ملاک برای بازگشت به کار شاغلین بهبود یافته کرونا باید گواهی پزشک باشد

پزشک مشاور سلامت و کرونا مرکز درمانی کرمان گفت: خوشبختانه پزشکان ما در طول ماه های گذشته، اطلاعاتی برای تفسیر تست های مختلف پیدا کردند بنابراین آنچه برای بازگشت به کار مهم است گواهی پزشک مبنی بر ناقل یا عدم ناقل بودن فرد است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان دکتر افشین اسدی دوشنبه شب ( ۱۷ شهریور ) در برنامه مجازی مطب در خانه در  پاسخ به سوال یکی از والدین مبنی بر اینکه پسرم ۲ماه است دچار حساسیت شده چه باید کرد؟‌ گفت: طبیعتاً در شهریور با ازدیاد حساسیت فصلی مواجه هستیم.

 

 

پزشک مشاور سلامت و کرونا افزود: خوراکی های دارای رنگ های مصنوعی، طعم های تند و ادویه های گرم، انگور، خربزه، بادمجان، توت فرنگی، کیوی، سرخ کردنی و فست فود حساسیت را تشدید و از طرفی برخی دم نوش های  ملایم مانند گل گاوزبان، ختمی، آویشن، بابونه به بهبود حساسیت ها کمک می کند، مجاورت با حیوانات و گیاهان و مواد شیمیایی مانند شوینده ها و غیره و تنفس هوای دارای بو، دود و گرد و غبار حساسیت را تشدید می کند اگر به این موارد توجه کنیم و حلق و بینی را با آب و نمک رقیق شستشو دهیم حساسیت ها کمتر می شود و در کنار آن می توان داروی ضد حساسیت استفاده کرد.

 

 

 

وی در پاسخ به سوال شخصی که پرسید کسی کرونا گرفته باشد چقدر طول می کشد تا سفیدی ریه او برطرف شود زیرا ۵۰ درصد ریه من درگیر شده؛ تصریح کرد: متأسفانه چند هفته تا چند ماه است به جایی نرسیدیم که موارد درگیری ریه را کاملاً ارزیابی علمی کرده باشیم و زمان دقیق را بگوییم، ضمن اینکه این درگیری به میزان سیستم ایمنی شما هم مربوط است و بهتر است به فکر مراقب ریه ها و عدم ابتلای مجدد باشید، هوایی که تنفس می کنید سالم تر باشد نه سرد، نه دود نه خاک و غبار باشد، بوهای تند حتی بوهای خوشایند تند ریه را اذیت می کند برعکس هوای معتدل و مرطوب و سالم به ریه های شما کمک می کند.

 

 

 

دکتر اسدی در پاسخ به سوال شخصی که پرسید ۱۶ روز از تست کرونا مثبت من می گذرد بدون علامت بودم، تست بینی و گلو انجام دادم که در روز چهاردهم دوباره تست مثبت شده اما به خاطر کارم تست باید منفی شود چه زمانی باید دوباره تست انجام دهم؟‌ آیا تا تست بعدی ناقل هستم؟ تصریح کرد: تست  pcr  تحت شرایطی ممکن است مثبت باشد.

 

 

 

وی توضیح داد: کسی که عنوان می کند شرط بازگشت به کار، cpr  منفی است احتمالا" اطلاع کافی از بحث علمی سرایت ویروس ندارد زیرا ملاک برای بازگشت به کار عدم انتقال ویروس است نه تست مثبت یا منفی، تست های مختلف در شرایط مختلف ممکن است مثبت یا منفی باشند خوشبختانه پزشکان ما در طول ماه های بحران کرونا، اطلاعاتی برای تفسیر تست های مختلف را پیدا کردند بنابراین آنچه برای بازگشت به کار مهم است گواهی پزشک مرکز کرونا مبنی بر اینکه شما ناقل ویروس هستید یا نیستید؛ از نظر علمی اگر ۲ هفته از تست شما گذشته باشد و در حال حاضر علائم کرونا را نداشته باشید ناقل ویروس کرونا محسوب نمی شوید و در مراکز ۱۶ ساعته کرونا می توانید گواهی مربوطه را از پزشکان دریافت کنید و به محل کار ببرید.

 

 

 

پزشک مشاور سلامت و کرونا در پاسخ به شخصی که پرسید آیا ویروس کرونا از طریق غذا و نوشیدنی یا فقط با تماس دست به سطوح آلوده منتقل می شود؟ ‌گفت: مسیرهای انتقال ویروس کرونا از دستگاه تنفس می گذرد امّا بحث تنفس فقط نفس کشیدن نیست ممکن است دست آلوده ما ویروس را به حوالی منطقه تنفس یعنی دهان و بینی منتقل کند و  در فرصت دیگری آن ویروس را  استنشاق کنیم بنابراین رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک، شستشوی دست ها به مدت ۲۰ ثانیه ضرورت دارد.

 

 

 

وی در پاسخ به سوال شخص ۶۱ ساله ای که گفت امروز صبح با وجود نوشیدن مایعات و هندوانه حجم ادرارم کم شده نگران شدم ضمن اینکه ۲ روز پیش هم دچار حالت سرماخوردگی شدم چه توصیه هایی دارید؟ افزود: حجم ادرار بیانگر فعالیت کلیه ها است وقتی حجم کم را داریم نگرانی کمی داریم نسبت به زمانی که ادرار وجود ندارد؛ ضمن آنکه حجم ادرار بستگی به فعالیت و وضعیت آب و هوایی دارد لذا نگران نباشید؛ پیشنهاد می کنم اوره و کراتینین خون خود را با انجام یک آزمایش ساده خون و آزمایش ساده ادرار کنترل کنید.

 

 

 

پزشک مشاور سلامت و کرونا در مورد سوالی مبنی بر مهم بودن یا نبودن ضدعفونی کردن وسایلی که از سوپر مارکت خریداری می شود هم گفت: ماندگاری ویروس بر روی سطوح تعریف دارد و جداول آن را از اینترنت می توان دریافت کرد؛ امّا باید بدانید که هر آنچه از بیرون به منزل می آید باید ضدعفونی کرد و مراقب باشیم، بهترین کار این است که وسایل را شستشو دهیم.

 

 

 

 

شخصی هم پرسید ۲ ماه است که درگیری با کرونا داشتم هنوز تک سرفه می کنم و کمی کار منزل که انجام می دهم استخوان درد می شوم چه باید بکنم آیا تست کرونا باید انجام دهم؟ دکتر اسدی پاسخ داد: نگران نباشید دوره بهبودی را پشت سر گذاشتید امّا تقویت بدنی که این دوره سخت را گذرانده حوصله می طلبد و حتماً چند ماه نیاز به توجه بیشتر دارید و در کنار مراقبت ها آگاه باشید که در معرض ابتلای مجدد به کرونا هم هستید.

 

 

 

وی در پاسخ به سوال شخصی ۱۵ ساله که پرسید آیا می توان به جای واکسن آنفلوآنزا ویتامین سی بخورم؟‌ بیان کرد:‌ اگر توجهاتی که راجع به کرونا گفته می شود از جمله آن ها شستشوی مکرر دست ها، زدن ماسک و فاصله گذاری اجتماعی را انجام دهید آنفلوآنزا خیلی کوچکتر از کرونا است و اصلاً اصرار نداریم که شما واکسن آنفلوآنزا بزنید؛ ویتامین c  هم به تقویت سیستم ایمنی شما کمک می کند.

 

 

کد خبر 969088

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha