات آفندی و پدافندی و جمعآوری اطلاعات الکترونیکی با بهرهبرداری از سامانههای استقراری، تاکتیکی و شناوری اجرا میشود، گفت: در این رزمایش پهپاد ایرانی و دوربرد سیمرغ علاوه بر ماموریت گشت و شناسایی، در عملیات رزمی و تهاجمی علیه شناورهای دشمن شرکت خواهد کرد و با بمبهای هوشمند و نقطهزن، شناورهای دشمن را مورد اصابت قرار خواهد داد.
وی گفت: این رزمایش با فرماندهی قرارگاه ذوالفقار ارتش انجام خواهد شد و ناظران قرارگاه مرکزی حضرت خاتم الانبیا(ص) در تمامی مراحل رزمایش حضور داشته و بر چگونگی اجرای سناریوهای عملیاتی آن نظارت خواهند کرد.
فرمانده رزمایش مشترک ذوالفقار ۹۹ ارتش، کنترل و تامین امنیت منطقه و آبراههای بینالمللی را از جمله اهداف رزمایش ذوالفقار ۹۹ عنوان کرد و افزود: امنیت منطقه غرب آسیا و آبراههای حیاتی و راهبردی آن در گرو بومیسازی امنیت با مشارکت سازنده همه کشورهای منطقه و ممانعت از تسلط و حضور بیگانگان و نیروهای فرامنطقهای در آبهای منطقه است که جمهوری اسلامی ایران طی چهاردهه گذشته، همواره با تکیه بر توان داخلی و استفاده از نیروهای مومن، متعهد و جوان در پی تحقق این مهم بوده است.
سیاری با اشاره به شعار رزمایش «امنیت پایدار در سایه اقتدار دفاعی» خاطرنشان کرد: دشمنان جمهوری اسلامی باید بدانند که در صورت بروز هرگونه خطای راهبردی از سوی آنها، جغرافیای نبرد و صحنه پاسخگویی جمهوری اسلامی ایران به اقدامات آنها، منحصر به منطقه غرب آسیا نخواهد بود و با صحنهای وسیع از نبرد مواجه خواهند شد.
وی یکی از ویژگیهای این رزمایش را انتقال تجارب بدست آمده به نسل جوان و واگذاری مسئولیت های فرماندهی در بخشها و مراحل مختلف رزمایش به جوانان عنوان کرد و گفت: حفظ تمامیت ارضی در برابر تهدیدات و تامین امنیت پایدار، در کشور در همه شرایط حتی در وضعیت بروز کرونا ضروریتی اجتناب ناپذیر است و ارتش جمهوری اسلامی ایران و سایر نیروهای مسلح باید با همین رویکرد آمادگی لازم برای مقابله با تهدیدات را در شرایط مختلف داشته باشند که یکی از مصادیق حفظ آمادگی برگزاری رزمایش و تمرینات رزمی برنامهریزی شده است.
فرمانده رزمایش مشترک ذوالفقار۹۹ ارتش با تقدیر از نقش پررنگ مردم در تامین امنیت کشور، گفت: پیشبینیهای لازم برای اقدامات مردمیاری در منطقه عمومی رزمایش صورت گرفته و به طور ویژه خدمات درمانی توسط سامانههای بهداشت و درمان ارتش جمهوری اسلامی ایران ارائه خواهد شد./
نظر شما